Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Apple Pay έρχεται!

Το Apple Pay έρχεται!
ired.gr

Το Apple Pay ετοιμάζεται να εξαπλωθεί και εκτός των ΗΠΑ.

Το Apple Pay εμφανίστηκε στις ΗΠΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο μαζί με το iOS 8, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει εξαπλωθεί πέραν των ορίων των ΗΠΑ. Αυτό φαίνεται ότι θα αλλάξει εφόσον στη WWDC ο CEO Tim Cook ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία ετοιμάζεται να προχωρήσει και εκτός των ΗΠΑ επίσης.

Σύμφωνα με την Telegraph που έχει τα σχέδια της Apple για την υπηρεσία πληρωμής μέσω κινητού, η Βρετανία θα είναι πρώτη που θα έχει τη δυνατότητα σε περίπου δύο μήνες μετά τη WWDC. Χάρη στην υπάρχουσα υποδομή για πιστωτικές κάρτες χωρίς επαφή, που ήδη υπάρχει στη χώρα, μεγάλος μέρος του απαραίτητου εξοπλισμού είναι ήδη εγκατεστημένο.

Και από τη στιγμή που πολλές από τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Αμερική έχουν βάση και στην Ευρώπη, η εξάπλωση της τεχνολογίας αυτής δε θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη. "Αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του να κάνεις κάτι σε παγκόσμια βάση, σου παίρνει μόνο μερικές μέρες", δήλωσε ο Mike Cowan της MasterCard στην Telegraph, προσθέτοντας ότι ο οργανισμός της συγκεκριμένης κάρτας ήταν "απολύτως έτοιμος" να υποστηρίξει το Apple Pay.

ired apple pay europe 00

Η Apple έχει από παλιότερα δηλώσει ότι θα φέρει το Apple Pay σε περισσότερες χώρες κι έτσι η εμφάνισή του στην Αγγλία θα οδηγήσει στην ανακοίνωση της υποστήριξής του σε ακόμη περισσότερες χώρες διαδοχικά και σε σύντομο χρόνο. Ωστόσο, αν και η Apple έχει πολυ-διαφημίσει την επιτυχία του συστήματος και το πόσο πολλοί άνθρωποι έχουν προσχωρήσει σ' αυτό, δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη πόσο καλά λειτουργεί στα καταστήματα.

Τις προάλλες το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι πολλοί από τους κορυφαίους εμπόρους στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την αποτελεσματικότητα τα οφέλη του Apple Pay. σχεδόν το ένα τέταρτο επιχειρήσεων που ρώτησε το Reuters έχουν αποδεχτεί το Apple Pay με μόνο τέσσερις από τους υπόλοιπους να δηλώνουν ότι έχουν σκοπό να το υιοθετήσουν τους επόμενους 12 μήνες.

Σύμφωνα με την έρευνα, που κάλυψε 98 από τους εκατό κορυφαίους της εθνικής λίστας του Εμπορικού Επιμελητηρίου των ΗΠΑ, οι κύριοι λόγοι που δεν έχει γίνει αποδεκτό το Apple Pay ήταν η έλλειψη ζήτησης από πελάτες, η περιορισμένη πρόσβαση στα δεδομένα της δοσοληψίας και το κόστος του εξοπλισμού που απαιτείται για να κάνει εφικτή τη λειτουργία της υποδομής. Είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσει η Apple αυτό στη διάρκεια του χρόνου.

Δείτε ακόμη: Tο 2015 αναμένεται να οριστεί η χρονιά της Apple

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status