20 πράγματα που μπορείτε να κάνετε ευκολότερα σε έναν υπολογιστή Mac από ό,τι σε ένα PC

20 πράγματα που μπορείτε να κάνετε ευκολότερα σε έναν υπολογιστή Mac από ό,τι σε ένα PC
ired.gr

Δείτε 20 ενέργειες που είναι παιχνιδάκι σε υπολογιστή Mac και άθλος σε ένα PC.

Mε το OS X Yosemite, φαίνεται πως η Apple έθεσε ως στόχο να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης των υπολογιστών Mac. Για να το επιτύχει, επανεξέτασε όλο το σύστημα, προσπάθησε να βελτιώσει όλες τις εφαρμογές και τις δυνατότητές τους μία προς μία. Κατάφερε να ενσωματώσει εκπληκτικές δυνατότητες στο περιβάλλον εργασίας με τις οποίες προσφέρονται όλες οι πληροφορίες στις άκρες των δαχτύλων σας.

Το αποτέλεσμα είναι μία εμφάνιση φανερά ανανεωμένη με την υπάρχουσα δύναμη και απλότητα. Κάθε χρήστης του λογισμικού OS X, δυσκολεύεται μόλις βρεθεί μπροστά σε έναν υπολογιστή με Windows. Πολλές διεργασίες γίνονται πολύ εύκολα μέσα από ένα υπολογιστή Mac, σας παραθέτουμε στη συνέχεια 20 από αυτές:

1. H εγκατάσταση λογισμικού είναι εύκολη υπόθεση

Το ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών της Apple, Mac App Store, παίζει κεντρικό ρόλο στο λογισμικό OS X, κάνοντας την εγκατάσταση εφαρμογών, απλή υπόθεση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να εισάγετε το Apple ID και το συνθηματικό σας και στη συνέχεια να πατήσετε το εικονικό πλήκτρο "Απόκτηση". Η Microsoft εξακολουθεί να τρέχει να προλάβει τις εξελίξεις στο θέμα "κατάστημα εφαρμογών", και οι περισσότεροι χρήστες υπολογιστών Windows, αναζητούν εφαρμογές σε διάφορες ιστοσελίδες και τις εγκαθιστούν μέσω διαδικτύου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ired mac 20 things 01

2. Αντίγραφο ασφαλείας σε εξωτερικό δίσκο

Άλλη μία εργασία που παίζεται στα δάχτυλα από έναν υπολογιστή Mac, είναι η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Τοποθετήστε ένα εξωτερικό δίσκο στο υπολογιστή σας, και το λογισμικό OS X, θα σας ρωτήσει εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε το δίσκο για τη δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας του Mac. Εάν στο παρελθόν είχατε επιλέξει "Όχι", θα πρέπει να ανατρέξετε στις Προτιμήσεις συστήματος > Time Machine > Επιλογή Δίσκου.

3. Μετεγκατάσταση δεδομένων σε νέο υπολογιστή Mac

Το να αγοράσετε έναν νέο υπολογιστή και να μεταφέρετε όλα τα δεδομένα σας στο νέο σας Mac, γίνεται πραγματικά με κλειστά μάτια. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην εφαρμογή Time Machine και το αντίγραφο ασφαλείας αλλά και λόγω του ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λογισμικά όπως το Carbon Copy Cloner, το οποίο μεταφέρει ολόκληρο το σκληρό σας δίσκο σε έναν νέο υπολογιστή. Μία τέτοια διαδικασία σε έναν υπολογιστή Windows δεν είναι εύκολη, χάρη στο μέτρο Microsoft's anti-piracy.

4. Εύκολη ενημέρωση εφαρμογών

Δεν θέλω να θυμάμαι την απενεργοποίηση ενός υπολογιστή Windows. Η εικόνα του πλαισίου "Ενημέρωση των Windows", κάθε φορά που προσπαθούσα να απενεργοποιήσω τον υπολογιστή, μου είχε γίνει εφιάλτης καθώς περίμενα με τις ώρες να ολοκληρωθεί η ενημέρωση.

Στο λογισμικό OS X, οι ενημερώσεις του συστήματος καθώς και οι αναβαθμίσεις των εγκατεστημένων εφαρμογών γίνονται λιγότερα συχνά και συνήθως στο παρασκήνιο κατά τη διάρκεια της εργασίας σας. Εάν παραστεί ανάγκη επανεκκίνησης του συστήματος, ένα μήνυμα θα σας επιτρέψει να επιλέξετε εάν επιθυμείτε παράταση της επανεκκίνησης κατά μία ώρα ή κατά μία ημέρα και φυσικά γίνεται γρήγορα χωρίς ιδιαίτερη αναμονή.

5. Εύκολη αφαίρεση λογισμικού

Το λογισμικό OS X έχει ως βάση το Unix, γι' αυτό και η αφαίρεση λογισμικού γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες σε έναν υπολογιστή Mac. Ανοίξτε το φάκελο "Εφαρμογές", εντοπίστε την εφαρμογή που επιθυμείτε να απομακρύνετε από τον υπολογιστή σας και μεταφέρετε τη στον Κάδο Ανακύκλωσης. Αυτό ήταν.

ired mac 20 things 02

Ενδεχομένως να αφήσει πίσω της μερικά μικρά αρχεία στο φάκελο "Προτιμήσεις", αλλά δεν πρόκειται να επιβραδύνουν το σύστημά σας. Υπάρχουν και εφαρμογές οι οποίες κάνουν πλήρη εκκαθάριση των διαγραμμένων εφαρμογών, που μπορείτε να τις αναζητήσετε στο Mac App Store.

Διαβάστε επίσης: Επαναφορά φωτογραφιών στο Photos του Mac

6. H σύνδεση στο διαδίκτυο

Η σύνδεση στο διαδίκτυο γίνεται πολύ εύκολα με έναν υπολογιστή Mac. Θα μου πείτε δεν γίνεται με έναν υπολογιστή Windows; Η Apple ελέγχει το software και το hardware των συσκευών της, ώστε να εξασφαλίζει τα καλύτερα εξαρτήματα Wi-Fi και κάνει το λογισμικό της να εξαντλεί όλη την δυνατή απόδοσή τους.

Οι σημερινοί υπολογιστές Mac, διαθέτουν 2x2 MIMO boards, ώστε να συνδέεται ο υπολογιστής απευθείας κι πολύ πιο εύκολα από ότι ένας υπολογιστής Windows. Μπορεί να είναι πολύ απλή υλοποίηση, αλλά αυτό, κάνει τη μεγάλη διαφορά.

7. Μετάδοση μουσικής και video

Μέσω της τεχνολογίας ΑirPlay, γίνεται εξαιρετικά εύκολος ο διαμοιρασμός αρχείων ήχου και video σε άλλες συσκευές του οικιακού δικτύου. Για να το επιτύχετε θα χρειαστείτε είτε μία συσκευή Apple TV, είτε μία συσκευή συμβατή με τεχνολογία ΑirPlay και γίνεται η μετάδοση απλή κι αυτοματοποιημένη. Συνδέστε τις συσκευές σας στο οικιακό δίκτυο και στη συνέχεια αγγίξτε το εικονίδιο του AirPlay στην εφαρμογή iTunes, QuickTime ή συσκευές iPhone - iPad.

ired mac 20 things 03

8. Ανασυγκρότηση δίσκων

Πολλοί χρήστες Mac υπολογιστών ενδεχομένως να αναρωτηθούν. Τι είναι το "defragging" (ανασυγκρότηση); Η ανασυγκρότηση δίσκων είναι μία ενέργεια που επιβάλλεται οι χρήστες Windows υπολογιστών, να κάνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα για να επιταχύνουν τον μηχάνημά τους. Το λογισμικό OS X, κάνει τη διαδικασία αυτόματα και "αθόρυβα" στο παρασκήνιο, κάθε φορά που κάνετε εγκατάσταση νέων εφαρμογών. Έτσι είναι πάντα ενημερωμένο.

9. Διαχείριση μεγάλης βιβλιοθήκης φωτογραφιών

Η Apple ξοδεύει πολύ χρόνο προκριμένου να αντιληφθεί το τι εργασίες θέλουν να κάνουν οι χρήστες με έναν υπολογιστή Mac και στη συνέχεια κάνει τις εργασίες αυτές, εύχρηστες.

Για παράδειγμα η εφαρμογή της Apple, Φωτογραφίες. Με τη νέα εφαρμογή Φωτογραφίες και σε συνάρτηση με την υπηρεσία iCloud Photo Library, όλες οι φωτογραφίες μεταφέρονται αυτόματα και αποθηκεύονται στο διαδίκτυο.

Μπορείτε να τις έχετε άμεσα διαθέσιμες σε όλες τις Apple συσκευές σας. Παύει πλέον ο συγχρονισμός, παύει η μεταφορά ή η διαχείριση αρχείων. Η εφαρμογή Φωτογραφίες είναι το καλύτερο δυνατό παράδειγμα, αλλά θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε όλες τις Apple εφαρμογές από το iMovie έως και το Keynote.

10. Aνατρέχοντας σε ορισμούς λέξεων

Η διαδικασία είναι απλή. Δεξί κλικ σε μία λέξη μέσα σε συμβατές εφαρμογές όπως TextEdit, Safari και Mail κι επιλέξτε Εύρεση "Λέξη". Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο μενού με ορισμούς από αναγνωρισμένα λεξικά όπως της Οξφόρδης, το λεξικό της Apple και της Wikipedia (δεν ισχύει για ορισμούς ελληνικών λέξεων).

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »