Μεταφορά μουσικής στο iPhone χωρίς iTunes

Μεταφορά μουσικής στο iPhone χωρίς iTunes
ired.gr

Πώς να μεταφέρετε μουσική από και προς τις iOS συσκευές σας στο Mac χωρίς την ανάγκη του iTunes.

Σε παλαιότερο άρθρο μας είχαμε αναφερθεί για πρώτη φορά στο θέμα της μεταφοράς μουσικής στο iPhone (και στις υπόλοιπες iOS συσκευές) χωρίς τη χρήση του jailbreak. Και επειδή το θέμα είναι πάντα επίκαιρο και χρήσιμο, πιστεύουμε ότι μια συνέχεια, με επιπλέον προγράμματα που κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη, δε θα ήταν άσχημη.

Δεδομένου μάλιστα ότι από την εμφάνιση του iTunes 12 και μετά έχουν εμφανιστεί πλήθος παραπόνων από τους χρήστες Mac προς την Apple ζητώντας να γίνουν διορθώσεις άμεσα, νομίζουμε ότι η δυνατότητα χρήσης κάποιων (καλών) εναλλακτικών θα βοηθούσε πολλούς. Κι από την άλλη, πολλοί θα ήθελαν να ελευθερωθούν από το iTunes και τους περιορισμούς του.

1. Wondershare TunesGo

ired iphone no jailbreak music 01

Θα νομίζετε ότι "τα παίρνουμε" από τη Wondershare για διαφήμιση των προγραμμάτων της, αλλά η αλήθεια είναι ότι η εταιρία αυτή φτιάχνει αληθινά διαμάντια. Κάπως ακριβά ίσως, αλλά σε μερικές περιπτώσεις μοναδικά και άριστα σ' αυτό που κάνουν.

Έτσι και το Wondershare TunesGo είναι ένα ακόμη διαμάντι της εταιρίας που κάνει τη δουλειά που θέλουμε με το παραπάνω και με τον καλύτερο τρόπο και, κατά τη γνώμη μας, κορυφαίο. Λεπτομέρεις...

Έχει απλό, καθαρό και κατανοητό περιβάλλον που μπορεί να ξεγελάει χωρίς να δείχνει τις δυνατότητές του. Λειτουργεί σε Windows και Mac. Είναι το μοναδικό που μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως το iTunes στο θέμα του συγχρονισμού και της μεταφοράς αρχείων. Μεταφέρει αρχεία και από τον υπολογιστή στο iPhone και από το iPhone στον υπολογιστή (το iTunes κάνει μόνο το πρώτο). Υποστηρίζει μουσική και βίντεο σε 30+ φορμά. Μπορεί να μεταφέρει τη μουσική μας πίσω στη βιβλιοθήκη του iTunes. Δε μας δεσμεύει με ένα μηχάνημα όπως το iTunes (εφόσον έχουμε αγοράσει άδειες για παραπάνω του ενός υπολογιστή).

Τιμή: 40$ για μία άδεια, 108$ για 2-5 άδειες και 203$ για 6-10 άδειες.

Λειτουργικό: Windows, OS X

2. CopyTrans Manager

ired iphone no jailbreak music 02

Το αναφέραμε στο προηγούμενο άρθρο μας και για λόγους αρχής, το αναφέρουμε πάλι εδώ. Ένα πολύ καλό και απλό εργαλείο με μεγαλύτερο πλεονέκτημα τη δωρεάν διάθεσή του και μεγαλύτερο μειονέκτημα ότι είναι σε έκδοση μόνο για Windows.

Επιτρέπει να προσθέσουμε μουσική, βίντεο εφαρμογές κλπ από ένα PC σε ένα iPhone χωρίς τη χρήση του iTunes. Και μάλιστα μπορούμε να το κάνουμε αυτό σε πολλαπλές συσκευές χωρίς να σβηστούν τα αρχικά δεδομένα σε αυτές. Δυστυχώς όμως, οι χρήστες Mac θα πρέπει να κοιτάξουν για κάποιο από τα άλλα προγράμματα που παρουσιάζουμε.

Τιμή: δωρεάν.

Λειτουργικό: Windows

Περισσότερα & Download

3. SynciOS

ired iphone no jailbreak music 03

Το SynciOS είναι επίσης ένα δωρεάν εναλλακτικό πρόγραμμα που μας επιτρέπει να συγχρονίσουμε την iOS συσκευή μας με το PC μας. Και δυστυχώς είναι κι αυτό σε έκδοση μόνο για Windows.

Κατά τη διαδικασία της μεταφοράς από το PC στο iPhone θα μετατρέψει τα μη-συμβατά αρχεία της βιβλιοθήκης μας με συμβατά για iPhone (και iOS γενικά). Επίσης επιτρέπει στο χρήστη να κρατήσει εφεδρικό αντίγραφο των αρχείων του (τραγούδια, βίντεο, φωτογραφίες) στο PC του. Το άλλο μειονέκτημά του είναι η αδυναμία του να μεταφέρει τα αρχεία στη βιβλιοθήκη του iTunes.

Τιμή: δωρεάν.

Λειτουργικό: Windows

Download Official Page