Μεταφορά μουσικής από μία συσκευή iPhone σε μία άλλη, εύκολα και με ασφάλεια

Μεταφορά μουσικής από μία συσκευή iPhone σε μία άλλη, εύκολα και με ασφάλεια
ired.gr

Κι όμως η μεταφορά μουσικής από ένα iPhone στο άλλο γίνεται απλή υπόθεση.

Tι ενέργειες θα μπορούσατε να κάνετε εάν διαθέτετε παραπάνω από μία συσκευή iPhone κι επιθυμείτε να έχετε πάντα μαζί σας τα αγαπημένα τραγούδια; Παρακάτω θα σας δείξουμε βήμα βήμα, πως μπορείτε να μεταφέρετε μουσική μεταξύ συσκευών iOS, γρήγορα και με ασφάλεια.

Μεταφορά μουσικής μεταξύ iOS συσκευών

Η συσκευή iPhone πέραν των πολλών χαρακτηριστικών που προσφέρει, είναι κι ένα σημαντικό μέσο αναπαραγωγής μουσικής. Παρότι το να αναπαράγετε μουσική μέσα από ένα iPhone είναι εύκολη υπόθεση, ή μεταφορά αρχείων μουσικής τα οποία είναι αποθηκευμένα στη συσκευή, είναι περίπλοκη υπόθεση. Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν εάν επιθυμείτε να μεταφέρετε μουσική από ένα iPhone σε ένα άλλο;

Ενδεχομένως να ακούγεται από πολλούς πως είναι σχεδόν αδύνατο να μεταφέρεις μουσική μεταξύ των iPhones. Εάν όμως μάθετε πως γίνεται, στη συνέχεια θα σας φαίνεται παιχνιδάκι. Οι περισσότεροι χρήστες όταν αγοράζουν μία νέα συσκευή, αναγκάζονται να περάσουν όλη τη μουσική πάλι από την αρχή. Ας δούμε πως θα απλοποιήσουμε την όλη διαδικασία.

Διαβάστε επίσης: Δημιουργία Apple id για παιδιά

Μεταφορά μουσικής με την υπηρεσία Home Sharing (Οικιακή Κοινή Χρήση)

Στην περίπτωση που είστε κάτοχος δύο συσκευών iPhone κι επιθυμείτε να αναπαράγετε μουσική από τη μία συσκευή στην άλλη (όχι από αποθηκευμένα αρχεία), το ιδανικό είναι να κάνετε χρήση της λειτουργίας Home Sharing. Σας παραθέτουμε τα απαραίτητα βήματα, προκειμένου να ρυθμίσετε την Κοινή Οικιακή Χρήση (Home Sharing)

Στη συσκευή iPhone όπου είναι εγκατεστημένη η μουσική, πηγαίνετε:

 • Ρυθμίσεις > Μουσική
 • Κάνετε κύλιση της σελίδας προς τα κάτω, ώστε να εμφανίσετε την επιλογή Home Sharing (Οικιακή Κοινή Χρήση).
 • Εισάγετε το Apple ID και το συνθηματικό σας και αγγίξτε το εικονικό πλήκτρο "Done".
 • Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία στην iOS συσκευή σας στην οποία επιθυμείτε να αναπαράγετε τη μουσική σας.

ired iphone transfer music 01

Ολοκληρώνοντας τις ρυθμίσεις, ανοίξτε την εφαρμογή της Μουσικής στο iPhone που θέλετε να αναπαράγετε τα τραγούδια σας κι αγγίξτε την επιλογή "Λοιπά" > Κοινή οικιακή χρήση > και τη βιβλιοθήκη σας.

Συνήθως μπορεί να χρειαστεί μερικά λεπτά ώστε να ολοκληρωθεί ο συγχρονισμός και να φορτωθεί η μουσική σας συλλογή στο δεύτερο iPhone. Στη συνέχεια μπορείτε να απολαύσετε τα αγαπημένα σας κομμάτια. Με τι μέθοδο αυτή δεν είναι δυνατή η αντιγραφή μουσικής από τη μία συσκευή σας στην άλλη. Απαραίτητη συνθήκη για τη λειτουργία, είναι πως οι συσκευές θα πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi.

Κατεβάστε στη συσκευή σας ξανά, αγορασμένη μουσική από το iTunes

Για τη μεταφορά τραγουδιών από τη μία συσκευή στην άλλη υπάρχουν μερικές ακόμη επιλογές που είναι διαθέσιμες για εσάς. Εάν συνηθίζετε να αγοράζετε τραγούδια από το iTunes Store, θα είστε σε θέση να τα κατεβάσετε άμεσα σε οποιαδήποτε συσκευή, βρίσκεται στην κατοχή σας. Δείτε πως:

 • Ανοίξτε την εφαρμογή iTunes Store του iPhone ή του iPad.
 • Στη συνέχεια αγγίξτε τα πλήκτρα, "Λοιπά" και "Αγορασμένα".

ired iphone transfer music 02

 • Επιλέξτε "Μουσική" και στη συνέχεια "Όλα τα τραγούδια".
 • Τέλος, αγγίξτε το εικονικό πλήκτρο "Λήψη όλων", πάνω δεξιά.

ired iphone transfer music 03

Η επιλογή αυτή σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε λήψη όλων των αγορασμένων μουσικών κομματιών, στη συσκευή iPhone που επιθυμείτε.

Διαβάστε επίσης: 21 Κόλπα και Συμβουλές για iPhone

 • « Προηγούμενο
 • 1/2
 • Συνέχεια άρθρου »