iOS 9 Εντός: Νέα χαρακτηριστικά στην εφαρμογή Χαρτών της Apple

iOS 9 Εντός: Νέα χαρακτηριστικά στην εφαρμογή Χαρτών της Apple
ired.gr

Τι νέο θα φέρει το λειτουργικό iOS 9, στην προεγκατεστημένη εφαρμογή χαρτών;

Εδώ και χρόνια η μεγαλύτερη παράλειψη στην προεγατεστημένη εφαρμογή, Χάρτες υπήρξε η έλλειψη οδηγιών κατεύθυνσης μέσων μεταφοράς. Στην επερχόμενη αναβάθμιση του iOS 9 λειτουργικού συστήματος της Apple αυτό πρόκειται να αλλάξει, καθώς η νέα ενημερωμένη έκδοση, θα περιλαμβάνει υποστήριξη για τα δρομολόγια των λεωφορείων, μετρό, τρένων στις περισσότερες μεγάλες πόλεις.

Στη παρουσίαση, οι πόλεις που αναφέρθηκαν και θα υποστηρίζουν οδηγίες δρομολογίων των μέσων μεταφοράς, είναι η Βαλτιμόρη, το Βερολίνο, το Σικάγο, το Λονδίνο, η πόλη του Μεξικού, η Νέα Υόρκη, η Φιλαδέλφεια, το Σαν Φρανσίσκο, το Τορόντο και η Ουάσιγκτον D.C. Επίσης θα είναι η διαθέσιμη η νέα δυνατότητα σε 30 ακόμη πόλεις του κόσμου όπως το Πεκίνο στην Κίνα και τη Σαγκάη.

ired ios9 inside apple maps 01

Διαβάστε επίσης: Όλες οι αλλαγές και οι προσθήκες που αναμένουμε στην αναβάθμιση iOS 9

Στις παραπάνω πόλεις η νέα λειτουργία, θα προσφέρει λεπτομερείς λειτουργίες, οι οποίες θα αναπροσαρμόζονται ανάλογα την τοποθεσία. Θα περιλαμβάνουν συγκεκριμένα σημεία όπως εισόδους μετρό ή που βρίσκεται ακριβώς η στάση του λεωφορείου.

Όπως και οι ανταγωνιστικές εφαρμογές που ενσωματώνουν καθοδήγηση για τα μέσα μεταφοράς (βλέπε Google Maps) η Apple παρέχει στους χρήστες μια σειρά από επιλογές μετακίνησης, αναζητώντας μία συγκεκριμένη διεύθυνση, συμπεριλαμβανομένων, διαφορετικών διαδρομών τρένων, καθώς και των ωρών αναχώρησης αυτών. Όπου δύναται, η Apple, συμπεριλαμβάνει στην εφαρμογή Χαρτών και προγραμματισμένες προσελεύσεις τρένων.

ired ios9 inside apple maps 02

Οδηγίες μπορεί να προβάλλει ο χρήστης σε Χάρτη, ή σε λίστα βήμα βήμα οδηγιών. Στη λεπτομερή προβολή λίστας, οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν και τις στάσεις των μέσων μεταφοράς ώστε να προγραμματίσουν την εκδρομή τους. Στους νέους αναβαθμισμένους χάρτες της Apple, θα συναντήσετε και τους υπόγειους χάρτες, οι οποίοι εμφανίζουν τους υπόγειους σταθμούς τρένων σε στιλ ακτίνων Χ.

Διαβάστε επίσης: iOS 9: Το iCloud Drive απέκτησε τη δική του εφαρμογή

Συγκεκριμένα η εταιρεία μπορεί να δείξει ακριβώς που πρέπει να πάνε και που μπορούν να βγουν από ένα σταθμό του μετρό. Με τους νέους χάρτες, οι χρήστες έχουν την ευχέρεια να προγραμματίσουν μελλοντικά ταξίδια, εισάγοντας ημερομηνία και ώρα αναχώρησης και η εφαρμογή να επιστρέψει αποτελέσματα με τις καλύτερα δυνατές διαθέσιμες διαδρομές, ανάλογα με την περίοδο αναζήτησης.

Μπορούν οι χρήστης να εξαιρέσουν ή να συμπεριλάβουν τύπους μεταφορικών μέσων, εάν δεν επιθυμούν να ταξιδέψουν με λεωφορεία ή μετρό. Οι οδηγίες κατεύθυνσης είναι διαθέσιμες στο λειτουργικό iOS 9, και μέσω της εικονικής βοηθού Siri, που σημαίνει πως μπορείτε με την ομιλία στο iPhone σας, να λάβετε τις σωστές κατευθύνσεις. Οι οδηγίες για τα μέσα μεταφοράς αναμένονται και στο ανανεωμένο λογισμικό OS X.

Διαβάστε επίσης: iOS 9 Εντός: Παράταση ζωής της μπαταρίας σε iOS συσκευές

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »