Κάνετε το αυτοκίνητό σας “έξυπνο”

Κάνετε το αυτοκίνητό σας “έξυπνο”
ired.gr

Η VINLI είναι μια συσκευή που θα μετατρέψει το παλιό σας αυτοκίνητο σε smartcar.

Θα θέλατε να έχετε όλα αυτά τα φανταχτερά "μπλιμπλίκια" που εμφανίζονται εγκατεστημένα όλο και περισσότερο στα καινούρια αυτοκίνητα (ενσωματωμένο Wi-Fi, σύστημα πληροφόρησης και διασκέδασης, αντικλεπτικά κλπ), αλλά δε σας "παίρνει" να τα "σκάσετε" για καινούριο "του-του"; Η VINLI είναι εδώ για να σας βοηθήσει. Είναι ένα κινητό hotspot που ενώνεται με το αυτοκίνητό σας στη θύρα OBD ΙΙ και σας παρέχει όλα αυτά τα καινούρια και ωραία (και περισσότερα).

Η Vinli συνδέεται στη θύρα δεδομένων του αυτοκινήτου σας (συνήθως κάτω από το τιμόνι) και δε χρειάζεται βίδες και στηρίγματα για να σταθεί. Επειδή είναι σχεδιασμένη να συνεργάζεται με τη θύρα OBD ΙΙ, θα πρέπει λογικά να λειτουργήσει με οποιοδήποτε αυτοκίνητο έχει κατασκευαστεί μετά το 1996. Με 2.4 GHz Wi-Fi και με smart Bluetooth, θα παρέχει στο παλιό σας αυτοκίνητο ακόμη και σύνδεση στο Internet μέσω μιας συνδρομής τύπου 4G LTE.

 ired tech news vinli smartcar 01

Και δεν είναι μόνο αυτό. Κάτω από το "καπάκι", το Vinli περιλαμβάνει ένα τριαξονικό επιταχυνσιόμετρο (3-axis accelerometer) για να μπορεί να αναγνωρίζει αν υπάρχει πιθανότητα σύγκρουσης, GPS για εύρεση τοποθεσίας και SMS για περίπτωση ανάγκης-κινδύνου. Έχει λειτουργικό Linux και όσοι ασχολούνται με τον προγραμματισμό μπορούν να κάνουν σύνδεση στο portal ανοιχτού λογισμικού για να προσθέσουν τις δικές τους εφαρμογές.

Με όλη αυτή την τεχνολογία στη διάθεσή της, η Vinli κάνει "άλλα κόλπα". Το ενσωματωμένο GPS σας βοηθάει να βρείτε πού παρκάρατε το αμάξι σας ή να το παρακολουθήσετε αν το χρησιμοποιεί άλλος (τέλος η κλοπή των κλειδιών από τον ανήλικο έφηβο γιο σας) και βεβαίως και να το βρείτε αν έχει κλαπεί. Η σύνδεση Internet μέσω κινητού σας επιτρέπει - επιπλέον των άλλων - να επικοινωνήσετε και με την οδική βοήθεια σε περίπτωση βλάβης, αν και σας ειδοποιεί πολύ πιο πριν για πιθανές βλάβες που βλέπει και σέρβις που πρέπει να γίνουν. Η υπηρεσία οδικής βοήθειας (που πρέπει να συνεργάζεται με τη Vinli όμως) μπορεί να σας στέλνει γνωστοποιήσεις για περιπτώσεις ανάγκης και μπορεί αυτόματα να ειδοποιεί κάποιον μέσω τηλεφώνου ή SMS αν βρεθείτε σε ατύχημα.

Γι' αυτούς που είναι "γκαζάκηδες" υπάρχει επίσης η δυνατότητα να συνδέσουν τη Vinli με camera που έχουν και να καταγράψουν τις επιδόσεις τους. Αλλά και χωρίς κάμερα, μπορείτε πάντα να δείτε την κατανάλωση καυσίμου, μέση ταχύτητα και άλλα πολλά.