iOS 9 - Θέλω: Λειτουργία Dark Mode στο Κέντρο ελέγχου του iPhone - iPad

iOS 9 - Θέλω: Λειτουργία Dark Mode στο Κέντρο ελέγχου του iPhone - iPad
ired.gr

Επιθυμούμε δυνατότητα εναλλαγής θέματος στο iOS 9. (Dark Mode)

H έλευση της έκδοσης iOS 7, έφερε πολλά παραπάνω, από μία ανασχεδίαση διεπαφής {interface). Επαναπροσδιόρισε την mobile εμφάνιση, κάνοντάς τη σύγχρονη. Στις αλλαγές θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε τον επίπεδο σχεδιασμό με αρκετό λευκό χρώμα.

Πολύ αρκετό, σε σημείο που έκανε τις συσκευές iPhone και iPad ιδιαίτερα έντονες, γεγονός χρήσιμο για φωτεινό περιβάλλον, αλλά όχι για μέρη με χαμηλό φωτισμό όπως το καθιστικό ή κρεβατοκάμαρα. Είναι λίγο παραπάνω έντονο από ό,τι πρέπει. Θα εικάζαμε λοιπόν τη δυνατότητα εναλλαγής σε ένα πιο σκοτεινό θέμα στο επερχόμενο λειτουργικό iOS 9.

Στη τωρινή έκδοση, δεν υπάρχει η επιλογή ενός πιο σκοτεινού θέματος, κάποιοι χρήστες ενεργοποιούν το χαρακτηριστικό "Αντιστροφής χρωμάτων", μέσα από την ενότητα, "Προσβασιμότητα", ως λύση για χρήση της συσκευής σε ένα πιο σκοτεινό περιβάλλον. Περισσότερο για το χαρακτηριστικό αντιστροφής χρωμάτων μπορείτε να διαβάσετε στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

Διαβάστε: Αντιστροφή χρωμάτων στο iPhone

Το χαρακτηριστικό αυτό, μετατρέπει το λευκό χρώμα του λειτουργικού σε μαύρο, αλλά δυστυχώς παράλληλα μετατρέπει το μπλε χρώμα σε πορτοκαλί, το πράσινο σε μοβ και κάθε άλλο χρώμα μετατρέπεται στο αντίθετό του. Στην αντιστροφή φυσικά συμπεριλαμβάνονται και οι ταπετσαρίες, ή οι φωτογραφίες σας, όλα.

ired ios 9 dark mode 01

Στο Apple Watch, την wearable πρόταση της εταiρείας Apple, επιλέχθηκε το μαύρο χρώμα ως φόντο, της διεπαφής (interface). Αυτό οφείλεται πιθανόν, λόγω της ενσωμάτωσης οθόνης τεχνολογίας OLED, όπου το μαύρο χρώμα αποδίδεται καλύτερα ή γιατί τα bezels περιμετρικά της συσκευής είναι μαύρου χρώματος, και οι εφαρμογές φαίνονται μεγαλύτερου μεγέθους.

Διαβάστε επίσης: Εξοικονόμηση μπαταρίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Όπως κι αν το δούμε, επιλογή μαύρου interface δεν υπάρχει προς το παρόν.

Η προεγατεστημένη πλέον εφαρμογή iBooks, διαθέτει ένα σκοτεινό θέμα: Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε χειροκίνητα την ενεργοποίησή του ή να ορίσετε να ενεργοποιείται αυτόματα το βράδυ. Αντί η εφαρμογή να κάνει αντιστροφή χρωμάτων, συνθέτει ένα περιβάλλον ιδανικό για χαμηλού φωτισμού, περιβάλλον.

Μετατρέπει το λευκό χρώμα στο φόντο σε μαύρο και τα μαύρα γράμματα σε ανοιχτό γκρι, το ίδιο κάνει και σε χρώματα όπως το μπλε και το πράσινο, το οποίο το μετατρέπει επίσης σε διάφορες αποχρώσεις του γκρι. Το σημαντικό είναι πως δεν επηρεάζει τις εικόνες, τις φωτογραφίες και τα υπόλοιπα γραφικά, παραμένοντας στα χρώματά τους. Ορισμένες εφαρμογές που έχουμε συναντήσει στο App Store, συμπεριλαμβάνουν τα δικά τους θέματα.

ired ios 9 dark mode 02

Για παράδειγμα η εφαρμογή ημερολογίου Fantastical, σας δίνει την επιλογή εναλλαγής σε μία πιο light έκδοση χρωμάτων της κανονικής από της ρυθμίσεις. Στην εφαρμογή Tweetbot, σύροντας την οθόνη προς τα κάτω με δύο δάχτυλα, έχετε να επιλέξετε μεταξύ φωτεινού ή σκοτεινού θέματος. Πολλές εφαρμογές δεν παρέχουν τέτοιου είδους επιλογές, προκαλώντας μία ανομοιομορφία στην διεπαφή του χρήστη.

Διαβάστε επίσης: Οι 100 καλύτερες εφαρμογές για iPhone. Top 100 apps iPhone - iPad

Εάν η Apple μπορούσε να προσφέρει ένα σκοτεινό θέμα για όλες τις εφαρμογές της, θα έκανα πραγματικότητα την χρησιμότητα των iOS συσκευών της, στο απόλυτο σκοτάδι. Εάν θέλουμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα, θα μπορούσε η Apple να προσφέρει ένα night theme framework στο UIKit, για τους προγραμματιστές, ώστε οι εφαρμογές που διατίθενται μέσω του App Store, να προσθέσουν τη δυνατότητα επιλογής interface, σκοτεινό ή φωτεινό.

Μία τέτοια υλοποίηση στο λειτουργικό iOS 9, θα ήταν εφικτή μέσω της αυτόματης φωτεινότητας Ρυθμίσεις > Οθόνη και φωτεινότητα ή με την προθήκη εναλλαγής on/off στο Κέντρο ελέγχου για χρήση, όποια στιγμή επιθυμείτε.

Πώς σας φαίνεται η παραπάνω πρότασή μας; Την βρήκατε ενδιαφέρουσα ή όχι; Περιμένουμε την άποψή σας στα σχόλια. Εμείς θα συνεχίζουμε να προτείνουμε λειτουργίες μέχρι την έναρξη του WWDC, λέτε να εισακουστούμε;

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: