Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Split-screen ενα τεράστιο selling point για την προώθηση του iPad Pro

Split-screen ενα τεράστιο selling point για την προώθηση του iPad Pro
ired.gr

Πόσο σημαντικά είναι τα νέα χαρακτηριστικά της συσκευής iPad Pro, για την προσέλκυση νέων χρηστών;

Είναι δυνατόν χρήστης Apple συσκευών να καταδεχθεί να κρατήσει στα χέρια του ένα Surface Pro; Κι όμως η προηγμένη ταμπλέτα της Microsoft, έχει πολλά να προσφέρει. Ο συντάκτης Mark Hachman, της τεχνολογικής ιστοσελίδας PC World, δηλώνει φανατικός χρήστης, λόγω του βάρους του, της γενναιόδωρης οθόνης των 12 ιντσών και βελτιωμένου καλύμματος του.

Το νέο δημιούργημα της Microsoft, διαθέτει λειτουργικό Windows 8.1, ικανό να τρέξει όλες τις εφαρμογές ενός παραδοσιακού PC, με θύρες υποδοχής USB 3.0, Mini DispayPort καθώς και microSD. Μην νομίζετε πως ζηλεύω (εννοώ τα Windows), μπορώ όμως να δω τα οφέλη του.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται μεγαλύτερο iPad "Air Plus"

Η Apple δεν αναμένεται να ενσωματώσει σύντομα μία υποδοχή mini DisplayPort, σε μία συσκευή iPad, αλλά μία συσκευή iPad Pro με οθόνη 12 ιντσών, θα μπορούσε να προσελκύσει χρήστες, οι οποίοι είναι ικανοποιημένοι από το οικοσύστημα του λειτουργικού iOS, αλλά αναζητούν μεγαλύτερη εμπειρία σε θέματα παραγωγικότητας, από ένα iPad.

Αναφορά στην τεχνολογική ιστοσελίδα 9to5Mac, ισχυρίζεται πως η Apple εξετάζει έξυπνα χαρακτηριστικά της συσκευή Surface, να τα μεταφέρει στην κατηγορία συσκευών iPad. Το πρώτα από αυτά τα χαρακτηριστικά, φαίνεται να είναι η δυνατότητα προβολής, side-by-side εφαρμογών. Επικαλούμενη αξιόπιστες πηγές η ιστοσελίδα 9to5Mac, ισχυρίζεται την ύπαρξη λειτουργίας split-screen, με διαστάσεις συρρίκνωσης στο μισό της οθόνης , στο ένα τρίτο ή στα δύο τρίτα της οθόνης.

Στη ουσία το λειτουργικό θα σας επιτρέπει το άνοιγμα και την προβολή δύο εφαρμογών τη μία δίπλα στην άλλη, χωρίς απαραίτητα τα παράθυρα να είναι όμοια σε μέγεθος. Για παράδειγμα θα μπορείτε να έχετε ανοιχτή την εφαρμογή Safari, στα δύο τρίτα της οθόνης και μία εφαρμογή σύνταξης δίπλα ακριβώς, προκειμένου να μεταφέρετε συνδέσμους. (το παράδειγμα αφορά δική μου εργασία).

ired ipad split screen 01

Θα μπορούσατε επίσης να δείτε διάφορες ενότητες της ίδιας εφαρμογής ή στην εφαρμογή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, να εμφανίσετε ένα εισερχόμενο μήνυμα, σε αντιπαράθεση με τη σύνθεση νέου μηνύματος προς απάντηση. Υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά που φημολογούνται πως θα συμπεριλαμβάνει η νέα έκδοση iPad Pro, όπως η ύπαρξη ηχείων και στις τέσσερις πλευρές της συσκευής, και η πιθανή προσθήκη μιας θύρας USB - πιθανόν USB-C (Η Wall Street Journal αναφέρει USB 3), με ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων εφάμιλλη της USB 3.

Διαβάστε επίσης: Αξεσουάρ Stylus αναμένεται από την Apple για να συνοδέψει το iPad Pro

"Θύρες σύνδεσης πληκτρολογίου και mouse" αναφέρει επίσης η WSJ, αλλά πιο πιθανή είναι η ύπαρξη USB-C, με την απαραίτητη προσθήκη ενός dongle. Προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ πληκτρολόγιο και εννοείται ούτε mouse (έλεος) σε μία συσκευή iPad , αλλά είναι προσωπική άποψη φυσικά. Επιπλέον η ιστοσελίδα αναφέρει την ύπαρξη λειτουργίας multi-user, αν και η Apple επιθυμεί, κάθε χρήστης να έχει τη δική του συσκευή, οπότε προτείνω να κρατήσετε μία επιφύλαξη για το τελευταίο.

The Story behind the story: H Apple παραδοσιακά δεν παρουσιάζει όλα τα νέα χαρακτηριστικά της αναβάθμισης του λειτουργικό iOS, κατά την εναρκτήρια ομιλία των στελεχών της στο WWDC. Είναι πολύ πιθανόν λοιπόν πως ορισμένα ή όλα αυτά ta χαρακτηριστικά του λειτουργικού, που αφορούν μία επερχόμενη συσκευή, να απουσιάζουν από την παρουσίαση στις 8 Ιουνίου, διατηρώντας τα κρυφά, έως την παρουσίαση της συσκευής iPad Pro.

Διαβάστε επίσης: Διευρύνεται η συρρίκνωση του μεριδίου αγοράς της σειράς iPad και για το 2015

H συσκευή, εάν κυκλοφορήσει μέσα στο 2015, είναι λογικό να την περιμένουμε το Φθινόπωρο. Προσωπικά δεν θα μου προκαλούσε έκπληξη πως το χαρακτηριστικό split-screen, να έχει λόγο ύπαρξης μόνο στη μεγαλύτερη οθόνη iPad. Μη ξεχνάμε πως, προκειμένου η Apple να πείσει περισσότερους χρήστες για αναβάθμιση θα πρέπει να έχει κάτι παραπάνω να τους προσφέρει.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status