Η Mozilla αναζητά beta testers για την έκδοση του Firefox για iOS

Η Mozilla αναζητά beta testers για την έκδοση του Firefox για iOS
ired.gr

Ακόμα πιο κοντά η έκδοση του Firefox για το iOS - Η Mozilla αναζητά beta testers!

Φαίνεται πως η στιγμή που θα δούμε τον αγαπημένο (για πολλούς) browser, Firefox να τρέχει στο iPhone & στο iPad μας, πλησιάζει. Τι κι αν η εταιρία είχε αρχικά ανακοινώσει πως δεν θα υποστηρίξει το iOS (κυρίως λόγω των περιορισμών που επιβάλει η Apple);

Οι πρώτες φήμες είχαν κυκλοφορήσει πριν λίγους μήνες και τελικά φαίνεται πως είχαν βάση. Προς το παρόν, ο μόνος (τεχνικά) περιορισμός φαίνεται να είναι η έκδοση του iOS, η οποία απαιτείται να είναι η τελευταία (8). Η ανακοίνωση της Mozilla έχει ως εξής:

"Αναζητούμε μικρό αριθμό χρηστών, για να τεστάρουν τον Firefox for iOS, πριν κυκλοφορήσει στο ευρύ κοινό. Οι μόνες προϋποθέσεις που πρέπει να καλύπτονται είναι η κατοχή μίας iOS συσκευής, η οποία να μπορεί να "τρέξει" το iOS 8. Παρακαλούμε σημειώστε πως πρόκειται για δοκιμαστική έκδοση και συνυπολογίστε ό,τι αυτό συνεπάγεται, όπως μικρο-προβλήματα και σε μερικές περιπτώσεις κάποιους απρόσμενους τερματισμούς της εφαρμογής. Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που ξεκινάμε το πρόγραμμα beta testing."

 ired tech news mozilla 01

Οφείλουμε να καλωσορίσουμε έναν μεγάλο παίκτη στο χώρο των περιηγητών, την Mozilla, στο iOS. Ασφαλώς και υπάρχουν εναλλακτικές, αλλά η "κούρσα" θα γίνει κατά πολύ ανταγωνιστικότερη, με την προσθήκη του Firefox. Και αυτό με τη σειρά του, σημαίνει περισσότερες δυνατότητες για τους χρήστες, αλλά και βελτίωση του Safari από την Apple.

Μήπως όμως είναι η ώρα για την Apple να κάνει το επόμενο βήμα; Τι εννοούμε... Βρισκόμαστε εν αναμονή για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών της επόμενης, ένατης έκδοσης του iOS. Κάποια στιγμή, που ίσως η σωστή να είναι αυτή, θα πρέπει η Apple να δώσει στους χρήστες την επιλογή του προεπιλεγμένου browser. Και της προεπιλεγμένης εφαρμογής ανάγνωσης μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, κοκ. Η εταιρία είχε στην διάθεσή της αρκετά χρόνια προκειμένου να τελειοποιήσει τα (ισχυρά ομολογουμένως) συστήματα ασφαλείας του iOS και πλέον είναι σε θέση να παραδώσει στους χρήστες αυτήν την (υπό κανονικές συνθήκες - διαθέσιμη παντού) δυνατότητα.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »