Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενσωμάτωση της τεχνολογίας “Force touch” στο επερχόμενο iPhone 6s (φήμες)

Ενσωμάτωση της τεχνολογίας “Force touch” στο επερχόμενο iPhone 6s (φήμες)
ired.gr

Άλλη μία συσκευή της Apple θα φέρει τεχνολογία Force touch. Μπορείτε να μαντέψετε ποια;

Θα θέλετε να αλληλεπιδράτε με την οθόνη της συσκευή σας iPhone, με περισσότερους τρόπους από τις χειρονομίες και τα αγγίγματα; Αν οι φήμες επαληθευτούν, πολύ σύντομα θα είστε θα είστε σε θέση να αλληλεπιδράτε με τη δημοφιλή συσκευή σας, με ένα νέο και φρέσκο τρόπο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα 9to5Mac, η αναμενόμενη και πολλά υποσχόμενη αναβάθμιση hardware, iPhone 6S, αναμένεται να συμπεριλαμβάνει τεχνολογία "Force touch", χαρακτηριστικό το οποίο θα επιτρέψει στους χρήστες, να προσθέτουν μία καρφίτσα στο χάρτη, να δημιουργούν ένα γεγονός στην εφαρμογή Ημερολόγιο και να εκτελούν γρήγορα επιπλέον λειτουργίες, αγγίζοντας με περισσότερη δύναμη την οθόνη της συσκευή τους. Η λειτουργία Force touch, εμφανίστηκε πρώτη φορά στο Apple Watch, νωρίτερα αυτό το έτος.

ired tech news iphone force touch 00

Διαβάστε επίσης: Απρόσμενη επανεκκίνηση του iPhone προκαλεί μήνυμα με ειδικούς χαρακτήρες

Στο Apple Watch, σας επιτρέπει να απομακρύνετε τις ειδοποιήσεις σας, να δημιουργείτε νέο μήνυμα κειμένου, ή να διαμοιραστείτε με άλλους χρήστες την τοποθεσία σας, στους χάρτες και πολλά ακόμη. Επιπλέον το αναμενόμενο iPhone 6s, αναμένεται να φιλοξενήσει κι άλλα χαρακτηριστικά της δημοφιλούς wearable συσκευής, όπως την απτική ανάδραση ή αλλιώς "ανεπαίσθητη δόνηση".

Η απτική ανάδραση και η τεχνολογία Force touch, έκτος της συσκευής Apple Watch, έχουν ενσωματωθεί στις επιφάνειες αφής και κάποιων Mac υπολογιστών, όπως της γραμμής Retina MacBook Pro, και του 12 ιντσών νέου MacBook. Εάν λάβουμε υπόψη πως η Apple, διατηρεί τη συνοχή μεταξύ των συσκευών της, τότε δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε στην ιδέα της προσθήκης αυτών των νέων χαρακτηριστικών ως "σήμα κατατεθέν" και στις επερχόμενες iOS συσκευές της.

ired tech news iphone force touch 01

Διαβάστε επίσης: Οι Χάρτες της Apple αναβαθμίζονται

Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της οθόνης της συσκευής Apple Watch, μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς πως το χαρακτηριστικό Force touch, απαιτείται για να εκτελέσει πολλές και απαραίτητες λειτουργίες. Ωστόσο στη επερχόμενη συσκευή iPhone 6s, η τεχνολογία Force touch, θα είναι κάτι παραπάνω από ένα πρόσθετο πλεονέκτημα.

Έχει σκοπό να βοηθήσει τους "power users" - σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα 9to5Mac, η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές - με μία επιπλέον δυνατότητα αφής. Η Apple σχεδίασε το λειτουργικό iOS 9 ως "Force touch ready", κι ετοιμάζεται να δώσει στους προγραμματιστές τη δυνατότητα ενσωμάτωσης του χαρακτηριστικού στις εφαρμογές τους.

Με δεδομένο πως το επερχόμενο iPhone 6s, δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει άμεσα ή να ανακοινωθεί στο Παγκόσμιο συνέδριο προγραμματιστών WWDC, είναι πιθανό η τεχνολογία και η πιθανή ενσωμάτωση της τεχνολογίας Force touch στις συσκευές iOS, να παραμείνει έξω από τις ανακοινώσεις.

Διαβάστε επίσης: Η «προληπτική» χρήση του Assistive Touch γίνεται μόδα!

Πέραν της τεχνολογίας Force touch, η ιστοσελίδα ισχυρίζεται πως το πληκτρολόγιο στο λειτουργικό iOS 9, έχει ανασχεδιαστεί κάνοντας πιο εμφανές το χαρακτηριστικό QuickType. Η Apple φέρεται στον ανασχεδιασμό να συμπεριέλαβε και τις λειτουργίες του πλήκτρου shift, το οποίο προκαλεί σύγχυση σε ορισμένους χρήστες, για την ενεργοποίηση του Caps lock.

Μία ακόμη προσθήκη αφορά την εφαρμογή Μηνύματα, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να ορίσουν ποιες από τις επαφές τους θα λαμβάνουν αποδεικτικά ανάγνωσης. Με αυτόν τον τρόπο μέλη της οικογένειά σας, θα είναι σε θέση να δουν πως διαβάσατε το μήνυμά τους ή να αφήσετε αδιάβαστα δήθεν τα μηνύματα των συναδέλφων οι οποίοι γίνονται ενοχλητικοί το Σαββατοκύριακο.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status