Συγχρονισμός iPad με iPhone

Συγχρονισμός iPad με iPhone
ired.gr

Πώς να συγχρονίσετε το iPad με το iPhone σας ώστε να έχετε τα ίδια στοιχεία.

Είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι που έχουν και iPhone και iPad, οπότε το να επιβεβαιώσουν ότι τα στοιχεία και τα δεδομένα τους είναι πάντα ταυτόσημα και στις δύο συσκευές τους, είναι θέμα κρίσιμο. Αν, για παράδειγμα, έχουμε κάνει κάποια δουλειά στο iPad μας, που θα θέλαμε να την έχουμε μαζί στο iPhone μας, δε θα θέλαμε να φύγουμε και να μην έχει γίνει συγχρονισμός των δύο συσκευών. Έτσι, η ανάγκη να έχουμε τα ίδια ακριβώς δεδομένα και στις δύο συσκευές, μας οδηγεί να ψάχνουμε να βρούμε τρόπο να τις έχουμε συγχρονισμένες.

Γίνεται όμως κάτι τέτοιο και πώς;

Είναι εφικτός ο συγχρονισμός του iPad με το iPhone;

ired ios sync iphone ipad 01

Εξαρτάται τι εννοούμε. Αν σκεφτόμαστε τον απευθείας συγχρονισμό των δύο συσκευών μεταξύ τους, είτε μέσω καλωδίου που να τις ενώνει είτε μέσω Wi-fi, τότε αυτό είναι αδύνατον.

Υπάρχουν κάποιοι λόγοι γι' αυτό, με πρώτο το λόγο ότι, η Apple δε σχεδίασε ούτε τις συσκευές, ούτε το iOS να λειτουργούν κατ' αυτό τον τρόπο. Μια από τις βασικές αρχές στη σχεδίαση των συσκευών iOS είναι ότι μοιράζονται και συγχρονίζουν τα δεδομένα τους με κάποιο σταθερό υπολογιστή (ως βάση), ή έστω με κάποιο web server.

Ο άλλος λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν καλώδια σχεδιασμένα να επιτρέπουν την απευθείας σύνδεση των συσκευών iOS μεταξύ τους. Τα μόνα που υπάρχουν είναι αυτά που συνδέουν τις συσκευές iOS με τον υπολογιστή. Και να υπήρχαν όμως καλώδια, δεν υπάρχει και πάλι κάποια λειτουργία που να επιτρέπει τον μεταξύ τους συγχρονισμό.

Η μια και μόνη εξαίρεση: οι φωτογραφίες

ired ios sync iphone ipad 02

Η μία και μοναδική εξαίρεση που υπάρχει είναι ο συγχρονισμός των φωτογραφιών μεταξύ ενός iPhone με ένα iPad (αλλά όχι ανάποδα).

Αυτή η εξαίρεση όμως απαιτεί την ύπαρξη του επιπλέον εξαρτήματος Lightning to USB Camera Adapter ή του iPad Camera Connection Kit (για παλαιότερα μοντέλα). Μέσω αυτού του εξαρτήματος μπορούμε να συνδέσουμε το iPhone στο iPad και τότε, το iPad θα δει το iPhone σαν απλή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και θα συγχρονίσει τις φωτογραφίες των δύο συσκευών εισάγοντάς τις από το iPhone στο iPad.

Και επειδή, όπως είπαμε, δεν υποστηρίζεται άλλου είδους συγχρονισμός μέσω των δύο συσκευών, μόνο οι φωτογραφίες μπορούν να περάσουν κατ' αυτόν τον τρόπο.

Δείτε την λύση στην Συνέχεια: