Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα εμπειρία προβολής Video 360, από τη δημοφιλή πλατφόρμα YouTube, σε iOS συσκευές

Νέα εμπειρία προβολής Video 360, από τη δημοφιλή πλατφόρμα YouTube, σε iOS συσκευές
ired.gr

Εσείς έχετε παρακολουθήσει video 360 μοιρών μέσω της εφαρμογής You Tube;

Eνώ το τελευταίο διάστημα το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, Facebook, κάνει δειλά βήματα στο χώρο του video, με στόχο να κοιτάξει κατάματα το YouTube, εκείνο αποφάσισε να αποδείξει για μία ακόμη φορά πως είναι ο leader της συγκεκριμένης αγοράς. Το YouTube, διέθεσε ένα νέο χαρακτηριστικό, το οποίο πρόκειται να ανεβάσει ακόμη πιο ψηλά την εμπειρία του χρήστη.

Με επίσημη ανακοίνωση της πριν λίγο καιρό, η γνωστή πλατφόρμα YouTube, έκανε γνωστή την υποστήριξη video εγγραφής 360 μοιρών. Συγκεκριμένα οι χρήστες, έχουν την επιλογή να περιστρέψουν τα ειδικά επεξεργασμένα video, προς διάφορες οπτικές γωνίες, μέσω ενός εικονικού πλήκτρου περιήγησης, πάνω αριστερά της οθόνης. Αυτή η νέα δυνατότητα, παρέχει την ψευδαίσθηση στο χρήστη, πως βρίσκεται εντός του video, με εικόνα πιο αληθινή από ποτέ.

ired ios apps video 360 youtube app 01

Η κυκλοφορία καμερών από διάφορες εταιρείες, με φακούς ευρυγώνιας λήψης, φαίνεται πως είναι η εξέλιξη στο χώρο της φωτογράφησης και της λήψης video. Η Google έχει από τώρα έρθει σε συζητήσεις για συνεργασία με εταιρείες, προκειμένου να δημιουργήσουν συμβατές συσκευές, στο συγκεκριμένο τομέα και να διευκολύνει τη μεταφόρτωση, video ευρυγώνιας λήψης, στο YouTube.

Διαβάστε επίσης: Το YouTube σε ασφαλή χέρια με γονικό έλεγχο

Από τη σελίδα της Google συμβατές video cameras, οι οποίες κυκλοφορούν ή πρόκειται να κυκλοφορήσουν προσεχώς είναι οι Giroptic 360cam, IC Real Teck Allie, Kodak SP360 και η Ricoh Theta. Οι χρήστες μπορούν πλέον να έρθουν σε επαφή με μία μοναδική εμπειρία χρήσης, μέσω του περιηγητή της Google, Chrome για υπολογιστές και την εφαρμογή YouTube, για Android tablets και smartphones.

Kατά την προβολή ενός video 360 μοιρών, οι χρήστες θα είναι σε θέση να μετακινήσουν τη συσκευή τους, ώστε να έχουν διαφορετικές οπτικές γωνίες, κατά την αναπαραγωγή τους. Η λειτουργία αυτή είναι πλέον διαθέσιμη και στις δικές μας iOS συσκευές (iPhone - iPad) μέσω της εφαρμογής YouTube. (Ανακαλύψτε τη θα σας εντυπωσιάσει).

Θα πρέπει να έχετε στο νου σας, πως πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό σε εμβρυακό στάδιο ακόμη, γι' αυτό και η ποιότητα των video, δεν συγκρίνεται προς το παρόν με ένα φυσιολογικό video υψηλής ανάλυσης. Εννοείται πως περιμένουμε βελτίωση της ποιότητας όσο η τεχνολογία στον τομέα αυτό, εξελίσσεται.

ired ios apps video 360 youtube app 02

Μπορούμε να πούμε άφοβα, πως η τεχνολογία έχει προχωρήσει σε επίπεδο απόλυτης εικονικής πραγματικότητας και συμφωνούμε με τη ρήση, πως η εμπειρία χρήστη είναι αυτή που τελικά εντυπώνεται στον εγκέφαλο και κάποιος χρήστης παραμένει πιστός σε μία εταιρεία ή ένα όνομα (brand name).

Κατά την αναζήτησή σας στην δημοφιλή πλατφόρμα YouTube θα διαπιστώσετε πως υπάρχουν προς το παρόν μετρημένα video πολυδιάστατης προβολής, αν και τα φαινόμενα δείχνουν έντονο επιπολασμό στο επόμενο διάστημα.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός iTunes: Συγχρονίστε, φωτογραφίες/video με iPhone

Δημιουργία video 360 μοιρών

Σήμερα η πλατφόρμα YouTube υποστηρίζει video 360 μοιρών με ταχύτητες 24, 25 ή 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Φυσικά σε λίγο καιρό θα υποστηρίζει - όπως αναφέρει - και υψηλότερες ταχύτητες καρέ. Εκτός της χρήση των παραπάνω μοντέλων καμερών, υπάρχουν στο εμπόριο ειδικά στηρίγματα κάμερας και λογισμικό στροφής, τρίτων κατασκευαστών, όπως για παράδειγμα το Kolor Autopano, για να δημιουργήσετε video 360 μοιρών.

ired ios apps video 360 youtube app 03


Προετοιμασία για μεταφόρτωση

Για να είναι δυνατή η αναπαραγωγή video 360 μοιρών, θα πρέπει το αρχείο που θα γίνει μεταφόρτωση, να περιλαμβάνει ορισμένα απαραίτητα meta δεδομένα. Για τους ανυπόμονους θα πρέπει να μεταφερθείτε στη σελίδα της Google και να κατεβάσετε ένα αρχείο ZIP, το οποίο εμπεριέχει αρχεία εντολών. Για το opening του αρχείου θα χρειαστείτε εγκατεστημένο το λογισμικό Python, στον υπολογιστή σας.

  • Κάνετε αποσυμπίεση του αρχείου. Στον ένθετο φάκελο 360-Videos-Metadata, θα εμφανιστεί ένα αρχείο εντολών, 360VideosMetadata.py.
  • Ανοίξτε το αρχείο εντολών σε οθόνη Terminal (Mac) ή Command (Windows), χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή:

360videosmetadata.py -i [input] [output]

Στη θέση "input" αντιστοιχεί το όνομα του αρχείου, που έχετε ήδη δημιουργήσει, π.χ. 360video.mp4. Στη λέξη "Output" θα αντιστοιχεί το όνομα του αρχείου που θα δημιουργηθεί από το αρχείο εντολών, συνεπώς θα πρέπει να σκεφθείτε ένα διαφορετικό όνομα.

Διαβάστε επίσης: Καταγράψτε εκπληκτικά video παρέλευσης χρόνου ακολουθώντας τις οδηγίες μας

Η εντολή την οποία θα εκτελέσετε θα πρέπει να είναι του τύπου:

(360VideosMetadata.py -i 360video.mp4 360videoNEW.mp4)

Αν είναι η πρώτη φορά που προσπαθείτε να εκτελέσετε ένα αρχείο μέσω του λογισμικού Python, αναζητήστε βοήθεια στους παρακάτω συνδέσμους:

Tο αρχείο εντολών με τη σειρά του, θα δημιουργήσει ένα νέο αρχείο. Στη συνέχεια αυτό το αρχείο, θα πρέπει να το μεταφορτώσετε στο λογαριασμό σας στο YouTube.

Μεταφόρτωση αρχείου

  • Ανεβάστε το αρχείο.

Πριν από τη δημοσίευση, μπορεί να κάνετε μία προεπισκόπηση στο δημιούργημά σας στον υπολογιστή, ώστε να επιβεβαιώσετε πως έχει ενεργοποιηθεί η αναπαραγωγή 360 μοιρών. Στο video ενσωματώνεται ένα εικονικό πλήκτρο οριζόντιας μετατόπισης στην επάνω αριστερή γωνία, ενώ μπορείτε κάλλιστα να περιστρέψετε το video με τη χρήση των πλήκτρων WASD. Θα πρέπει να ελέγξετε την ύπαρξη των παραπάνω στοιχείων στο video σας, ώστε να βεβαιωθείτε πως λειτουργεί ως video 360 μοιρών.

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άμεσα να προβάλετε από το iPhone σας ή ακόμη καλύτερα από το iPad σας ένα από τα υπάρχοντα video στην εφαρμογή You Tube για iOS συσκευές. Περιμένουμε τα σχόλιά σας ή τις τυχόν απορίες σας στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status