After Dark - 5 Πρακτικές που η τεχνολογία εξαφάνισε για πάντα!

After Dark - 5 Πρακτικές που η τεχνολογία εξαφάνισε για πάντα!
ired.gr

Η μαγεία της τεχνολογίας βρίσκεται στην δυνατότητα της να μας προσφέρει νέες λειτουργίες και υπηρεσίες, οι οποίες γίνονται γρήγορα συνήθεια και μπορεί να απορήσει κανείς πως τα καταφέρναμε πιο πριν, χωρίς αυτές τις εφευρέσεις. (π.χ. κινητά, ρεύμα, υπολογιστές, φούρνος μικροκυμάτων, μίξερ του φραπέ κ.ά.)

after dark 01

Η παλιά τεχνολογία, δίπλα στην νέα

Παράλληλα όμως με την εμφάνιση νέων δραστηριοτήτων, πολλές παλιές συνήθειες και πρακτικές εξαφανίζονται για πάντα. Μπορείτε να κρίνετε εάν αυτές οι "εξαφανίσεις" είναι τελικά καλές ή κακές:

5. "Σε πήρα τηλέφωνο αλλά δεν το άκουσες!"

Θυμάσαι τον παλιό καλό καιρό που ήθελες να αποφύγεις μία συνομιλία και απλά δεν καλούσες; Έχει γενέθλια ο ξάδερφος στο χωριό, αλλά σήμερα δεν έχεις και τόση διάθεση για μία βαρετή συζήτηση; Απλά δεν καλείς!

Την επόμενη ημέρα σε παίρνει τηλέφωνο η μητέρα σου και σου τα ψέλνει, γιατί δεν πήρες τηλέφωνο... Έχεις το ψέμα έτοιμο! 

Πήρες τηλέφωνο αλλά δεν το άκουσαν γιατί είχαν βγει για λίγο στην αυλή, είχε φασαρία από το γλέντι, είχαν πάει τουαλέτα, έχει χαλάσει το σταθερό τους και μερικές φορές δεν ακούγεται ήχος όταν αυτό χτυπάει κ.ά.

after dark 02

Σε πήρα ξάδερφε, αλλά ήσουν στο Τζακούζι

Προσπάθησε να κάνεις κάτι τέτοιο τώρα! Δεν υπάρχει περίπτωση να σε πιστέψει κανείς..

Χάρις τα κινητά κανείς δεν έχει χάσει κάποια κλήση εδώ και 15 χρόνια, ή τουλάχιστον πάντα υπάρχουν αποδείξεις για την πραγματική ύπαρξη της αναπάντητης.

Η κυριαρχία των κινητών έχει μετατρέψει κάθε στιγμή μέσα στην ημέρα μας (και την νύχτα), εν δυνάμει στιγμή συνομιλίας, με εξαίρεση το Μετρό!

Εδώ έρχεται το Facebook να μας "σώσει", τα "Χρόνια Πολλά" εκεί αρκούν και δεν θα χρειαστεί να καλέσεις ή να πεις ψέματα!

4. Αποκλειστικό! Για να μάθετε την συνέχεια, δείτε το κεντρικό δελτίο στις 8..

Ένα δροσερό απόγευμα του 1998 βλέπεις "Κωνσταντίνου και Ελένης" ή κάποια άλλη σειρά των 90s, ξαφνικά μπαίνει διαφημιστικό σποτ για το κεντρικό δελτίο: "Αποκλειστικό! Τουρίστες από την Βαλχάλα** συγκρούονται με ομάδες Νεφιλείμ* στο κέντρο της Αθήνας, οι διαμάχες εξαπλώνονται και σε άλλες περιοχές! Για να μάθετε ποιες περιοχές βρίσκονται σε κίνδυνο..δείτε το κεντρικό δελτίο στις 8!"

after dark 03

Τότε θα σε έπιανε πανικός και ίσως να έκανες και μια-δύο κλήσεις στο κανάλι, σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, στην αστυνομία ή στον εξουσιοδοτημένο για αυτές τις περιπτώσεις ελληνικό εκδοτικό οίκο.

after dark 04

Στο κεντρικό δελτίο θα κάνει την εμφάνιση του ο Σάουρον και μια στρατιά Ορκ, μην το χάσετε!

Τώρα, εάν βρίσκεσαι στον κίνδυνο να αντιμετωπίσεις στην λαϊκή της γειτονιάς σου άγριους Βίκινγκ, δεν θα περιμένεις το κεντρικό δελτίο. Θα μπεις αμέσως στο Google και μόλις γράψεις στην αναζήτηση "Nefelim vs Valhalla soldiers athina", θα σου εμφανιστούν χιλιάδες αποτελέσματα, από βίντεο μέχρι και αναλύσεις επί του θέματος.

Αυτή η διαφημιστική τακτική δυστυχώς δεν έχει σταματήσει να χρησιμοποιείται από τα κανάλια, παρότι είναι πια σχεδόν τελείως αναποτελεσματική, ειδικά για όσους έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ούτε το "Κωνσταντίνου και Ελενης" έχει σταματήσει να παίζει τόσα χρόνια, αλλά τουλάχιστον αυτό πιστεύουμε ότι έχει μεγαλύτερη επιτυχία!

*Νεφιλείμ ή Νεφελίμ - Οι καταρρίπτοντες (εβραϊκή μετάφραση), Οντότητες που περιγράφονται στην Βίβλο, για τις οποίες πολλές αξιοπερίεργες θεωρίες έχουν εφευρεθεί, σε μία προσπάθεια να ερμηνευτούν τα εδάφια της Γένεσης.
**Βαλχάλα (Valhalla= "Αίθουσα των σφαγιασθέντων") Η αίθουσα του Odin, (Θεός του πολέμου και της ποίησης στην Σκανδιναβική μυθολογία), παράδεισος για τους μάρτυρες πολεμιστές Viking.

3. Βίαιο κλείσιμο του τηλεφώνου

after dark 05

Οι νεότερες γενιές ποτέ δεν θα γνωρίσουν την ικανοποίηση του να προσφέρεις "ευχές" στον συνομιλητή σου και μετά να χτυπήσεις με δύναμη το ακουστικό στην βάση του και παράλληλα να τερματίσεις την κλήση!

Εντάξει μπορούν να κάνουν το πρώτο μέρος, με τις "ευχές". Το δεύτερο, αυτό με το χτύπημα, είναι πιο δύσκολο, εκτός εάν θες να γνωρίσεις το αίσθημα της άμεσης μετάνοιας.

after dark 06

Τώρα εκφράζουμε τον θυμό μας απομακρύνοντας το iPhone από το πρόσωπό μας, περιμένοντας μία στιγμή, να φωτιστεί η οθόνη και να πιέσουμε δυνατά το κόκκινο κουμπί στο κρύσταλλο αφής, (ή μπορούμε να πατήσουμε δύο φορές το power button).

Όσοι έχουν ¨απλά κινητά¨ εκφράζουν τον θυμό τους με περίσσια χαρά, μπορούν να πιέσουν ένα πραγματικό κουμπί, ή να κλείσουν το πορτάκι απότομα!

after dark 07

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »