iOS 9 Εντός: Όλες οι βελτιώσεις πληκτρολογίου, cut / copy / paste και QuickType

iOS 9 Εντός: Όλες οι βελτιώσεις πληκτρολογίου, cut / copy / paste και QuickType
ired.gr

Μάθετε πρώτοι όλες τις βελτιώσεις πληκτρολογίου στις συσκευές iPad.

Το πληκτρολόγιο QuickType στην επερχόμενη αναβάθμιση, πρόκειται να αποκτήσει στοχευμένες ως προς το iPad λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης και μιας γραμμής συντομεύσεων με γρήγορες ενέργειες όπως εισαγωγή κειμένου, αποκοπή, αντιγραφή, επικόλληση, καθώς και δυνατότητα επιλογής γραμματοσειράς.

ired ios9 quick type 01

Στη πρώτη δοκιμαστική έκδοση του λειτουργικού iOS 9, τα εικονίδια για την αποκοπή, αντιγραφή και επικόλληση, βρίσκονται ακριβώς πάνω από το πληκτρολόγιο στην αριστερή πλευρά στη συσκευή iPad, ακριβώς δίπλα στη λειτουργία QuickType. Tα εικονίδια αυτά είναι διαθέσιμα σε επίπεδο συστήματος, όπου επιτρέπουν τη γρήγορη πρόσβαση, από εφαρμογές όπως ο Safari ή την εφαρμογή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Διαβάστε επίσης: Όλες οι αλλαγές και οι προσθήκες που αναμένουμε στην αναβάθμιση iOS 9

Εάν συνδυάσετε επιπλέον τη νέα χειρονομία multi-touch, του κέρσορα, η Apple καθιστά ευκολότερη από ποτέ τη μετακίνηση κειμένου στο λειτουργικό iOS 9. Για παράδειγμα μπορείτε να επιλέξετε μία λέξη με διπλό άγγιγμα δύο δακτύλων στο πληκτρολόγιο, στο σημείο όπου έχετε τοποθετήσει τον κέρσορα, ενώ με τριπλό άγγιγμα θα επιλεγεί το σύνολο της παραγράφου.

ired ios9 quick type 02

Έτσι μπορείτε να κάνετε χρήση των λειτουργιών αποκοπής, αντιγραφής ή επικόλλησης από τα εικονίδια στην πάνω αριστερή πλευρά του πληκτρολογίου και να τροποποιήσετε το κείμενο, χωρίς να χρειαστεί να αγγίζετε με τα δάχτυλά σας, στο πεδίο κειμένου.

Σε ορισμένες εφαρμογές η Apple έχει προσθέσει χρήσιμα εικονίδια στη δεξιά πλευρά της λειτουργίας QuickType. Για παράδειγμα στην εφαρμογή Pages, υπάρχουν εικονίδια για έντονη, πλάγια, και υπογραμμισμένη γραφή ενώ στην εφαρμογή Mail, περιλαμβάνει συντόμευση για εισαγωγή συνημμένων.

Διαβάστε επίσης: Αφαιρέστε εύκολα το Jailbreak λογισμικό από την iOS συσκευή σας

Οι συντομεύσεις αυτές, αποκοπής, αντιγραφής και επικόλλησης, ενοποιούνται σε ένα ενιαίο εικονίδιο στην προεγκατεστεμένη εφαρμογή Σημειώσεις της Apple. Η αλλαγή αυτή επιτρέπει την προσθήκη ενός πλήκτρου λίστας κι ενός πλήκτρου γραμματοσειρών, παρουσιάζοντας μια σειρά από διαφορετικά στιλ.

ired ios9 quick type 03

Κλείνοντας, στην εφαρμογή σημειώσεις, η εισαγωγή εικόνας ή ενός σχεδίου, εμφανίζεται με εικονίδιο στη δεξιά πλευρά από τη λειτουργία QuickType. Οι βελτιώσεις του πληκτρολογίου των συσκευών iPad στο iOS 9, αναμένονται μαζί με την προσθήκη συντομεύσεων των επόμενης γενιάς hardware πληκτρολογίων.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »