Samsung: Το μεγάλο budget δεν μπορεί να υποκαταστήσει τα πάντα

Samsung: Το μεγάλο budget δεν μπορεί να υποκαταστήσει τα πάντα
ired.gr

Θα εμπιστευόσουν έναν σχεδιαστή της Samsung να σου κρεμάσει μερικούς πίνακες; Όχι, εάν θέλεις το τελικό αποτέλεσμα να έχει συμμετρία!

Samsung, ο μεγάλος αντίπαλος της Apple. Βέβαια, θα μπορούσα να προσθέσω και την λέξη "υποτίθεται". Και τι εννοώ: οι δυο εταιρίες μπορεί να κοντράρονται ως προς την ποσότητα των πωλήσεων συσκευών υψηλής τεχνολογίας και οικονομικών μεγεθών, αλλά τα πάντα σταματούν εκεί. Το ότι είναι οι δυο "top" εταιρίες είναι και το μόνο τους κοινό. Μετά, αρχίζουν οι διαφορές. Οι μεγάλες διαφορές. Οι οποίες δεν είναι τόσο ποσοτικές, αλλά κυρίως ποιοτικές.

Σαφώς και οι δυο εταιρίες έχουν σκοπό το κέρδος. Είναι όμως τελείως διαφορετικό να στοχεύεις στο κέρδος "no matter how" και εντελώς διαφορετικό να στοχεύεις στην καλύτερη δυνατή εμπειρία των χρηστών και ως αποτέλεσμα της δουλειάς σου να "εισπράττεις" επιτυχία, δόξα και κέρδη. Δεν νομίζω να χρειάζεται να σας εξηγήσω ποιος είναι ποιος...

Για να είμαστε δίκαιοι, θα πρέπει να τονίσουμε πως σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να υποτιμήσουμε τον Κορεάτη γίγαντα. Πολλά πράγματα τα κάνει σωστά, όπως για παράδειγμα την προσφορά συσκευών για όλα τα βαλάντια και για όλα τα γούστα. Σημείο στο οποίο η Apple υστερεί.

Προσοχή στην λεπτομέρεια (;)

Υπέπεσε όμως στην αντίληψή μας (και όχι μόνο στη δική μας) μια ακόμα σχεδιαστική "καινοτομία" της Samsung. Κοιτώντας προσεκτικά τον σχεδιασμό του ολοκαίνουργιου Galaxy S6, ο καθένας μας μπορεί να παρατηρήσει πως η εταιρία είναι... τσακωμένη με την συμμετρία.

ired diafora samsung designer 01

Ας παρατηρήσουμε λοιπόν την... συμμετρία στον σχεδιασμό του επάνω μέρους του (πανάκριβου) Galaxy S6. Συμμετρία, μηδέν. Επίτηδες; ΟΧΙ. Μακάρι να ήταν "σχεδιαστική αδεία" (από το "ποιητική αδεία"), αλλά δεν είναι. Για να συνεχίσουμε όμως...

ired diafora samsung designer 02

Σε αυτή τη φωτογραφία βλέπουμε το κάτω μέρος του S6 και ενός iPhone 6. Ας προσπεράσουμε το θέμα της αντιγραφής και ας εστιάσουμε με προσοχή στις λεπτομέρειες. Τι βλέπουμε; Έναν απόλυτα συμμετρικό σχεδιασμό (iPhone 6) και έναν "όπως μας βγει η κόπια" σχεδιασμό (Galaxy S6).

ired diafora samsung designer 03

Πλάγια όψη

Όπως μπορούμε να δούμε και από αυτή τη φωτό, ακόμα και στο πλαϊνό της συσκευής υπάρχει πρόβλημα. Λειτουργικό; Όχι. Αισθητικό; Για τους Samsung fans, πάλι όχι. Μήπως όμως θα έπρεπε να είμαστε πιο απαιτητικοί από τις εταιρίες που ζητούν επτακοσάρια και οκτακοσάρια από τους πελάτες τους; Σαφώς και σε ακριβές συσκευές παρουσιάζονται εν καιρώ προβλήματα, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση το τμήμα σχεδιασμού γνώριζε εξ' αρχής. Και αποφάσισε να μην "το παλέψει" και να δώσει την έγκρισή του (και την σφραγίδα του μαζί) σε ένα τέτοιο σχέδιο.

Επίλογος

Θα ήθελα να τονίσω και πάλι πως σέβομαι απόλυτα την Samsung. Η επιτυχία της εξασφαλίζει την συνεχή εξέλιξη και βελτίωση της Apple και του iPhone. Ο ανταγωνισμός είναι η "εκδίκηση του καταναλωτή" και μόνο με αυτή την οπτική θα πρέπει να το βλέπουμε όλοι μας. Επίσης, το παρόν κείμενο έχει και χιουμοριστική χροιά. Ρωτάω όμως: Θα εμπιστευόσασταν έναν σχεδιαστή της Samsung να σας κρεμάσει τους πίνακες στο σπίτι σας;

από Kostthem

Δείτε περισσότερα: