Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς να φτιάξετε ένα bootable USB drive για το OS X El Capitan beta

Πώς να φτιάξετε ένα bootable USB drive για το OS X El Capitan beta
ired.gr

Μάθετε πώς να φτιάχνετε bootable USB drive για το OS X El Capitan beta και για οποιοδήποτε άλλο OS X.

Πολλοί χρήστες Mac ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν το καινούριο OS X El Capitan beta και θα τους βόλευε να έχουν ένα bootable USB drive (τα DVD πέθαναν). Σ' αυτό το άρθρο μας λοιπόν, θα σας δείξουμε πώς να κάνετε κάτι τέτοιο κι αν θέλετε να το κάνετε και σε οποιοδήποτε άλλο μέσο όπως εξωτερικό σκληρό δίσκο ή DVD (αν επιμένετε) είναι ακριβώς το ίδιο. Η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη, απλά ο χρήστης θα πρέπει να νιώθει κάπως άνετα με τη γραμμή εντολής πριν το επιχειρήσει.

ired mac bootable usb 01

Οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να φτιάξετε ένα τέτοιο drive είναι:

  • Ένα USB drive των 8 GB τουλάχιστον που θα διαμορφωθεί ως bootable για να δεχθεί τα αρχεία του λειτουργικού.
  • Την εφαρμογή του εγκαταστάτη (installer) του El Capitan που μπορεί να κατεβάσει από την Apple
  • Εξυπακούεται ότι θα χρειαστείτε κι ένα Mac που είναι συμβατό με το OS X El Capitan.

Αφού υποθέσουμε λοιπόν ότι καλύπτουμε τις προϋποθέσεις, προχωράμε παρακάτω.

Πώς γίνεται

ired mac bootable usb 02

1. Συνδέστε το USB στο Mac σας και εκκινείστε το Βοήθημα Δίσκων (Disk Utility) επιλέξτε το USB από την αριστερή στήλη που δείχνει τους δίσκους και μετά πατήστε την ετικέτα "Σβήσιμο".

2. Επιλέξτε ως σύστημα διαμόρφωσης το "Mac OS Extended (Journaled)" και πατήστε το πλήκτρο "Σβήσιμο" (κάτω δεξιά) ώστε να διαμορφωθεί το USB.

ired mac bootable usb 03

3. Πηγαίνετε τώρα στην ετικέτα "Διαμέρισμα" και επιλέξτε "1 Διαμέρισμα" από τη λίστα και μετά αλλάξτε το όνομα του διαμερίσματος σε "ElCapInstaller" (ή σε άλλο όνομα αν θέλετε).

ired mac bootable usb 04

4. Πατήστε "Επιλογές" και επιλέξτε "Πίνακας διαμερισμάτων GUID" πατήστε 'ΟΚ" και μετά "εφαρμογή".

ired mac bootable usb 05

5. Κλείστε το "Βοήθημα Δίσκων" και εκκινείστε το "Τερματικό" (Terminal) και αντιγράψτε την παρακάτω σειρά εντολών όπως τη βλέπετε ακριβώς ή, ακόμη καλύτερα, αντιγράψτε την από εμάς και επικολλήστε την στο Τερματικό.

6. sudo /Applications/Install\ OS\ X\ 10.11\ Developer\ Beta.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/ElCapInstaller --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ 10.11\ Developer\ Beta.app --nointeraction

7. Πατήστε το πλήκτρο Return (Enter), εισάγετε τον κωδικό του διαχειριστή συστήματος όταν σας ζητηθεί, θα δείτε διάφορες ενδείξεις της εξέλιξης της εντολής μέχρι αυτή να ολοκληρωθεί και όταν δείτε το μήνυμα "Done" είστε έτοιμοι.

Δείτε ένα δείγμα:

"Erasing Disk: 0%... 10%... 20%... 30%...100%...

Copying installer files to disk...

Copy complete.

Making disk bootable...

Copying boot files...

Copy complete.

Done."

8. Όταν τελειώσει το USB Drive θα είναι έτοιμο με τα απαραίτητα αρχεία του OS X El Capitan για να το χρησιμοποιήσετε. Κλείστε το "Τερματικό" και τελειώσατε.


Εκκινείστε το Mac σας κρατώντας πατημένο το πλήκτρο "Option" (ALT) στο πληκτρολόγιο για να εμφανιστεί η επιλογή από ποιο δίσκο θα εκκινήσει το Mac και επιλέξτε το USB με το El Capitan.

Καλό θα είναι να κάνετε την εγκατάσταση σε ένα δεύτερο δίσκο (αν έχει το Mac σας) ή σε ένα δεύτερο διαμέρισμα που θα έχετε φτιάξει γι' αυτό το σκοπό στο Mac σας. Μην ξεχνάτε ότι το λειτουργικό είναι σε μορφή Beta και πιθανότατα θα είναι ασταθές και θα έχει ακόμη προβλήματα.

Παρεμπιπτόντως κατά τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε δίσκους εγκατάστασης και για άλλες εκδόσεις του OS X. Απλά θα αλλάξετε το όνομα του λειτουργικού στην εντολή που σας δώσαμε παραπάνω και θα συμπληρώσετε το αντίστοιχο για την έκδοση που έχετε κατεβάσει.

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status