Όλα για τις αναπάντητες κλήσεις

Όλα για τις αναπάντητες κλήσεις
ired.gr

Να σηκώσει το χέρι όποιος δεν έχει χάσει μια κλήση.

Αναπάντητη: μια κλήση που δεν απάντησες επειδή κοιμόσουν, το είχες στο αθόρυβο, το είχες ξεχάσει στο σπίτι, ήσουν σε ένα μέρος με πολύ φασαρία, ήσουν στο σινεμά, δεν είχες σήμα, το κινητό σου είχε κλείσει από μπαταρία, δεν είχες όρεξη να μιλήσεις, δεν απαντάς σε άγνωστους αριθμούς, ήσουν στο μπάνιο, είχες βγάλει το σκύλο βόλτα, μιλούσες στο σταθερό, σου αρέσει το τραγούδι που έχεις βάλει για ήχο κλήσης.

Θα έχετε βρεθεί και από τις δύο πλευρές: να καλείς και να μην απαντάνε ή να έχεις αναπάντητες κλήσεις στο κινητό σου. Πόσα γνωρίζετε όμως για αυτές τις χαμένες κλήσεις; Συγκεντρώσαμε όλα όσα ξέρουμε για αυτές και σας τα παραθέτουμε παρακάτω:

ired iphone missed calls 01

Ιστορικό αναπάντητων

Πατήστε το πράσινο εικονίδιο του Τηλεφώνου, μετά επιλέξτε πρόσφατα και Αναπάντητα. Θα δείτε τη λίστα των αναπάντητων κλήσεων που έχετε δεχτεί σε χρονολογική σειρά. Κάθε κλήση έχει ένα μικρό εικονίδιο στα δεξιά, το "i", δηλαδή information, όπου αναγράφεται η ακριβής ώρα κλήσης. Αν θέλετε να διαγράψετε μαζικά τις αναπάντητες κλήσεις, πατήστε Αλλαγές (πάνω δεξιά) και μετά διαγραφή> διαγραφή πρόσφατων. Αν θέλετε να διαγράψετε μεμονωμένες κλήσεις, πατήστε Αλλαγές και μετά τον κόκκινο κύκλο με την παύλα στα αριστερά κάθε κλήσης για να τη διαγράψετε.

ired iphone missed calls 02

Διαβάστε 3 έξυπνα tricks για τη λειτουργία «Μην ενοχλείτε»

Αναπάντητες στην οθόνη κλειδώματος

Όταν κάποιος σας καλεί και δεν απαντήσετε, η ειδοποίηση της κλήσης παραμένει στην οθόνη κλειδώματος μέχρι να ξεκλειδώσετε το κινητό σας. Αν για λόγους μυστικότητας, δεν θέλετε να εμφανίζεται αυτή η πληροφορία, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε. Πηγαίνετε Ρυθμίσεις> Γνωστοποιήσεις> Τηλέφωνο>Σε οθόνη κλειδώματος και απενεργοποιήστε το. Προσοχή όμως! Αν η αναπάντητη δεν έχει πέσει στην αντίληψή σας, ο μόνος τρόπος για να τη δείτε είναι να πάτε στο Τηλέφωνο> Πρόσφατα> Αναπάντητα.

Λάμψη σε ειδοποιήσεις

Ο λόγος που πολύ συχνά «χάνουμε» κλήσεις είναι επειδή το κινητό μας είναι ρυθμισμένο στο αθόρυβο χωρίς δόνηση. Για να μη συμβαίνει αυτό, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το flash της φωτογραφικής μηχανής ώστε να αναβοσβήνει, κάθε φορά που κάποιος σας καλεί. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Προσβασιμότητα> Ακοή> Λάμψη σε ειδοποιήσεις. Η λάμψη είναι αρκετά δυνατή για να φαίνεται ακόμη και μέσα από μια τσέπη αλλά αν έχετε τη συσκευή στο γραφείο σας θα πρέπει να την έχετε με την οθόνη προς τα κάτω. Η επιλογή λειτουργεί μόνο όταν το iPhone είναι κλειδωμένο.

ired iphone missed calls 03

Προωθήστε τις κλήσεις σας στο iPad ή στο Mac

Αναπάντητες από άγνωστους αριθμούς

Θα σας έχει τύχει να σας καλέσουν από κάποιον άγνωστο αριθμό ή ακόμη και από απόκρυψη και να μην προλάβετε να απαντήσετε στην κλήση. Όταν ο αριθμός δεν εμφανίζεται τότε δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά. Όταν όμως αναγράφεται το νούμερο αλλά δεν το έχετε στη λίστα των επαφών σας, ελέγξτε το πρώτα, πριν επιστρέψετε την κλήση. Ο λόγος είναι ότι κατά καιρούς, πραγματοποιούνται αναπάντητες κλήσεις-παγίδα, που αν καλέσεις πίσω το νούμερο, χρεώνεσαι μεγάλα ποσά έστω και για λίγα δευτερόλεπτα κλήσης. Τα τηλεφωνήματα αυτά γίνονται συνήθως βραδινές ώρες, όταν ο ανυποψίαστος χρήστης έχει απενεργοποιήσει το κινητό του. Μια λύση για να εντοπίσετε από που προέρχεται η κλήση είναι να μπείτε στη σελίδα 11888 ή στο Google και να κάνετε copy paste το τηλέφωνο για να ψάξετε για πληροφορίες.