Νέες εμπειρίες φέρουν οι εφαρμογές Google Photos και Google Cardboard, στο App Store

Νέες εμπειρίες φέρουν οι εφαρμογές Google Photos και Google Cardboard, στο App Store
ired.gr

Όλες οι φωτογραφίες σε ένα σημείο συγκεντρωμένες και μάλιστα δωρεάν.

To καθιερωμένο συνέδριο της Google, I/O διεξήχθη τη προηγούμενη Πέμπτη, με σχεδόν μιάμιση ώρα ομιλία, στην οποία αναφέρθηκαν όλα τα νέα χαρακτηριστικά του λειτουργικού Android, καθώς και για το Project Loon's Internet balloons. Στο συνέδριο αυτό αναφέρθηκαν πάρα πολλά πράγματα, σε μας τους χρήστες iOS όμως, μας αφορούν δύο ανακοινώσεις. Δύο νέες iOS εφαρμογές της Google πήραν τη θέση τους στο App Store και σε αυτές θα αναφερθούμε.

Άλλη μία εφαρμογή που αποκαλείται Φωτογραφίες

Μία από τις δύο εφαρμογές στις οποίες θα σταθούμε σήμερα, είναι η επονομαζόμενη "Google Photos" η οποία περιγράφεται ως το Gmail, των φωτογραφιών σας. Πρόκειται για απεριόριστη δωρεάν αποθήκευση φωτογραφιών, με δυνατότητα μηχανής εκμάθησης κι αναγνώρισης εικόνων, λειτουργία η οποία θα σας βοηθήσει να αναζητήσετε φωτογραφίες και να τις ταξινομήσετε, ακόμη κι αν δεν έχετε ορίσει ετικέτες ή δεν τις έχετε ταξινομήσει οι ίδιοι.

ired ios apps google photos 01

Διαβάστε επίσης: Τα κρυμμένα μυστικά στη σελίδα της Google

Tοποθετήστε όλες τις φωτογραφίες σας "χύμα" και στη συνέχεια αναζητήστε συγκεκριμένα πρόσωπα, τοποθεσίες ακόμη και πράγματα. Στην εφαρμογή Φωτογραφίες, μπορείτε να αναζητήσετε όλες τις φωτογραφίες που έχετε συλλάβει για παράδειγμα σε παραλία ή συγκεκριμένα στην παραλία των Νέων Πόρων.

Η εφαρμογή Google Photos, διατηρεί όλες τις φωτογραφίες σας από προεπιλογή ιδιωτικές, αλλά εάν επιθυμείτε να τις κοινοποιήσετε, θα σας παρέχει όλα τα απαιτούμενα εργαλεία συμπεριλαμβανομένων των Twitter, Facebook, Pinterest και Google+ φυσικά ή μπορείτε να δημιουργήσετε μία συλλογή στο διαδίκτυο και να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Η εφαρμογή Φωτογραφίες, διαθέτει αυτόματες λειτουργίες επεξεργασίας, τις οποίες πρωτοσυναντήσαμε στο Google+. Eάν λάβουμε υπόψιν πως η υπηρεσία iCloud Photo Library, κοστίζει, τότε η δωρεάν χρήση απεριόριστου αποθηκευτικού χώρου, που μας παρέχει η Google, γίνεται αξία ανεκτίμητη.

Διαθέτετε Cardboard;

Η δεύτερη εφαρμογή που κέρδισε μία θέση στο App Store, αποκαλείται Google Cardboard. Σκεφθείτε το σαν το Viewmaster (το θυμάστε το παιχνίδι όταν ήσασταν παιδιά;) του Oculus Rift, όμως από σκληρό χαρτόνι. Είναι μία συσκευή DIY εικονικής πραγματικότητας από πραγματικό χαρτόνι, στην οποία τοποθετώντας εντός τη συσκευή σας, μπορείτε να προβάλλετε μία 3D στερεοσκοπική εικόνα.

Η Google εισήγαγε πέρυσι τη συσκευή Cardboard, αποκλειστικά για συσκευές Android, με δεκάδες συμβατές εφαρμογές, τις οποίες οι χρήστες Android, είχαν τη δυνατότητα να τις κατεβάσουν και να προβάλουν 3D εικόνα, μέσα από ένα χαρτόνι. Υπάρχουν οδηγίες όπου μπορείτε βήμα βήμα να σχεδιάσετε και να δημιουργήσετε το δικό σας Cardboard η να αγοράσετε ένα πλήρες kit συναρμολόγησης.

ired ios apps google photos 02

Διαβάστε επίσης: Google Maps: Διαθέσιμη πλέον και στην Ελλάδα η καθοδήγηση λωρίδων

Η εφαρμογή Cardboard για iPhone είναι συμβατή με εκδόσεις iPhone 5, 5c, 5s, 6 και iPhone 6 Plus, με τουλάχιστον iOS 8 έκδοση λειτουργικού. Σας βοηθά να συναρμολογήσετε το δικό σας Cardboard και στη συνέχεια να παρουσιάσετε μερικά 3D demostrations, ώστε να δείτε τα απτά αποτελέσματά του. Εάν επιλέξετε το θέμα Explorer, θα δείτε μία σκηνή σε μουσείο προϊστορίας, όπου θα συναντήστε τριών διαστάσεων σκελετούς δεινοσαύρων.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »