Διαμορφώστε τη Ροή φωτογραφιών σε όλες τις Apple συσκευές

Διαμορφώστε τη Ροή φωτογραφιών σε όλες τις Apple συσκευές
ired.gr

Γνωρίζετε πως να διαμορφώσετε και να χρησιμοποιήσετε τη Ροή φωτογραφιών;

H υπηρεσία Ροή φωτογραφιών της Apple, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος διαχείρισης της βιβλιοθήκης φωτογραφιών σας, χωρίς την παραμικρή προσπάθεια από μέρους σας. Πρόκειται για μία αυτόματη υπηρεσία, η οποία αναλαμβάνει να συγχρονίσει αποτελεσματικά όλες τις Apple συσκευές, χρησιμοποιώντας το iCloud. Γεγονός που σημαίνει πως όλες οι φωτογραφίες σας θα εμφανίζονται στο iPad, iPhone και στον υπολογιστή σας Mac.

Ο συγχρονισμός δεν απαιτεί καλώδιο σύνδεσης ή αποστολή φωτογραφιών μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Στην ανάρτηση αυτή θα σας δείξουμε πως μπορείτε να διαμορφώσετε τη Ροή φωτογραφιών. Η υπηρεσία λειτουργεί, χωρίς την ανάγκη ενεργοποίησης, της λειτουργίας iCloud Photo Library. Εάν θέλετε να πληροφορηθείτε για το πως λειτουργεί το iCloud Photo Library, επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο, ο οποίος περιέχει αναλυτικές οδηγίες:

ired mac my photo stream 01

Διαβάστε: Οδηγός iCloud Photo Library για iPhone iOS 8

Για να ξεκινήσετε τη διαμόρφωση της λειτουργίας Ροής φωτογραφιών, θα πρέπει να έχετε έναν ενεργό λογαριασμό Apple ID και iCloud. Συνήθως προτείνεται να δημιουργήσετε ένα τέτοιο λογαριασμό, κατά τη διαμόρφωση μιας νέας iOS συσκευής. Αν για κάποιο λόγο, έχετε παραλείψει τη δημιουργία του, μπορείτε να το πράξετε εύκολα και δωρεάν από έναν υπολογιστή ή την iOS συσκευής σας. Δείτε πως δημιουργείται ένα λογαριασμός Apple ID και iCloud, στον παρακάτω σύνδεσμο:

Διαβάστε: Δημιουργήστε Apple ID χωρίς ή και με τη χρήση πιστωτικής κάρτας

Στον υπολογιστή σας, Mac εντοπίστε τις Προτιμήσεις συστήματος στο Dock και στη συνέχεια επιλέξτε την ενότητα iCloud. Εισάγετε το Apple ID σας, θα σας ζητηθεί να κάνετε μερικές ρυθμίσεις, εσείς θα πρέπει να σιγουρευτείτε πως το πλαίσιο επιλογής "Η Ροή φωτογραφιών μου" στην υποενότητα, Φωτογραφίες είναι επιλεγμένο. Για να διαμορφώσετε την υπηρεσία μέσα από την iOS συσκευή σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > iCloud και εισάγετε το Apple ID σας. (Εάν δεν έχετε ενεργοποιήσει τον λογαριασμό στη συσκευή).

Ενεργοποίηση Ροής φωτογραφιών της εφαρμογής iPhoto/Φωτογραφίες

ired mac my photo stream 02

Έχοντας λοιπόν δημιουργήσει τον λογαριασμό iCloud, θα πρέπει να δώσετε τις απαιτούμενες συγκαταθέσεις, προκειμένου να είστε σε θέση να συγχρονίσετε τις φωτογραφίες σας. Πρόκειται για μία εύκολη διαδικασία. Εάν χρησιμοποιείτε μία παλαιότερη έκδοση λογισμικού OS X αντί της πρόσφατης ενημέρωσης Yosemite, προφανώς εξακολουθείτε και χρησιμοποιείτε την εφαρμογή iPhoto, για τη διαχείριση των φωτογραφιών σας.

Αναζητήστε στην πλευρική στήλη εντός της εφαρμογής στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών, τις κατηγορίες Πρόσφατες και iCloud. Εάν δεν έχουν συγχρονιστεί οι φωτογραφίες σας, ανατρέξτε στις προτιμήσεις συστήματος κι ενεργοποιήστε τη λειτουργία "Αποστολή στη Ροή φωτό μου". Εάν είστε από τους χρήστες που έχετε αναβαθμίσει στο λογισμικό Yosemite, θα έχετε παρατηρήσει στο dock του υπολογιστή σας, Mac, ένα εικονίδιο όμοιο με το web icon της προεγκατεστημένης εφαρμογής Φωτογραφίες του λειτουργικού iOS. Πρόκειται για την εφαρμογή "Φωτογραφίες" η οποία αντικατέστησε τις παλαιότερες εφαρμογές iPhoto και Aperture.

Ανοίξτε την εφαρμογή κι αν επιθυμείτε να κάνετε χρήση της υπηρεσίας Ροή φωτογραφιών, κι όχι της λειτουργίας iCloud Photo Library (έχετε την επιλογή να αναστρέψετε την όποια ενεργοποίηση αργότερα), από-επιλέξτε το πλαίσιο επιλογής και στη συνέχεια επιλέξτε την υπηρεσία "Αποστολή στη Ροή φωτό μου".

Διαβάστε επίσης: Ενεργοποιήστε τη λειτουργία αποστολής τελευταίας τοποθεσίας πριν είναι πολύ αργά

Ενεργοποίηση της Ροής φωτογραφιών στο iPhone σας

ired mac my photo stream 03

Εάν η συσκευή iPhone είναι το μέσο με το οποίο συλλαμβάνετε τις περισσότερες στιγμές σας (φωτογραφίες), τότε έχετε έναν πολύ καλό λόγο να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία Ροή φωτογραφιών. Στο iPhone σας, ακολουθήστε τη διαδρομή, Ρυθμίσεις > iCloud > Φωτογραφίες και βεβαιωθείτε πως η εναλλαγή, "Αποστολή στη Ροή φωτό μου", είναι ενεργοποιημένη.

Εάν διαθέτετε μία από τις τελευταίες εκδόσεις iPhone, εμφανίζεται επίσης η επιλογή "Αποστολή φωτό ριπής". Φροντίστε η εναλλαγή αυτή να παραμείνει στη θέση OFF, ώστε να μεταφέρονται στη ροή μόνο οι αγαπημένες φωτογραφίες, καθώς η ενεργοποίηση της θα κατακλύσει την βιβλιοθήκη φωτογραφιών από πολλά αντίγραφα μιας λήψης, της λειτουργίας ριπής.

Ενεργοποίηση της Ροής φωτογραφιών στο iPad

ired mac my photo stream 04

Καθώς η συσκευή iPad τρέχει το ίδιο λειτουργικό με τη συσκευή iPhone, οι ρυθμίσεις λίγο πολύ, είναι οι ίδιες. Έχει παραλειφθεί η εναλλαγή "Αποστολή φωτό ριπής", χαρακτηριστικό που δεν έχει εισαχθεί στο iPad προς το παρόν. Άρα για να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία Ροής φωτογραφιών μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > iCloud > Φωτογραφίες και στη συνέχεια επιβεβαιώστε πως η εναλλαγή, "Αποστολή στη Ροή φωτό μου" είναι στη θέση ON (πράσινη).

Κάνετε μία λήψη φωτογραφίας για να δείτε τη λειτουργία

ired mac my photo stream 05

Εάν έχετε ακολουθήσει ευλαβικά τα παραπάνω βήματα, πραγματοποιήστε μία λήψη φωτογραφίας εστιάζοντας σε ένα όμορφο θέμα. Δεν χρειάζεται να κάνετε μία καλλιτεχνική λήψη, κάνετε μία λήψη ώστε να είστε σίγουροι πως όλα λειτουργούν σωστά.

Μόλις συλλάβετε το θέμα σας, ανοίξτε την εφαρμογή "Φωτογραφίες" στον υπολογιστή σας Mac (ή την εφαρμογή iPhoto εάν χρησιμοποιείτε ακόμη την εφαρμογή), και θα δείτε τη φωτογραφία εντός της βιβλιοθήκης σας, με την προϋπόθεση πως βρίσκεστε σε περιβάλλον Wi-Fi. Τόσο απλό. Εάν συνεχίσετε τις λήψεις, οι φωτογραφίες σας θα συγχρονίζονται με όλες τις συσκευές σας, γρήγορα κι αθόρυβα, στο παρασκήνιο.

Διαβάστε επίσης: Ανακαλύψτε την κρυμμένη δυνατότητα επιλογής διάστασης εικόνων στην εφαρμογή Mail σε iPad συσκευή

Πόσες φωτογραφίες συγχρονίζονται στη Ροή φωτό;

ired mac my photo stream 06

Παρότι ή διαδικασία διαμόρφωσης της λειτουργίας Ροής φωτογραφιών, είναι εύκολη, η κατανόηση του συγχρονισμού είναι λίγο πιο δύσκολη. (Οι φωτογραφίες δεν αποθηκεύονται αλλά φιλοξενούνται). Η Apple δίνει τη δυνατότητα φιλοξενίας έως και 1000 φωτογραφιών (αριθμός αρκετά μεγάλος), χωρίς να καταλαμβάνουν αποθηκευτικό χώρο στο λογαριασμό σας iCloud (εξού και ο όρος "φιλοξενίας").

Οι φωτογραφίες αυτές μπορούν να "φιλοξενηθούν" στους servers του iCloud μόνο για 30 ημέρες. Άρα οι φωτογραφίες που εμφανίζονται στη ροή είναι οι 1000 τελευταίες των τελευταίων 30 ημερών. Οι iOS συσκευές θα διατηρήσουν κανονικά τις 1000 φωτογραφίες, δεδομένου πως έχουν συγχρονιστεί από τους διακομιστές, πριν τη διαγραφή.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »