Εκτύπωση αυτής της σελίδας

7 smartphone που σταματάνε σφαίρες

7 smartphone που σταματάνε σφαίρες
ired.gr

Παρουσιάζουμε εφτά περιπτώσεις όπου τα smartphone σταμάτησαν σφαίρες κι έσωσαν τη ζωή του κατόχου τους.

Όλοι έχουμε ακούσει ιστορίες για τυχερά μεταλλικά φλασκιά, ταμπακιέρες ή Βίβλους που βρέθηκαν στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή κι έσωσαν τη ζωή του κατόχου τους αποκρούοντας μια σφαίρα. σε προηγούμενο άρθρο μας μάλιστα είδαμε ένα iPhone 5s που έσωσε τη ζωή του κατόχου του από μια μεταλλική μπάρα που αλλιώς θα τον είχε σουβλίσει και ένα iPhone 5c που γλύτωσε τον κάτοχό του από πυροβολισμό καραμπίνας.

Έτσι λοιπόν, σήμερα θα παρουσιάσουμε 7 smartphone ήρωες που έσωσαν τη ζωή των κατόχων τους κι έφαγαν αυτά τη σφαίρα (στην κυριολεξία).

Ήταν η σειρά του του Lumia 520 να προστατέψει και να υπηρετήσει

ired diafora 7 smartphones bulletproof 01

Το Nokia Lumia 520 είναι κυρίως γνωστό σαν ένα φθηνό σχετικά αλλά και βολικό smartphone. Από εδώ και στο εξής όμως θα είναι γνωστό σαν αλεξίσφαιρο. Ένα Βραζιλιάνος αστυνομικός (της στρατιωτικής αστυνομίας για την ακρίβεια) πυροβολήθηκε από ληστές που είχαν εισβάλλει στο σπίτι της μητέρας του. Ενώ η μία σφαίρα δεν τον βρήκε καθόλου, η άλλη χτύπησε το Nokia Lumia 520 που είχε στην τσέπη του παντελονιού του.

Αν και το τραύμα δε θα μπορούσε να θεωρηθεί άμεσα θανατηφόρο, επειδή θα τον είχε χτυπήσει στο γοφό και αχρηστεύσει, θα έδινε στους ληστές την ευκαιρία να του κάνουν ακόμη μεγαλύτερη ζημιά. Τελικά ο αξιωματικός κατάφερε να γλυτώσει άθικτος, αλλά και οι ληστές από την άλλη, ξέφυγαν χωρίς να συλληφθούν.

Το Evo 3D αποδεικνύει ότι μπορεί να έχει σκοπό ύπαρξης

ired diafora 7 smartphones bulletproof 02

Αν και το Evo 3D δεν αντέχει μια απλή πτώση στο πάτωμα χωρίς να πάθει ζημιά, ωστόσο το παλιό αυτό μοντέλο της HTC μας επιφύλασσε μια έκπληξη πρόσφατα. Κατά τη διάρκεια μιας ληστείας σε ένα βενζινάδικο στη Φλόριντα πριν μερικές βδομάδες, ο ληστής πυροβόλησε τον υπάλληλο, φεύγοντας, στο στήθος.

Ευτυχώς για τον υπάλληλο, η ζημιά αποδείχθηκε επιπόλαιη γιατί το μεγάλο μέρος του πυροβολισμού το δέχτηκε το Evo 3D που είχε στην τσέπη του στήθους του. Βέβαια, αν και ο άνθρωπος επέζησε, δε μπορούμε να πούμε το ίδιο και για το τηλέφωνο. Χαιρόμαστε γι' αυτόν και λυπόμαστε που έπρεπε να ζήσει τόσο καιρό με ένα Evo 3D. Επιτέλους καιρός είναι να πάρει κανένα καινούριο τηλέφωνο.

Πάντως τα smartphone της HTC έχουν ξαναζήσει παρόμοια δράση. Άλλο ένα Evo συμμετείχε στη διαφύλαξη της ζωής του John Garber το 2011, όταν η μπαταρία του σταμάτησε μια σφαίρα που εξοστρακίστηκε έξω από ένα κλαμπ στην Ατλάντα.

Δύο στους δύο λοιπόν σώθηκαν από ένα Evo. Στο παρακάτω βίντεο βλέπετε ένα smartphone να σταματάει σφαίρα.

Αλεξίσφαιρο BlackBerry

ired diafora 7 smartphones bulletproof 03

Πίσω στο 2010, τότε που οι άνθρωποι είχαν BlackBerry τηλέφωνα ακόμη, μια ανώνυμη γυναίκα που πυροβολήθηκε κατά λάθος από το φίλο της στο πόδι, γλύτωσε τον τραυματισμό από το BlackBerry που είχε στην τσέπη του παντελονιού της. Το smartphone που μοιάζει με το μοντέλο Curve, τα κατάφερε μια χαρά να τη σώσει από πυροβολισμό σε κοντινή απόσταση. Ίσως τα πράγματα να ήταν πολύ χειρότερα αν είχε κάνει το λάθος να πάρει το μοντέλο Pearl.

Φαίνεται πως η BlackBerry γνώριζε επίσης πως τα τηλέφωνά της είναι "πολύ σκληρά για να πεθάνουν". Αν και νομίζαμε πως αυτό ήταν μια ανόητη διαφήμιση, φαίνεται πως είναι χρήσιμο είναι να έχετε και ένα BlackBerry (τώρα θα είναι φτηνά).

Αν μπορούσε η Nokia να αποκρούσει έτσι και την πτώση του μεριδίου της στην αγορά...

ired diafora 7 smartphones bulletproof 04

Και πάλι στη Nokia που έχει, φαίνεται, την τιμητική της στους πυροβολισμούς. Ίσως έχετε δει τα διάφορα memes που δείχνουν τη θρυλική σκληρότητα των Nokia 3310, όμως εδώ είναι δύο ιστορίες που δείχνουν ότι και τα παλιότερα μοντέλα δεν τα πήγαιναν άσχημα (τουλάχιστον στην απόκρουση σφαιρών).

Στην παραπάνω εικόνα βλέπουμε ένα Nokia X2 (ή ό,τι απέμεινε) μετά από τη συνάντησή του με καυτό μέταλλο. Το περιστατικό έγινε στη Συρία και σώθηκε η ζωή ενός ανθρώπου από το smartphone που πήρε τη φωτιά επάνω του.

Στο παρακάτω βίντεο βλέπετε ένα τηλέφωνο που μοιάζει πιθανότατα με το Nokia 5800 XpressMusic να έχει μόλις αποκρούσει μια σφαίρα που θα είχε αλλιώς χτυπήσει "την οικογένεια" ενός άντρα στην Υεμένη το 2011, κι εκείνος δεν έπαθε τίποτε.

ired diafora 7 smartphones bulletproof 05

Τελικό συμπέρασμα: η Nokia είναι καλή για χώρες που πέφτουν πολλοί πυροβολισμοί.


Το iPhone δε χρειάζεται ειδική εφαρμογή γι' αυτό

ired diafora 7 smartphones bulletproof 06

Δεν νομίζω να νομίζατε ότι θα αφήναμε την Apple έξω από το χορό έτσι; Όχι βέβαια. Μια αναφορά από το Φεβρουάριο του 2012 λέει ότι ένα iPhone 4 κατάφερε να επιβραδύνει μια σφαίρα αρκετά ώστε αυτή να μη φτάσει στην καρδιά του χρήστη του. Βέβαια η σφαίρα είχε ήδη σπάσει το παρ-μπριζ ενός αυτοκινήτου πρώτα, αλλά αυτό είναι δευτερεύον. Όπως και να έχει άλλη μια ζωή σώθηκε χάρη σε ένα iPhone αυτή τη φορά.

Παρόμοια σε μια άλλη ίδια περίπτωση το 2007, μια σφαίρα κατέληξε "θαμμένη" μέσα στο iPhone ενός στρατιώτη στο Ιράκ σώζοντάς του τη ζωή. Βέβαια και εδώ ο στρατιώτης φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο που όμως η σφαίρα διαπέρασε κι έτσι το iPhone έκανε την υπόλοιπη δουλειά.

Το Razr σώζει ένα κηπουρό

ired diafora 7 smartphones bulletproof 07

Το 2008 είχαν κυκλοφορήσει τόσα πολλά Razr που σίγουρα όλο και κάποιο θα χρησίμευε και σε κάτι άλλο αντί του να παίρνει κανείς τηλέφωνο. Όταν ένας ανύποπτος κηπουρός χτυπήθηκε από μια αδέσποτη σφαίρα στη Λουϊζιάνα, ήταν το Razr που είχε πάνω του που φρόντισε να μη νιώσει τίποτε. Βέβαια το τηλέφωνο διαλύθηκε στα "εξ ων συνετέθη" όταν το 'βγαλε από την τσέπη του, αλλά ξέρουμε ότι τα Razr το συνήθιζαν αυτό κι από μόνα τους

Κάποια εποχή η Motorola χρησιμοποιούσε kevlar στην κατασκευή των τηλεφώνων της αλλά, δυστυχώς, απ' ότι φαίνεται στο παρακάτω βίντεο δεν κατάφερναν να σταματήσουν τίποτε σοβαρό.

Το Samsung Galaxy έκανε μια μεγάλη χάρη στον κάτοχό του

ired diafora 7 smartphones bulletproof 08

Σύμφωνα με τη The Shanghaiist ένας Ταϊβανέζος με το όνομα Χαν (τι πρωτότυπο) που είχε ένα δρεπάνι στο χέρι πιάστηκε σε μάχη με έναν άλλο ονόματι Ζου που είχε ένα τροποποιημένο πιστόλι (χα χου άστω κάτω). Αν και η σφαίρα διαπέρασε το χέρι του Χαν δεν εισήλθε στο στήθος χάρη στο Galaxy Mega που είχε στην τσέπη του (πού πας βρε Καραμίχαλε με το δρεπάνι;).

Μια και δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός στο χέρι του Χαν, θα γίνει σύντομα καλά (και θα πάει να πάρει μαθήματα Κουνγκ Φου). Όσο για το Ζου, παραδόθηκε στις αρχές, οι οποίες είπαν ότι είχε σκοπό να σκοτώσει το Χαν (όχι το Τζένγκις, τον άλλο). Λόγω της τροποποίησης όμως που είχε κάνει στο όπλο του, αυτό δεν είχε αρκετή ισχύ (μισές δουλειές, αν με ρωτήσετε) κι έτσι ο Χαν τη γλύτωσε (έτσι γίνεται με τους Χαν και μετά υποφέρει η ανθρωπότητα).

Τελικά

Ένα μεγάλο "ΖΗΤΩ" για τα smartphone που αποδεικνύονται πιο πιστά κι απ' τους σκύλους (δεν ξέρω πόσοι σκύλοι θα κάθονταν να τους πυροβολήσουν). Τα καημένα τα smartphone όμως, δέχονται τα πυρά μας (στη κυριολεξία) αδιαμαρτύρητα εδώ και χρόνια όπως φαίνεται, χωρίς την πρέπουσα αναγνώριση. Θα ζητήσω να φτιαχτεί το μνημείο του Αγνώστου smartphone. Και ένας νέος όρος εμφανίζεται στην εγκληματολογία: "πυροβολήθηκε στο smartphone". Πάντως κάτι τέτοι "μην το δοκιμάσετε στο σπίτι", είναι επικίνδυνο.

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

 

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status