Επιδιόρθωση της βιβλιοθήκης φωτογραφιών

Επιδιόρθωση της βιβλιοθήκης φωτογραφιών
ired.gr

Επιδιόρθωση της βιβλιοθήκης φωτογραφιών στην εφαρμογή "Φωτογραφίες" του Mac.

Η νέα εφαρμογή των φωτογραφιών που αντικατέστησε το iPhoto στο Mac, γενικώς λειτουργεί άψογα για τους περισσότερους χρήστες. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως, υπάρχουν και παρατράγουδα που εκτείνονται από το κρέμασμα της εφαρμογής κατά την εκκίνηση, προβλήματα σε συγκεκριμένες φωτογραφίες, αδυναμία εισαγωγής, έλλειψη εικονιδίων προεπισκόπησης (thumbnails), έλλειψη φωτογραφιών από μια βιβλιοθήκη που έγινε εισαγωγή, μέχρι και να ανοίγει η εφαρμογή σε άδειο παράθυρο, παρόλο που είναι συνδεδεμένη με τη σωστή βιβλιοθήκη φωτογραφιών.

Αν λοιπόν κάποιο (ή περισσότερα) από αυτά τα προβλήματα συναντάτε με τις Φωτογραφίες είτε με κάποια βιβλιοθήκη είτε με συγκεκριμένες φωτογραφίες, μπορείτε να κάνετε μια χειροκίνητη επιδιόρθωση της συγκεκριμένης βιβλιοθήκης, κάτι που συνήθως διορθώνει τα προβλήματα αυτά.

Πώς γίνεται

Αν και η επιδιόρθωση της βιβλιοθήκης έχει σκοπό να διορθώσει προβλήματα, δεν είναι κακό να κάνετε ένα εφεδρικό αντίγραφο προτού επιχειρήσετε κάτι τέτοιο. Όπως έχουμε ξαναπεί, αυτό είναι ένα προστατευτικό μέτρο σε περίπτωση που, για οποιοδήποτε λόγο, κάτι πάει στραβά. Οι φωτογραφίες είναι συνήθως ένα από τα πιο σημαντικά είδη αρχείων που έχει κανείς και ένα επιπλέον αντίγραφο ποτέ δε βλάπτει.

  • Εκκινείτε την εφαρμογή Φωτογραφίες έχοντας πατημένα τα πλήκτρα Command+Option.
  • Μόλις εμφανιστεί το μήνυμα επισκευής βιβλιοθήκης, πατήστε το Επισκευή.
  • Συμπληρώστε τον κωδικό σας που θα ζητηθεί.
  • Περιμένετε ως την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

ired mac library 01

ired mac library 02

ired mac library 03

Μόλις ολοκληρωθεί η επισκευή, οι φωτογραφίες σας θα εμφανίζονται κανονικά όπως θα έπρεπε.

Μπορείτε να περιμένετε παρακολουθώντας τη γραμμή κατάστασης να "γεμίζει" μέχρι να ολοκληρωθεί η επιδιόρθωση ή να πατήσετε από κάτω στο "ρίξτε μια γρήγορη ματιά στις φωτογραφίες σας ενώ περιμένετε". Ανάλογα με το μέγεθος της βιβλιοθήκης, η διαδικασία μπορεί να είναι γρήγορη ή να διαρκέσει αρκετή ώρα. Αν λοιπόν έχετε μεγάλη βιβλιοθήκη, ετοιμαστείτε να περιμένετε κάμποσο.

Σημειώστε επίσης, ότι η συγκεκριμένη επιδιόρθωση αφορά μόνο την επιλεγμένη βιβλιοθήκη φωτογραφιών, οπότε, αν έχετε περισσότερες από μία βιβλιοθήκες, τότε θα πρέπει πρώτα να επιλέξετε αυτήν που θέλετε να επιδιορθωθεί και ύστερα να προχωρήσετε στη διαδικασία επιδιόρθωσης που περιγράψαμε παραπάνω.

Αν η επιδιόρθωση δεν επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, τότε μια τελευταία λύση είναι να χρησιμοποιήσετε το iPhoto στη θέση των Φωτογραφιών, είτε σαν προσωρινή λύση προκειμένου να επιδιορθώσετε τη βιβλιοθήκη μέσω του iPhoto, είτε σαν μόνιμη. Αν το χρησιμοποιήσετε προσωρινά για την επιδιόρθωση και μόνο, μπορείτε κατόπιν να εισάγετε και πάλι τη βιβλιοθήκη σας στις Φωτογραφίες. Θυμηθείτε πάντως να έχετε εφεδρικό αντίγραφο πριν προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια.

από Elichord

Δείτε περισσότερα: