After Dark: 6 ατυχείς καινοτομίες που θα έχουμε σύντομα στα αυτοκίνητά μας

After Dark: 6 ατυχείς καινοτομίες που θα έχουμε σύντομα στα αυτοκίνητά μας
ired.gr

Έξι πυροβολημένες καινοτομίες που θα εμφανιστούν στ’ αυτοκίνητά μας (σύντομα).

Η εποχή που το "αμάξι" το έσερναν πραγματικά άλογα είναι μακριά στο παρελθόν. Τα άλογα μπήκαν μέσα στο καπό, και το αμάξι το οδηγούμε με τιμόνι. Και από κει κι έπειτα, ένα σωρό καινοτομίες εμφανίστηκαν κατά καιρούς προκειμένου να κάνουν την οδηγική εμπειρία πιο ευχάριστη και απολαυστική.

Στη συνέχεια κολλήσαμε στην κίνηση και πολλές φορές είναι πιο εύκολο και γρήγορο να πας κάπου με τα πόδια παρά με το αυτοκίνητο. Κι αν θες να εκδικηθείς κάποιον, τον πας στο κέντρο με αυτοκίνητο σε ώρα αιχμής.

ired diafora 01

-Γιατί Κύριε;

Οι καινοτομίες όμως δε σταματάνε ποτέ, οπότε τι άλλο έχει μείνει; Δυστυχώς, όπως σύντομα θα δείτε, κάποιοι διεστραμμένοι εγκέφαλοι, τύπου despicable me, θεώρησαν ότι η κίνηση δεν είναι αρκετή τιμωρία και αποφάσισαν να κάνουν τη ζωή μας κόλαση μέσα στο αυτοκίνητο. Μήπως τα παίρνουν από την ΕΑΣ;

1. Car Ringtones

ired diafora 02

Η καινοτομία

Για κάθε νέα τεχνολογία υπάρχει κι ένας "ψυχάκιας" που θα τη μετατρέψει σε όπλο μαζικής καταστροφής. Φαίνεται πως υπήρχαν κάποιοι που διαμαρτύρονταν για το παράξενο ηλεκτρικό "πατίνι" Segway που το θεωρούσαν επικίνδυνο. Έτσι λοιπόν, επέμεναν ότι τα διάφορα "αθόρυβα" ηλεκτρικά οχήματα θα πρέπει να έχουν κάποιου είδους ηχητική προειδοποίηση για να ειδοποιούν τους πεζούς που δεν τα έχουν πάρει είδηση ή τους τυφλούς ότι περνάνε.

beep beep

-Πίσω... πατάει, -Καλέ, αυτό μιλάει!

Αλλά να το βάλουμε και στα υπόλοιπα αυτοκίνητα; Σοβαρά τώρα; Δηλαδή τα κανονικά αυτοκίνητα δεν κάνουν αρκετό θόρυβο;

Πώς θα κάνει τη ζωή μας κόλαση

ired diafora 03

Ο ήχος προειδοποίησης δε θα είναι απλά ένα ψεύτικο μαρσάρισμα. Ω όχι, αυτό θα ήταν πολύ απλό όταν στο σημερινό κόσμο ο καθένας έχει αλλάξει τον ήχο του κινητού του με την ... "Καραγκούνα". Οι άνθρωποι, τρομάρα τους, πρέπει να μπορούμε να εκφραστούμε. Κι έτσι θα έχουμε αυτοκίνητα the DiMora Natalia που θα έχουν... κόρνα ΜΡ3! Εκεί να δεις δυσκολία το πειρατικό download και άντε να βρεις καλώδιο να το συνδέσεις σε PC, με πρόγραμμα αντίστοιχο του iTunes.
Ναι! Επιτέλους ήλθε η ώρα να κορνάρω ραπ χυδαιολογίες, "move bitch, get out the way", στον Σουμάχερ που με έκοψε ή στη γιαγιάκα που βγήκε στη μέση του δρόμου, τύπου "που πας ρε Καραμήτρο;". Πάρτα αρρώστια.

Φυσικά αυτό σημαίνει ότι η κόρνα αποκτά μια εντελώς νέα χρησιμότητα: ειδοποιείς τον κόσμο ότι περνάει ο σκοτώστρας. Καλώς ήλθατε στον κόσμο του Mad Max! Σε λίγα χρόνια, το να οδηγείς στην εθνική θα σημαίνει ότι θα ακούς από βαρεμένους νεαρούς, που θα σου κορνάρουν με βρισίδι από Eminem, μέχρι Αρμάνοι που θα σε ειδοποιούν ότι περνάει ο Χάρος με το "παπάκι πάει στην ποταμιά" και πονεμένοι που θα κορνάρουν το "Υπάρχω" του Καζαντζίδη λίγο πριν πέσουν πάνω σου με χίλια. Ο Θαυμαστός Καινούριος Κόσμος μόλις πήρε ένα άλλο - μουσικότερο - νόημα. Και σίγουρα δε θα σου επιτραπεί η είσοδος στον Παράδεισο, αν το τελευταίο τραγούδι που άκουσες ήταν το "Μια είναι η ουσία, δεν υπάρχει αμαρτία". Δεν έχει σημασία κι ας ήταν η κόρνα του "Fast and Furious" που σε πάτησε.

2. Καθρέφτες OLED

ired diafora 04

Η καινοτομία

Η αλήθεια είναι ότι ο καθρέφτης οπισθοπορείας, πώς τα λέω... ο επιστήμονας, είναι πολύ βαρετός. Τι δείχνει; Μόνο ποιος είναι πίσω σου (εκτός κι αν είσαι σε ταινία του Spielberg και σε κυνηγάει κανένας T-Rex, εκεί το πράγμα αποκτά ενδιαφέρον. Έτσι, οι κατασκευαστές κρυστάλλων καθρεφτών και συναφών τεχνολογιών, αποφάσισαν να ενσωματώσουν μια επίστρωση οθόνης OLED που θα δίνει επιπρόσθετες πληροφορίες, όπως πόσο απέχει το αμάξι πίσω σας, πόσο γρήγορα πηγαίνουν για να σας εμβολίσουν και πόσο γρήγορα πάτε εσείς για να τους αποφύγετε, προς τα πού πηγαίνετε για να ξεφύγετε και πόσες σφαίρες σας έχουν μείνει στο οπίσθιο πολυβόλο, αχρείαστο να 'ναι.

machine gun

Αυτό το τελευταίο λέει.

Πώς θα κάνει τη ζωή μας κόλαση

Πέρα από την πλάκα, οι έρευνες δείχνουν ότι η απόσπαση της προσοχής για μόλις ένα με δύο δευτερόλεπτα είναι η αιτία για ενάμιση εκατομμύριο δυστυχήματα το χρόνο.

Αυτό σημαίνει ότι το να κοιτάξεις για λίγο ένα χαριτωμένο κούταβο, μπορεί να σημαίνει ότι θα πατήσεις το αφεντικό του αμέσως μετά βρε απρόσεχτο καθίκι. Για να μην πούμε ότι ήδη υπάρχουν εκατό χιλιάδες άλλα πράγματα που αποσπούν ήδη την προσοχή μας μέσα στο αυτοκίνητο, ότι οι περισσότεροι από εμάς μιλάμε στο κινητό ταυτόχρονα και χωρίς handsfree και πιθανώς κοιτάμε και το GPS που έχουμε βεντουζαρισμένο στο τζάμι.

ired diafora 05

Άρα τι άλλο χρειαζόμαστε; Έναν καθρέφτη που "φλασάρει" όλων των ειδών τις ανούσιες πληροφορίες που πιστεύει ο κατασκευαστής του ότι πρέπει να ξέρουμε. Ίσως κι ένα μεγενθυντικό φακό για να βλέπουμε μέσα στο αμάξι που προπορεύεται. Τις προάλλες ακολουθούσαμε ένα SUV γύρω σ' όλη την πόλη για μιάμιση ώρα γιατί μας άρεσε η ταινία που έπαιζε στις ενσωματωμένες οθόνες που είχε στα προσκέφαλα των καθισμάτων του.

Σκέψου να βλέπουμε και τις πληροφορίες που προβάλλει ο καθρέφτης του μπροστινού, για παράδειγμα ότι ο πίσω οδηγός - εμείς - οδηγεί σαν μεθυσμένος. Τελικά με καθρεφτάκια που παίζουν πληροφορίες και ΜΡ3 κόρνες, θα υπάρχει κανείς που να βλέπει πού πηγαίνει; Κάποιοι τα παίρνουν από τον κ.Μπαμπούλα φαίνεται.

3. Η Cortana στο αυτοκίνητο

ired diafora 06

Η καινοτομία

Υπάρχει ήδη μια αρμαθιά από υπολογιστές στα σύγχρονα αυτοκίνητα που κάνουν τα πάντα: από το να ελέγχουν τη μηχανή, τα φρένα και τις αναρτήσεις μέχρι να αλλάζουν σταθμό στο ραδιόφωνο, μόνο αν ουρλιάξεις αρκετά βέβαια. Κι αν ψάξουμε, όλο και κάτι ακόμη θα βρούμε. Αλλά η καλή μας Toshiba θέλει να μας πάει στο επόμενο επίπεδο ολοκλήρωσης. Μην πάει ο νους σας στην Χέρμπαλ Essences, εδώ αναφερόμαστε στην Ψηφιακή Ολοκλήρωση.

Ο υπολογιστής της Toshiba θα σας κοιτάει στο πρόσωπο καθώς βεβαιώνεται ότι κοιτάτε το δρόμο και μόνο το δρόμο, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος, όπως συνηθίζουμε να λέμε.

Πώς θα κάνει τη ζωή μας κόλαση

ired diafora 07

Θα χρησιμοποιεί αναγνώριση "βλεφαρίσματος" (ποιος είπε ότι η διαστροφή έχει όρια;) για να δει αν είμαστε σε πλήρη εγρήγορση, κι αν ανακαλύψει ότι αρχίζουμε να χασμουριόμαστε θα βάζει τις φωνές σαν κακιά πεθερά από τις ταινίες του '50. Μετά από αυτό θα πρέπει να απαγορευθεί η οπλοφορία στα αυτοκίνητα αλλιώς θα έχουμε εκθετική αύξηση αυτοχείρων.

Ακόμη καλύτερα ο υπολογιστής θα έχει τη δυνατότητα να στρίβει το αυτοκίνητο βάσει της πορείας της ματιάς σας κι έτσι θα βεβαιωθεί ότι θα περάσετε την υπόλοιπη ζωή σας στη φυλακή επειδή προκαλέσατε καραμπόλα γιατί η ματιά σας αποσπάστηκε στο ημίγυμνο μανούλι της τεράστιας διαφήμισης δρόμου, που είναι ένα σύνηθες φαινόμενο της ελληνικής πραγματικότητας.

Να 'σαι καλά αυτοκίνητο. Πήγαινε καλύτερα μόνο σου κι εγώ θα πάρω τη συγκοινωνία.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »