iOS 9 Εντός: Γνωρίστε τη λειτουργία Split-screen multitasking για συσκευές iPad

iOS 9 Εντός: Γνωρίστε τη λειτουργία Split-screen multitasking για συσκευές iPad
ired.gr

Η πολυαναμενόμενη δυνατότητα Split-screen multitasking, έρχεται στο iOS 9.

Με την αναβάθμιση του iOS 9, λειτουργικού συστήματος της Apple αυτό το φθινόπωρο, η συσκευή που θα τραβήξει την προσοχή όλων, θα είναι το iPad, καθώς αναμένεται να στοχεύσει στην παραγωγικότητα των μεγάλων οθονών, συμπεριλαμβανομένης της νέας λειτουργίας split screen multitasking, η οποία θα επιτρέψει στους χρήστες την ταυτόχρονη χρήση δύο εφαρμογών στην οθόνη της συσκευής.

ired ios9 split screen 01

Η λειτουργία χρήσης δύο εφαρμογών ταυτόχρονα, στο επερχόμενο λειτουργικό σύστημα, iOS 9, έρχεται σε δύο μορφές. Η πρώτη και η πιο βασική, έχει τιτλοποιηθεί ως "Slide Over", κι επιτρέπει στους χρήστες να έχουν γρήγορα πρόσβαση σε μία δεύτερη εφαρμογή, χωρίς να απομακρυνθούν από την εφαρμογή που βρίσκονται.

Διαβάστε επίσης: Αναζητήστε εύκολα φωτογραφίες στη συσκευή σας iPhone και iPad

Για να επικαλεστούν οι χρήστες τη λειτουργία, αρκεί να κάνουν χρήση μιας χειρονομίας, σύροντας το δάχτυλό τους από την κάτω δεξιά πλευρά της οθόνης προς τα επάνω. Την πρώτη φορά, θα εμφανιστεί μία κυλιόμενη λίστα με συμβατές με τη λειτουργία εφαρμογές, και αγγίζοντας μία από αυτές, θα ενεργοποιηθεί.

Στο λειτουργικό σύστημα iOS 9, οι εγγενείς εφαρμογές που υποστηρίζουν τη λειτουργία αυτή είναι οι Συμβουλές, Επαφές, Ρολόι, iBooks, Mail, Υπομνήσεις, Ημερολόγιο, Εύρεση iPhone, Podcasts, Εύρεση φίλων, Φωτογραφίες, Βίντεο, Game Center, Safari, Μηνύματα, FaceTime και Σημειώσεις.

Οι πρόσφατα χρησιμοποιημένες εφαρμογές, εμφανίζονται αυτόματα στο κάτω μέρος της σελίδας, έχοντας έτσι ευκολότερη πρόσβαση. Στην πρώτη δοκιμαστική έκδοση η Apple δεν επέτρεπε στους χρήστες την ταξινόμηση της λίστας αυτής.

ired ios9 split screen 02

Με την ενεργοποίηση μιας εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν σύροντας το δάχτυλό τους στη λίστα να επιλέξουν διαφορετική εφαρμογή. Κατά την ενέργεια αυτή ο χώρος στη δεξιά πλευρά της οθόνης είναι το μόνο μέρος που μπορεί να αλληλεπιδράσει ο χρήστης, ενώ η αριστερή πλευρά είναι πιο σκοτεινή. Για να κλείσουν μία εφαρμογή, αρκεί απλά να την σύρουν προς τη δεξιά πλευρά.

Διαβάστε επίσης: Ηχητικά μηνύματα και videos στο iMessage με ημερομηνία λήξης

Διαίρεση προβολής

Οι κάτοχοι της τελευταίας γενιάς της συσκευής iPad Air 2, έχουν στη διάθεσή τους ένα ακόμη προηγμένο multitasking χαρακτηριστικό το οποίο ονομάστηκε Split View. Οι χρήστες μέσω της λειτουργίας αυτής, έχουν την δυνατότητα να διαιρέσουν την προβολή της οθόνης αγγίζοντας το αριστερό άκρο και σύροντάς το προς το κέντρο, ώστε να εμφανιστούν δύο ξεχωριστά παράθυρα.

ired ios9 split screen 03

Με την ενεργοποίηση της διαίρεσης προβολής, παρουσιάζονται δύο διαφορετικές εφαρμογές ταυτόχρονα στην οθόνη, σε αντίθεση με την πλευρική προβολή, οι οποίες μπορούν και αλληλεπιδρούν την ίδια στιγμή.

Οι υπάρχουσες χειρονομίες συνεχίζουν να υποστηρίζονται μέσα από τη δυνατότητα αυτή. Οι χρήστες έχουν την επιλογή να χρησιμοποιήσουν τα δύο δάχτυλά τους προκειμένου να κάνουν μεγιστοποίηση σε ένα χάρτη στην αριστερή πλευρά της οθόνης και ταυτόχρονα να χρησιμοποιηθούν δύο δάχτυλα στη δεξιά πλευρά της οθόνης κάνοντας μεγιστοποίηση στην εφαρμογή Safari, για παράδειγμα.

Διαβάστε επίσης: Πώς να ορίσετε αλφαριθμητικό συνθηματικό για το iPhone/iPad;

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »