7 smartphone που σταματάνε σφαίρες

7 smartphone που σταματάνε σφαίρες
ired.gr

Παρουσιάζουμε εφτά περιπτώσεις όπου τα smartphone σταμάτησαν σφαίρες κι έσωσαν τη ζωή του κατόχου τους.

Όλοι έχουμε ακούσει ιστορίες για τυχερά μεταλλικά φλασκιά, ταμπακιέρες ή Βίβλους που βρέθηκαν στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή κι έσωσαν τη ζωή του κατόχου τους αποκρούοντας μια σφαίρα. σε προηγούμενο άρθρο μας μάλιστα είδαμε ένα iPhone 5s που έσωσε τη ζωή του κατόχου του από μια μεταλλική μπάρα που αλλιώς θα τον είχε σουβλίσει και ένα iPhone 5c που γλύτωσε τον κάτοχό του από πυροβολισμό καραμπίνας.

Έτσι λοιπόν, σήμερα θα παρουσιάσουμε 7 smartphone ήρωες που έσωσαν τη ζωή των κατόχων τους κι έφαγαν αυτά τη σφαίρα (στην κυριολεξία).

Ήταν η σειρά του του Lumia 520 να προστατέψει και να υπηρετήσει

ired diafora 7 smartphones bulletproof 01

Το Nokia Lumia 520 είναι κυρίως γνωστό σαν ένα φθηνό σχετικά αλλά και βολικό smartphone. Από εδώ και στο εξής όμως θα είναι γνωστό σαν αλεξίσφαιρο. Ένα Βραζιλιάνος αστυνομικός (της στρατιωτικής αστυνομίας για την ακρίβεια) πυροβολήθηκε από ληστές που είχαν εισβάλλει στο σπίτι της μητέρας του. Ενώ η μία σφαίρα δεν τον βρήκε καθόλου, η άλλη χτύπησε το Nokia Lumia 520 που είχε στην τσέπη του παντελονιού του.

Αν και το τραύμα δε θα μπορούσε να θεωρηθεί άμεσα θανατηφόρο, επειδή θα τον είχε χτυπήσει στο γοφό και αχρηστεύσει, θα έδινε στους ληστές την ευκαιρία να του κάνουν ακόμη μεγαλύτερη ζημιά. Τελικά ο αξιωματικός κατάφερε να γλυτώσει άθικτος, αλλά και οι ληστές από την άλλη, ξέφυγαν χωρίς να συλληφθούν.

Το Evo 3D αποδεικνύει ότι μπορεί να έχει σκοπό ύπαρξης

ired diafora 7 smartphones bulletproof 02

Αν και το Evo 3D δεν αντέχει μια απλή πτώση στο πάτωμα χωρίς να πάθει ζημιά, ωστόσο το παλιό αυτό μοντέλο της HTC μας επιφύλασσε μια έκπληξη πρόσφατα. Κατά τη διάρκεια μιας ληστείας σε ένα βενζινάδικο στη Φλόριντα πριν μερικές βδομάδες, ο ληστής πυροβόλησε τον υπάλληλο, φεύγοντας, στο στήθος.

Ευτυχώς για τον υπάλληλο, η ζημιά αποδείχθηκε επιπόλαιη γιατί το μεγάλο μέρος του πυροβολισμού το δέχτηκε το Evo 3D που είχε στην τσέπη του στήθους του. Βέβαια, αν και ο άνθρωπος επέζησε, δε μπορούμε να πούμε το ίδιο και για το τηλέφωνο. Χαιρόμαστε γι' αυτόν και λυπόμαστε που έπρεπε να ζήσει τόσο καιρό με ένα Evo 3D. Επιτέλους καιρός είναι να πάρει κανένα καινούριο τηλέφωνο.

Πάντως τα smartphone της HTC έχουν ξαναζήσει παρόμοια δράση. Άλλο ένα Evo συμμετείχε στη διαφύλαξη της ζωής του John Garber το 2011, όταν η μπαταρία του σταμάτησε μια σφαίρα που εξοστρακίστηκε έξω από ένα κλαμπ στην Ατλάντα.

Δύο στους δύο λοιπόν σώθηκαν από ένα Evo. Στο παρακάτω βίντεο βλέπετε ένα smartphone να σταματάει σφαίρα.

Αλεξίσφαιρο BlackBerry

ired diafora 7 smartphones bulletproof 03

Πίσω στο 2010, τότε που οι άνθρωποι είχαν BlackBerry τηλέφωνα ακόμη, μια ανώνυμη γυναίκα που πυροβολήθηκε κατά λάθος από το φίλο της στο πόδι, γλύτωσε τον τραυματισμό από το BlackBerry που είχε στην τσέπη του παντελονιού της. Το smartphone που μοιάζει με το μοντέλο Curve, τα κατάφερε μια χαρά να τη σώσει από πυροβολισμό σε κοντινή απόσταση. Ίσως τα πράγματα να ήταν πολύ χειρότερα αν είχε κάνει το λάθος να πάρει το μοντέλο Pearl.

Φαίνεται πως η BlackBerry γνώριζε επίσης πως τα τηλέφωνά της είναι "πολύ σκληρά για να πεθάνουν". Αν και νομίζαμε πως αυτό ήταν μια ανόητη διαφήμιση, φαίνεται πως είναι χρήσιμο είναι να έχετε και ένα BlackBerry (τώρα θα είναι φτηνά).

Αν μπορούσε η Nokia να αποκρούσει έτσι και την πτώση του μεριδίου της στην αγορά...

ired diafora 7 smartphones bulletproof 04

Και πάλι στη Nokia που έχει, φαίνεται, την τιμητική της στους πυροβολισμούς. Ίσως έχετε δει τα διάφορα memes που δείχνουν τη θρυλική σκληρότητα των Nokia 3310, όμως εδώ είναι δύο ιστορίες που δείχνουν ότι και τα παλιότερα μοντέλα δεν τα πήγαιναν άσχημα (τουλάχιστον στην απόκρουση σφαιρών).

Στην παραπάνω εικόνα βλέπουμε ένα Nokia X2 (ή ό,τι απέμεινε) μετά από τη συνάντησή του με καυτό μέταλλο. Το περιστατικό έγινε στη Συρία και σώθηκε η ζωή ενός ανθρώπου από το smartphone που πήρε τη φωτιά επάνω του.

Στο παρακάτω βίντεο βλέπετε ένα τηλέφωνο που μοιάζει πιθανότατα με το Nokia 5800 XpressMusic να έχει μόλις αποκρούσει μια σφαίρα που θα είχε αλλιώς χτυπήσει "την οικογένεια" ενός άντρα στην Υεμένη το 2011, κι εκείνος δεν έπαθε τίποτε.

ired diafora 7 smartphones bulletproof 05

Τελικό συμπέρασμα: η Nokia είναι καλή για χώρες που πέφτουν πολλοί πυροβολισμοί.