Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το iPhone!

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το iPhone!
ired.gr

Πώς να προστατέψετε το πολύτιμο iPhone στην παραλία

Σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει, το καλοκαίρι είναι εδώ και επιτέλους έφτασε ο καιρός για την παραλία. Και ενώ παλιότερα, αν κοιτούσες τους λουόμενους θα τους έβλεπες με ένα καφέ ή ένα βιβλίο στο χέρι, στην εποχή μας, οι περισσότεροι από εμάς, κρατάμε ένα smartphone ενώ απολαμβάνουμε την ηλιοθεραπεία μας.

Το iPhone μπορεί να εξυπηρετήσει πολλούς σκοπούς στην παραλία: να το χρησιμοποιήσετε για να ακούτε μουσική ενώ χαλαρώνετε στον ήλιο ή ως κάμερα για να τραβήξετε φωτογραφίες τους φίλους σας και την οικογένειά σας. Όμως συχνά ξεχνάμε ότι το iPhone δεν είναι ένα απλό walkman ή φωτογραφική μηχανή, αλλά στην ουσία φέρνουμε στην παραλία ένα εξελιγμένο και ακριβό υπολογιστή. Η κοινή λογική λέει ότι smartphone και παραλίες δεν ταιριάζουν. Μάλιστα δεν θα έπρεπε καν να έρθουν σε επαφή αφού, χωρίς αμφιβολία, δεν θα είναι η άμμος που θα χάσει την άνιση μάχη.

Κατεβάστε δωρεάν μουσική στο iPhone για να την ακούτε στην παραλία..

Ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός για το πως να αποτρέψετε τις καταστροφές και να κρατήσετε τον ψηφιακό σας φίλο ανέπαφο, χωρίς να χαλάσετε τη χαρούμενη διάθεσή σας. στην παραλία ή δίπλα στην πισίνα.

Αντιμετωπίζοντας τον ήλιο

ired iphone on the beach 01

Θα έχετε παρατηρήσει ότι όταν κοιτάτε την συσκευή σας φορώντας τα γυαλιά ηλίου, είτε αλλάζουν εντελώς τα χρώματα είτε η οθόνη μαυρίζει. Αυτό συμβαίνει όταν φοράτε γυαλιά ηλίου με φακούς polarized που περιορίζουν τις αντανακλάσεις λόγω του πολωτικού φίλτρου που διαθέτουν. Αν δεν θέλετε να αλλάξετε γυαλιά, δοκιμάστε να περιστρέψετε τη συσκευή σας, αλλάζοντας προσανατολισμό, από κάθετη σε οριζόντια προβολή.

Κάποια στιγμή ίσως χρειαστεί να κοιτάξετε το κινητό σας ενώ βρίσκεστε κάτω από τον ήλιο. Χρησιμοποιήσετε μια πετσέτα ή μια μπλούζα για να φτιάξετε τεχνητή σκιά.

Αποφεύγοντας τις υψηλές θερμοκρασίες

Η Apple συμβουλεύει ότι όλες οι συσκευές iOS θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε θερμοκρασίες από 0 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Μπορούν όμως να αποθηκεύονται σε χώρους με θερμοκρασίες από -20 έως 45 βαθμούς. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να αφήνετε το iPhone σας στο αυτοκίνητο. Εκεί η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει ακόμη και τους 58 βαθμούς. Αν η συσκευή υπερθερμανθεί, ένα προειδοποιητικό μήνυμα εμφανίζεται στην οθόνη, υποδεικνύοντας ότι θα πρέπει να κρυώσει πριν χρησιμοποιηθεί ξανά.

Επίσης, στην παραλία, δεν θα πρέπει να φορτίζετε τις iOS συσκευές σας. Αν και είναι εντελώς φυσιολογικό, μια συσκευή να ανεβάζει θερμοκρασία όταν βρίσκεται σε φόρτιση, το να φέρετε έναν φορητό φορτιστή στην παραλία δεν είναι καλή ιδέα. Θα πρέπει να μετακινήσετε τη συσκευή σε έναν εσωτερικό και πιο δροσερό χώρο για να τη φορτίσετε.

Διαβάστε για την ασύρματη φόρτιση με Qi.

Νερό και άμμος

ired iphone on the beach 02

Αν συμβεί το χειρότερο, το iPhone να βραχεί με θαλασσινό νερό, θα πρέπει να κλείσετε αμέσως τη συσκευή και να τη στεγνώσετε με απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια να επικοινωνήσετε άμεσα με το ired.gr για να σας προσφέρουμε μια άμεση λύση. Μια αδιάβροχη θήκη είτε ένα οποιοδήποτε τσαντάκι θα προστατέψει το iPhone από ατυχήματα σε άμμο, αντηλιακό και νερό.

Διαβάστε εδώ τις φήμες για αδιάβροχο iPhone

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status