Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπορεί το iPhone ή το iPad μου να δεχθεί τη νέα αναβάθμιση iOS 9;

Μπορεί το iPhone ή το iPad μου να δεχθεί τη νέα αναβάθμιση iOS 9;
ired.gr

Δείτε ποιες iOS συσκευές θα υποδεχθούν το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα iOS 9.

Τις τελευταίες ημέρες δεχόμαστε ερωτήσεις του τύπου:

"Μπορεί το iPhone ή το iPad να αναβαθμιστεί σε λειτουργικό iOS 9;"

"Ποιες από τις παλαιότερες συσκευές της Apple θα είναι συμβατές με το νέο λειτουργικό iOS 9";

Σας έχουμε ετοιμάσει μία λίστα με τις συμβατές εκδόσεις iPhone - iPad οι οποίες θα είναι σε θέση να φιλοξενήσουν την νέα αναβάθμιση iOS 9 της Apple, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

"Μπορώ να αναβαθμίσω το iPhone ή το iPad μου; Γνωρίζω πως θα υποστηρίζεται από το νέο λειτουργικό αλλά μήπως η συσκευή μου είναι παλιά και θα έχει πρόβλημα στη λειτουργικότητά της;"

Διαβάστε επίσης: Όλες οι αλλαγές και οι προσθήκες που αναμένουμε στην αναβάθμιση iOS 9

Τα ηγετικά στελέχη της Apple, ανέβηκαν στη σκηνή προκειμένου να μας παρουσιάσουν τα χαρακτηριστικά της επερχόμενης αναβάθμισης iOS 9, καθώς και για τις συσκευές που πρόκειται να την υποστηρίξουν, τον Σεπτέμβριο που θα κυκλοφορήσει επίσημα.

ired ios 9 compatible devices 01

Παρά το γεγονός πως οι συσκευές iPhone και iPad είναι κορυφαίες συσκευές ή το τελοσπάντων κοντά στην κορυφή, με την παρέλευση των χρόνων από τη μία και με τις συχνές αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος τους από την άλλη, οι συσκευές γίνονται αργές και υποτονικές. Τα παλαιότερα μοντέλα, παύουν να υποστηρίζονται από τις νεότερες εκδόσεις, αν και κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί φέτος. Οι συσκευές που θα υποστηρίξουν άλλη μία έκδοση iOS 9, είναι οι ακόλουθες:

  • iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, εδώ προσθέστε και τις επόμενες αναβαθμίσεις iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6c, (όταν και αν κυκλοφορήσουν.)
  • iPad 2. iPad 3, iPad 4, iPad Air. iPad Air 2 (καθώς και iPad Air 3 και iPad Pro (όταν και αν διατεθούν).
  • iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, (και iPad mini 4).
  • iPod touch 5ης γενιάς.

Στην περίπτωση που είστε κάτοχος ενός ιPad 2 η νεότερου, iPad mini οποιασδήποτε έκδοσης ή iPhone 4s ή νεότερο καθώς και iPod touch πέμπτης γενιάς, μπορείτε να αναβαθμίσετε σε iOS 9. Νομίζουμε πως είναι μία ευχάριστη είδηση για όλους τους χρήστες iOS συσκευών.

Ας αναλύσουμε όμως τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας λίγο περισσότερο. Έτσι θα έχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για μια εποικοδομητική συζήτηση.

Διαβάστε επίσης: iOS 9: Το iCloud Drive απέκτησε τη δική του εφαρμογή

Μπορεί το iPhone μου να δεχθεί το λειτουργικό iOS 9;

Το ερώτημα πολλών χρηστών, μπορεί η συσκευή να λειτουργεί ικανοποιητικά με την νέα αναβάθμιση; Αυτό που γνωρίζουμε καλά είναι πως η νέα αναβάθμιση είναι ασφαλής για τη λειτουργία ακόμη και του iPhone 4s για μία ακόμη χρονιά. Πρακτικά όλες οι iPhone συσκευές, οι οποίες υποστήριζαν το λειτουργικό iOS 8, υποστηρίζουν και τη νέα αναβάθμιση.

Στις συσκευές iPhone που θα υποστηρίζουν τη νέα αναβάθμιση, μπορούμε να προσθέσουμε και τις επερχόμενες, οι οποίες θα διαθέτουν προεγκατεστημένη την νέα έκδοση iOS 9. Κατά την ταπεινή μας άποψη, η Apple έχει εργαστεί σκληρά ώστε η συνύπαρξη με τις παλαιότερες συσκευές να είναι ομαλή. Παρόλα αυτά όσες συσκευές από τις παλαιότερες λειτουργούν ικανοποιητικά, θα προτείναμε να μην τις αναβαθμίσετε.

ired ios 9 compatible devices 02

Μπορεί το iPad μου να δεχθεί το λειτουργικό iOS 9;

Είναι σε θέση το iPad να αναβαθμιστεί στην έκδοση iOS 9; Η απάντηση είναι η ίδια. Εάν η συσκευή σας υποστήριζε το λειτουργικό iOS 8, τότε μπορεί να υποστηρίξει και τη νεότερη έκδοση. Σε αντίθεση με τις συσκευές iPhone, τα iPad υποστηρίζονται λίγο περισσότερο σε χρονική διάρκεια, με διαφορά την πρώτη έκδοση η οποία έπαψε να υποστηρίζεται τρεις εκδόσεις μετά.

Μεγάλο παράδειγμα είναι η συσκευή iPad 2, η οποία κυκλοφόρησε το 2011 και υποστηρίζεται από την έκδοση iOS 8, έως τώρα. Παρόλα αυτά αρκετοί χρήστες iPad 2, ισχυρίζονται πως έχουν προβλήματα ταχύτητας με το λειτουργικό iOS 8 και σκεφθήκαμε πως οι μέρες της συγκεκριμένης συσκευής, από πλευράς υποστήριξης, είναι μετρημένες πλέον.

Διαβάστε επίσης: Οι δοκιμές του λειτουργικού συστήματος iOS 9 έχουν ήδη αρχίσει

Σίγουρα θα πρέπει να περιμένουμε την αντίδραση της συγκεκριμένης συσκευής με την επερχόμενη έκδοση, το κατά πώς έχει βελτιωθεί η ταχύτητά και η σταθερότητα και μετά να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Δεν περιμένουμε θαύματα. Μόνο λίγο καλύτερη συμπεριφορά.

ired ios 9 compatible devices 03


Ξεχάστε το iOS 9. Ποια iPhone και iPads μπορούν να δεχθούν το iOS 8;

Για τους χρήστες που έχουν ακόμη στη συσκευή τους το λειτουργικό iOS 7 και αναρωτιούνται εάν θα έπρεπε ή όχι να αναβαθμίσουν σε λειτουργικό iOS 8. Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τις επιλογές σας.

Κατά την έλευση μίας νεότερης έκδοσης iOS, η εταιρεία Apple υπόσχεται στους fans νέα συναρπαστικά χαρακτηριστικά και ανανεωμένο interface. Ο χρήστης μιας παλαιότερης συσκευής θα πρέπει να πάρει μία δύσκολη απόφαση. Να παραμείνει στην ασφάλεια που του παρέχει η τωρινή έκδοση ή να προχωρήσει σε αναβάθμιση η οποία θα του παρέχει μειωμένα νέα χαρακτηριστικά, με κόστος την ταχύτητα ή και άλλα προβλήματα που μπορεί να φέρει;

Το iOS 8 που φέρουν προεγκατεστημένο οι συσκευές iPhone 6 - iPhone 6 Plus, είναι τελικά ένα λειτουργικό ασφαλές τόσο για τη παλαιότερη συσκευή σας iPhone / iPad ή έχει έρθει η ώρα να αναβαθμίσετε συσκευή; Διαισθανόμαστε τους χρήστες των iOS συσκευών, οι οποίοι μαθαίνουν κάποια στιγμή πως η συσκευή τους, παύει να υποστηρίζεται. Οι χρήστες όμως του iPad 2, δεν πρέπει να ανησυχούν για φέτος. Πώς σας φαίνεται η υποστήριξη παλαιότερων συσκευών από την επερχόμενη έκδοση; Περιμένουμε τα σχόλιά σας.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status