Οδηγός: Πότε αξίζει να αγοράσω ένα App για iPhone;

Οδηγός: Πότε αξίζει να αγοράσω ένα App για iPhone;
ired.gr

Πριν πληρώσετε για μια εφαρμογή, ακολουθήστε τις οδηγίες μας για να σιγουρευτείτε ότι αξίζει τα λεφτά της.

Ως περήφανος κάτοχος ενός smartphone, θα έχετε μπει πολλές φορές στον πειρασμό να πληρώσετε για να αποκτήσετε μια εφαρμογή. Την ίδια στιγμή, στα ηλεκτρονικά «μαγαζιά», υπάρχουν διαθέσιμα χιλιάδες δωρεάν apps που προσφέρουν την ίδια ακριβώς υπηρεσία ή σχεδόν την ίδια. Μήπως προτιμώντας τη δωρεάν εφαρμογή, κλείνουμε την πόρτα σε μια καλύτερη που απαιτεί χρήματα για την απόκτησή της; Μήπως ακριβώς επειδή πρόκειται για apps επί πληρωμή, έχουν το κάτι παραπάνω που δεν μπορεί να μας χαριστεί; Και πώς μπορεί κανείς να κρίνει ποια εφαρμογή αξίζει να αγοράσεις και ποια όχι;

ired ios apps worth it 01

Οι συμβουλές μας είναι χρήσιμες για όλα τα καταστήματα εφαρμογών, ανεξαρτήτως της πλατφόρμας.

Για να προλάβετε την απογοήτευση και να μην κλαίτε τα ...χρήματά σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές, πριν αποφασίσετε να πληρώσετε για μια εφαρμογή που φαίνεται ενδιαφέρουσα (αλλά είναι;):

1. Διαβάστε προσεκτικά την περιγραφή

Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι απογοητεύονται από μια εφαρμογή επειδή δεν κάνει αυτό που περίμεναν. Μελετήστε προσεκτικά την περιγραφή της εφαρμογής και δείτε αν καλύπτει τις προσδοκίες σας. Για παράδειγμα, θέλετε να κατεβάσετε μια εφαρμογή που να υπολογίζει τις θερμίδες των γευμάτων που τρώτε. Η εφαρμογή δεν υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα κι εσείς δεν ξέρετε καλά αγγλικά. Η εφαρμογή σας είναι άχρηστη.

Διαβάστε τις επιλογές του ired.gr για τις 100 καλύτερες εφαρμογές για iPhone/iPad

Επίσης, θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε ακριβώς τι είναι αυτό για το οποίο πληρώνετε. Μερικές εφαρμογές ζητούν ένα μικρό ποσό εξαρχής και στη συνέχεια σας χρεώνουν μια μηνιαία συνδρομή. Κάποιες άλλες σας επιτρέπουν να κατεβάσετε μια βασική έκδοση εντελώς δωρεάν αλλά ζητούν χρήματα κάθε φορά που ζητάτε πρόσβαση σε επιπλέον περιεχόμενο.

Όπως θα έχετε παρατηρήσει, οι περισσότεροι κατασκευαστές προσφέρουν μια Lite version της επί πληρωμή εφαρμογής, ώστε να τη δοκιμάσετε και αν σας αρέσει να κάνετε upgrade πληρώνοντας. Μερικές φορές όμως, το μόνο που θα κερδίσετε δίνοντας χρήματα είναι να εξαφανιστούν τα ενοχλητικά banners που εμφανίζονται ενώ χρησιμοποιείτε το app. Αν μπορείτε να ανεχτείτε τις διαφημίσεις, μην προχωρήσετε σε αγορά γιατί δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος. Κάποιες άλλες όμως προσφέρουν offline πρόσβαση, που μπορεί να σας ενδιαφέρει.

ired ios apps worth it 02

2. Ελέγξτε το ιστορικό της εφαρμογής

Ενώ διαβάζετε την περιγραφή, ρίξτε μια ματιά και στο ιστορικό των εκδόσεων της εφαρμογής. Αν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν έχει γίνει καμία ανανέωση, τότε υπάρχει η πιθανότητα η εφαρμογή να έχει εγκαταλειφθεί από τους δημιουργούς της. Επίσης, πατήστε στο site του κατασκευαστή. Αν το app φιγουράρει στην Home Page, τότε αυτό σημαίνει ότι δέχεται ακόμη υποστήριξη.

Υπάρχουν τουλάχιστον 6 δημιουργικοί τρόποι για να οργανώσετε τα apps στο iPhone

3. Διαβάστε τις κριτικές

Τόσο στο App Store, όσο και στο Google Play, μπορείτε να διαβάσετε κριτικές χρηστών που έχουν ήδη δοκιμάσει τις εφαρμογές που σας ενδιαφέρουν. Ο κάθε χρήστης μπορεί να γράψει τη γνώμη του και να βαθμολογήσει το app από το 1 έως το 5 (με το 5 να είναι το άριστα).

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις καινούριες εφαρμογές που έχουν ελάχιστες έως καθόλου αξιολογήσεις. Οι πρώτες κριτικές ίσως έχουν γραφτεί από «φίλους και γνωστούς» οπότε θα είναι θετικές. Περιμένετε μία με δύο εβδομάδες μέχρι να εμφανιστούν οι «πραγματικοί» χρήστες!

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »