Εκτύπωση αυτής της σελίδας

10 ενέργειες που μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια μιας κλήσης

10 ενέργειες που μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια μιας κλήσης
ired.gr

Πόσες ενέργειες γνωρίζετε πως μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής κλήσης;

Οι συσκευές iPhone παριστάνουν μικρούς υπολογιστές στην παλάμη των χεριών μας και μας επιτρέπουν να κάνουμε πολλές περισσότερες εργασίες από φωνητικές κλήσεις και μηνύματα. Αυτό σημαίνει πως εάν έχετε απομακρυνθεί από τον υπολογιστή σας, έχετε τη δυνατότητα να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο, να παρακολουθήσετε video από το YouTube, να λάβετε emails, να ενημερωθείτε για τις τελευταίες ειδήσεις ή να βρίσκεστε διαρκώς σε επαφή με τους φίλους σας μέσω Facebook ή Twitter, και πολλά άλλα.

Αναφερόμενοι στο iPhone ή σε οποιοδήποτε άλλο smartphone, όλα τα παραπάνω σήμερα τα θεωρούμε δεδομένα. Όμως, κατά την άποψή μας, αυτό που είναι πραγματικά χρήσιμο από ένα smartphone, είναι οι ενέργειες που σας επιτρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια μιας κλήσης κι εκεί θα εστιάσουμε. Οι περισσότεροι χρήστες γνωρίζουν πως μπορούν να απαντήσουν σε μία δεύτερη εισερχόμενη κλήση κατά τη διάρκεια ενός τηλεφωνήματος και να θέσουν μία κλήση σε ανοιχτή ακρόαση, ώστε να μην κρατούν τη συσκευή στο αυτί τους.

Το iPhone μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερες μικροεργασίες κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής κλήσης, τις οποίες πιθανόν να μην τις γνωρίζετε, ιδιαίτερα εάν είστε νέος χρήστης. Θα ξεκινήσουμε με τις προφανείς ενέργειες που επιτρέπεται να κάνετε και στη συνέχεια θα σας επισημάνουμε κάποιες κρυμμένες ενέργειες και λιγότερο γνωστές σε πολλούς από εσάς.

Διαβάστε επίσης: Συμβουλές και κόλπα για iPhone - Tips and Tricks

1. Ηχείο συσκευής iPhone

Σίγουρα έχετε παρατηρήσει την οθόνη με τις επιλογές οι οποίες είναι διαθέσιμες κατά τη διάρκεια μιας κλήσης. Όποιο πλήκτρο και να πατήσετε κατά λάθος δεν πρόκειται να διακόψετε την κλήση σας, παρά μόνο πιέζοντας το κόκκινο πλήκτρο με το ακουστικό (Τερματισμού κλήσης).

Στις δυνατότητες συγκαταλέγεται πρώτη πρώτη, η χρήση του ηχείου της συσκευής. Σας επιτρέπει να έχετε ήχο από τον συνομιλητή σας χωρίς την ανάγκη να έχετε τη συσκευή στο αυτί σας. Εάν σας έχουν βάλει σε αναμονή μπορείτε να ενεργοποιήσετε την ανοιχτή ακρόαση και να αφήσετε κάτω τη συσκευή σας, αποφεύγοντας την ακρόαση της ενοχλητικής πολλές φορές, μουσικής αναμονής. Επιπλέον κατά τη διάρκεια της ανοιχτής ακρόασης, εάν αγγίξετε το εικονίδιο του πληκτρολογίου, μπορείτε να καλέσετε για παράδειγμα, ένα εσωτερικό αριθμό επέκτασης.

ired iphone tips on call 01

2. Επαφές και πράσινη μπάρα

Φαντάζομαι έχετε βρεθεί στην κατάσταση όπου ο συνομιλητής σας σας ζητά ένα τηλεφωνικό νούμερο το οποίο βρίσκεται στις επαφές σας. Δεν χρειάζεται να κλείσετε το τηλέφωνο προκειμένου να αναζητήσετε την επαφή που σας ζητήθηκε. Θέστε την κλήση σε ανοιχτή ακρόαση, και στη συνέχεια αγγίξτε το εικονικό πλήκτρο για τις επαφές, ώστε να αναζητήσετε την επιθυμητή.

Έχοντας τη συσκευή σε ανοιχτή ακρόαση μπορείτε να εκφωνήσετε τον αριθμό ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία από τη συγκεκριμένη επαφή στο συνομιλητή σας. Στην κορυφή της σελίδας θα παρατηρήσετε μια πράσινη γραμμή. Η συγκεκριμένη γραμμή εμφανίζεται όταν είστε εκτός της εφαρμογής τηλεφώνου, αλλά χωρίς να έχετε απομακρυνθεί από την τηλεφωνική κλήση. Αγγίζοντας την πράσινη γραμμή, επιστρέφετε στην εφαρμογή τηλεφώνου και στο συνομιλητή σας.

3. Συγκρατήστε σημειώσεις

Με παρόμοιες ενέργειες της αναζήτησης ή της προσθήκης μία επαφής κατά τη διάρκεια μιας κλήσης, έχετε την ικανότητα να πληκτρολογήσετε ένα σημείωμα. Δεν υπάρχει λόγος να αναζητήσετε μολύβι και χαρτί. Θέστε τη τηλεφωνική κλήση σε ανοιχτή ακρόαση και στη συνέχεια πατήστε το Home button ώστε να εμφανιστεί η αρχική οθόνη με τις εφαρμογές σας. Ενεργοποιήστε την αγαπημένη σας εφαρμογή για τις σημειώσεις και στη συνέχεια πληκτρολογήστε της πληροφορίες που εκφωνεί ο συνομιλητής σας.

Διαβάστε επίσης: Συμβουλές και κόλπα για iPhone - Μέρος Δεύτερο

Προσωπικά χρησιμοποιώ μία από τις εφαρμογές Captio, ή την εφαρμογή Drafts, οι οποίες ανοίγουν κατευθείαν σε νέα σημείωση και μου δίνουν τη δυνατότητα να την αποθηκεύσω ή να αποστείλω τη σημείωση και να επιστρέψω στο συνομιλητή μου. Στη συνέχεια μπορείτε να αγγίξετε και πάλι την πράσινη γραμμή στην κορυφή της οθόνης ώστε να επιστρέψετε στην εφαρμογή τηλεφώνου.

ired iphone tips on call 02

4. Σίγαση μικροφώνου

Ενδιαφέρον χαρακτηριστικό αποτελεί και η δυνατότητα της σίγασης, η οποία αποκόπτει το μικρόφωνο του τηλεφώνου σας. Έτσι εάν επιθυμείτε να μιλήσετε σε κάποιον χωρίς να ακουστείτε στο συνομιλητή σας, για παράδειγμα για πείτε στα παιδιά σας να κάνουν ησυχία, θέστε την τηλεφωνική κλήση σε ανοιχτή ακρόαση και στη συνέχεια αγγίξτε το πλήκτρο σίγασης. Εσείς θα είστε σε θέση να ακούτε τον συνομιλητή σας, αλλά εκείνος δεν θα σας ακούει που φωνάζετε τα παιδιά σας.

5. Προσθήκη νέας/εισερχόμενης κλήσης

Κατά τη διάρκεια μίας τηλεφωνικής κλήσης, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μία νέα. Αγγίξτε το πλήκτρο "Προσθήκη κλήσης" και πραγματοποιήστε μία νέα, όπως κάνετε συνήθως. Επιπλέον μπορείτε να εναλλάξετε τον συνομιλητή σας, μεταξύ των τηλεφωνικών κλήσεων αγγίζοντας το πλήκτρο "Εναλλαγή" ή αγγίζοντας το όνομα κλήσης στην κορυφή της εφαρμογής του τηλεφώνου. Εκεί μπορείτε να ενημερωθείτε για το ποια από τις κλήσεις έχει τεθεί σε αναμονή. Αγγίζοντας την κλήση επιστρέφετε και πάλι στον πρώτο συνομιλητή σας.

ired iphone tips on call 03


6. Κλήση συνδιάσκεψης

Κοιτώντας προσεκτικά τις επιλογές, θα παρατηρήσετε πως υπάρχει κι ένα πλήκτρο "συγχώνευση κλήσεων" των κλήσεων, η οποία ενέργεια μετατρέπει τις δύο οι περισσότερες κλήσεις που έχετε πραγματοποιήσει σε μία κλήση συνδιάσκεψης. Έχετε την επιλογή να συγχωνεύσετε έως και 5 τηλεφωνικές κλήσεις στον ίδιο χρόνο.

7. Άμεση απάντηση με μορφή κειμένου

Όταν λαμβάνετε μια εισερχόμενη κλήση, μπορείτε είτε να απαντήσετε είτε να την απορρίψετε. Με την έλευση του iOS 6, επιτρέπεται να αποστείλετε ένα άμεσο μήνυμα στο άτομο που σας κάλεσε ή να ορίσετε μία υπενθύμιση, προκειμένου να τον καλέσετε εσείς αργότερα. Ο καλών θα προωθηθεί στον τηλεφωνητή σας. Μπορείτε να προσαρμόσετε και να συντάξετε τα δικά σας άμεσα μηνύματα ακολουθώντας τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Τηλέφωνο > Απάντηση με μήνυμα.

Διαβάστε επίσης: 7 κόλπα που επιβάλλεται να γνωρίζετε στην εφαρμογή Instagram

ired iphone tips on call 04

8. Απάντηση ή Αγνόηση δεύτερης εισερχόμενης κλήσης

Κατά τη συνομιλία σας μέσω της εφαρμογής τηλεφώνου μπορείτε να επιλέξετε τα αγνοήσετε μια εισερχόμενη κλήση ή να θέσετε την υπάρχουσα σε αναμονή, προκειμένου να απαντήσετε στη νέα. Εναλλακτικά, μπορείτε να τερματίσετε την υπάρχουσα και να απαντήσετε στη νέα. Επιπλέον μπορείτε να αποστείλετε μήνυμα κειμένου στην εισερχόμενη κλήση, πιέζοντας το αντίστοιχο εικονίδιο τηλεφώνου στο κάτω δεξιό μέρος της εισερχόμενης κλήσης.

9. Αλλαγή ως κλήση FaceTime

Εάν ο καλών, διαθέτει συσκευή iPhone, μπορείτε να μετατρέψετε την κλήση, σε κλήση FaceTime, με το συνομιλητή σας, ενώ είστε στην εφαρμογή τηλεφώνου.

10. Ελέγξτε τους χρόνους κλήσης

ired iphone tips on call 05

Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ελέγξετε τη διάρκεια μιας κλήσης. Ο χρόνος κλήσης εμφανίζεται ακριβώς κάτω από το όνομα του συνομιλητή σας ή τον αριθμό του καλούντος.

Ενδεχομένως ένα δύο χαρακτηριστικά να μας έχουν διαφύγει, τα οποία μπορούμε να κάνουμε κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής κλήσης. Τώρα αν εσείς γνωρίζετε κάποιο από αυτά, αισθανθείτε ελεύθεροι να το/τα μοιραστείτε μαζί μας. Επίσης θα μας ενδιέφερε να μας αναφέρετε και ποιες από τις παραπάνω ενέργειες δεν γνωρίζατε πως υπήρχαν.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status