Τα πέντε καλύτερα διαδικτυακά καταστήματα για Mac

Τα πέντε καλύτερα διαδικτυακά καταστήματα για Mac
ired.gr

Παρουσιάζουμε τα 5 καλύτερα Internet Stores για να αγοράσετε παιχνίδια για το Mac σας.

Η ερώτηση "πού θα βρω παιχνίδια για Mac" προκαλούσε μειδιάματα ειρωνικά πριν από κάποια χρόνια, δεδομένου ότι το Mac δε φημιζόταν για την υποστήριξη που είχε σε harware για παιχνίδια (που σημαίνει "αναιμικές" κάρτες γραφικών), αλλά ούτε και για την υποστήριξή του από τις εταιρίες παιχνιδιών (δεν έβγαζαν εκδόσεις για Mac). Έτσι, όσοι ήθελαν να παίζουν και παιχνίδια, έπρεπε να έχουν ένα Windows PC γι' αυτό το λόγο.

Και περνάμε στο 2015. Τα σημερινά Mac έχουν εξαιρετικές, τελευταίας γενιάς κάρτες γραφικών, πέρα από το υπόλοιπο εξαιρετικής ποιότητας υλικό τους, οι εταιρίες βγάζουν τα περισσότερα παιχνίδια τους και για Mac και, με λίγα λόγια, δεν ήταν ποτέ ευκολότερο να βρεις παιχνίδια για Mac. Είτε κοιτάς στο App Store, είτε στη Steam, είτε αλλού, σίγουρα θα βρεις μια πληθώρα εξαιρετικών τίτλων νέας κοπής για όλα τα γούστα και για όλα τα βαλάντια.

Κι επειδή όλοι, λίγο πολύ, παίζουν παιχνίδια (κάποιος έλεγε: "Μην εμπιστεύεσαι άνθρωπο που δεν παίζει παιχνίδια") γι' αυτό κι εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τις 5 καλύτερες διαδικτυακές υπηρεσίες όπου θα βρείτε παιχνίδια για το Mac σας και σας τις παρουσιάζουμε.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πάνω από 15 τέτοιες υπηρεσίες στο διαδίκτυο (ή και πολύ περισσότερες αν ψάξει κανείς), αλλά εμείς διαλέξαμε τις πέντε που θα δείτε παρακάτω γιατί είναι οι καλύτερες.

Δείτε ακόμη: Τα καλύτερα MMORPG για το Mac

1. Mac App Store

Και βέβαια ξεκινάμε από το προφανές: Mac App Store. Το App Store της Apple είναι κατ' αρχήν ήδη εγκατεστημένο στο Mac σας (από την έκδοση 10.6.5 και άνω). Είναι επίσης ο ευκολότερος τρόπος να βρείτε παιχνίδια κάθε είδους και τιμής για το Mac σας. Σε λιγότερο από 5 λεπτά μπορείτε να βρεθείτε να κατεβάζετε το πρώτο σας παιχνίδι (και είναι πολύ πιθανόν να είναι και δωρεάν).

ired apple store 01

Από τη στιγμή που διαλέξετε το παιχνίδι που θέλετε, το App Store θα αναλάβει τα υπόλοιπα. Θα το κατεβάσει και θα το εγκαταστήσει και βεβαίως θα το αναβαθμίζει και αυτόματα από εδώ και στο εξής. Ίσως κα΄ποιο πιο "μπαρουτοκαπνισμένοι" παιχνιδόφιλοι να προτιμήσουν κάποια άλλη από τις υπηρεσίες που θα αναφέρουμε, αλλά αν επιθυμείτε απλότητα και σιγουριά, το Mac App Store είναι μονόδρομος.

Επιπλέον των άλλων, το App Store περιλαμβάνει και σύνδεση με το Game Center για όσους ενδιαφέρονται να βλέπουν την πρόοδό τους σε σχέση με άλλους, να γνωρίζουν φίλους στα ίδια παιχνίδια κλπ. Και επίσης έχει στατιστικά με τα πιο δημοφιλή παιχνίδια ώστε να πάρουμε μια ιδέα στο τι "παίζει" στο χώρο.

Υπέρ: Τέλειο για αρχάριους και όχι μόνο.

Κατά: Δεν έχει δυνατότητες για multiplayer που έχουν άλλες υπηρεσίες όπως η Steam.

2. GOG.com

Το GOG.com είναι ένα διαδικτυακό παιχνιδο-κατάστημα που ανεβαίνει όλο και περισσότερο. Γιατί; Κυρίως γιατί εργάζονται σκληρά για να προσφέρουν μόνο ελέυθερα από κλειδώματα DRM παιχνίδια, κάτι που είναι πολύ σπουδαίο για πολλούς. Αυτό, με απλά λόγια σημαίνει, παίρνεις το παιχνίδι σου και το κάνεις ό,τι θέλεις.

ired apple store 02

Με παλιότερη ονομασία την "Good Old Games", εξειδικεύονταν στην αναβίωση παλιών παιχνιδιών με το να τα φέρουν σε νέα ψηφιακή μορφή και να τους δώσουν ζωή και πάλι. Και είναι οι καλύτεροι στον τομέα αυτό. Θα ήθελες να παίξεις το πρωτότυπο SimCity ή το System Shock 2; Τα έχουν σίγουρα. Συνεχίζουν μάλιστα σ' αυτή την πορεία, αλλά τώρα προσφέρουν και μοντέρνα indie games (παιχνίδια μικρών ανεξάρτητων δημιουργών) αλλά και ταινίες.

Μπορείς να αγοράσεις τα παιχνίδια κατευθείαν από την ιστοσελίδα τους και μπορείς να δοκιμάσεις και την (δική τους) υπηρεσία Galaxy client αν θέλεις Multiplayer, achivements, chat και άλλα πολλά.

Υπέρ: Προσφέρουν μόνο DRM-free παιχνίδια και το νέο τους Galaxy client φαίνεται πολλά υποσχόμενο.

Κατά: Μικρός κατάλογος κάτι φυσικό καθώς έχουν μόνο παλιά παιχνίδια και indies.

Δείτε ακόμη: Τα 10 καλύτερα First Person Shooters για το Mac

3. Mac Game Store

Μην το μπερδεύετε με το Mac App Store. Το Mac Game Store είναι ένα διαδικτυακό κατάστημα με εξειδίκευση στα παιχνίδια για Mac και μόνο.

ired apple store 03

Το Mac Game Store υπάρχει από το 2005 και έχει πια αρκετή και φανερή εμπειρία. Μπορείτε να αγοράσετε τα παιχνίδια από την ιστοσελίδα τους ή να κατεβάσετε την εφαρμογή κι έτσι να έχετε επιπλέον έλεγχο συμβατότητας και αυτόματες ενημερώσεις των παιχνιδιών σας.

Η εφαρμογή του Mac Game Store είναι ένα μεγάλο συν, αλλά ακόμη μεγαλύτερο είναι η τεράστια συλλογή τους. Σε μερικές περιπτώσεις προσφέρουν ακόμη και κλειδιά για τη Steam πράγμα που είναι ένα ακόμη όφελος καθώς ενσωματώνουν και την υπηρεσία της.

Και τέλος, το Mac Game Store έχει ένα πολύ ωραίο σύστημα ανταμοιβής με πόντους (που μπορείτε να εξαργυρώσετε για την αγορά άλλων παιχνιδιών) κάθε φορά που αγοράζετε ένα παιχνίδι, συστήνετε ένα φίλο, γράφετε μια επισκόπηση για κάποιο παιχνίδι κλπ. Ασχοληθείτε λίγο μαζί τους και θα κολλήσετε.

Υπέρ: Μεγάλος κατάλογος παιχνιδιών, ειδική εφαρμογή που διευκολύνει την εμπειρία.

Κατά: Όχι τόσο φιλικό όσο το Mac App Store.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »