Nokia 3210: μπαταρία, αξιοπιστία και ...φιδάκι!

Nokia 3210: μπαταρία, αξιοπιστία και ...φιδάκι!
ired.gr

Κάποιοι το θεωρούν το καλύτερο τηλέφωνο όλων των εποχών! Αν και υπερβάλλουν λιγάκι, είναι αλήθεια ότι το Nokia 3210 είναι μια από τις αγαπημένες νοσταλγίες των 90’s.

Και ενώ η Nokia επανέρχεται στο προσκήνιο με τη συνεργασία της με τη Microsoft για σχεδιασμό νέων μοντέλων κινητών τηλεφώνων για το 2016, μας ήρθε στο μυαλό το «αριστούργημα» της, το Nokia 3210 και θυμηθήκαμε όλους τους λόγους για τους οποίους το αγαπήσαμε και το αγαπάμε ακόμη.

ired diafora nokia 3210 01

Το Nokia 3210 ήταν ένας συνδυασμός χαρακτηριστικών: «ανεξάντλητη» μπαταρία, τρία παιχνίδια, εσωτερική κεραία, Τ9, προσαρμόσιμα ringtones, διαφορετικές προσόψεις. Η διαφημιστική του καμπάνια απευθυνόταν κυρίως σε νέες ηλικίες, 15-25 χρονών. Χάρη στην προσιτή του τιμή και το λεπτό μέγεθος του (σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα της Nokia) είχε ξετρελάνει τους πάντες, που τότε, τεχνολογικά, βγαίνανε από τα αυγά τους!

Η μπαταρία του δεν τελείωνε ποτέ

Χωρίς να χρειαστεί να μπούμε σε συγκρίσεις με τα σημερινά μοντέλα, θα πούμε απλά ότι η μπαταρία του Nokia 3210 διαρκούσε τουλάχιστον μια εβδομάδα. Καμιά φορά και δυο αναλόγως με το πόσο «φιδάκι» έπαιζε κανείς. Υπάρχει εξάλλου και το σχετικό ανέκδοτο: «φόρεσα ένα σακάκι, που τελευταία φορά το είχα βάλει σε ένα γάμο το 2001, και βρήκα ένα Nokia 3210 στην τσέπη του. Έχει ακόμη 2 ώρες μπαταρία».

Υπολογίστε την ηλικία της μπαταρίας του iPhone

Δεν έσπαγε ποτέ

Κλασική ανάμνηση: το Nokia 3210 μας πέφτει από τα χέρια, κοιτάμε στο πάτωμα και είναι αλλού η μπαταρία, αλλού η θήκη. Το παίρνουμε, το σκουπίζουμε και το συναρμολογούμε. Όλα λειτουργούν μια χαρά. Το Nokia 3210 είναι άφθαρτο. Πιο πολύ ζημιά έχει πάθει το πάτωμα παρά το κινητό.

Μπορούσες να εισάγεις δικές σου μελωδίες

Ψάχναμε διακαώς σε περιοδικά για νέους ήχους τους οποίους πληκτρολογούσαμε στο κινητό. Είχαμε γίνει όλοι μικροί συνθέτες και ενθουσιαζόμασταν με τους μονοφωνικούς ήχους, ενώ στέλναμε τις μελωδίες στους φίλους μας με sms. Είχαν κυκλοφορήσει ακόμη και βιβλία αλλά και το banana.gr, από όπου αντέγραφες τις νότες μία μία στο κινητό.

ired diafora nokia 3210 02

Είχε το κορυφαίο παιχνίδι αδρεναλίνης

Μπορεί σήμερα να φτιάχνουμε μια ολόκληρη οικογένεια στα Sims ή να κερδίζουμε στον ποδόσφαιρο τη Βραζιλία στα videogames, όμως το Φιδάκι ήταν το πιο απλό και το πιο αγχωτικό παιχνίδι όλων των εποχών. Αν πατούσες pause, είχες χάσει το παιχνίδι. Αν ήσουν γρήγορος είχε κάνει high score.

ired diafora nokia 3210 03

Στον Αχάριστο, από τους 7 χαρακτήρες όσων έχουν iPhone, του λείπει το Nokia 3210