Web clips: Συντομεύσεις στη Home Screen του iPhone

Web clips: Συντομεύσεις στη Home Screen του iPhone
ired.gr

Πώς να κάνετε συντομεύσεις (shortcuts) σελίδων του Safari στη Home Screen του iPhone σας για γρήγορη πρόσβαση.

Όλοι όσοι ασχολούνται με το Διαδίκτυο και περιηγούνται σε αυτό γνωρίζουν την έννοια των "σελιδοδεικτών" (ή των "αγαπημένων"- favorites). Πρόκειται στην ουσία για συντομεύσεις (shortcuts) που μας επιτρέπουν να πάμε κατευθείαν σε μια ιστοσελίδα πατώντας πάνω τους, αντί να πρέπει να γράψουμε ολόκληρη τη διαδρομή που θέλουμε στη γραμμή διευθύνσεων. Οι σελιδοδείκτες λοιπόν, μας κερδίζουν χρόνο και κόπο, αλλά για να τους χρησιμοποιήσουμε, πρέπει να ανοίξουμε τον browser που χρησιμοποιούμε πρώτα.

Οι χρήστες του iPhone όμως (και γενικά των iOS συσκευών), έχουν μια καλύτερη και πολύ πιο αποτελεσματική επιλογή: το web clip.

Τα web clips είναι συντομεύσεις προς διάφορες ιστοσελίδες που μας ενδιαφέρουν, παρόμοιες με τους σελιδοδείκτες, αλλά κατευθείαν στην Αρχική οθόνη (Home Screen) του iPhone μας. Μοιάζουν στην εμφάνιση με εφαρμογές, αλλά λειτουργούν σαν σελιδοδείκτες. Πατάμε επάνω τους και μεταφερόμαστε στην ιστοσελίδα που έχουμε αποθηκεύσει.

Αν λοιπόν επισκέπτεστε συχνά κάποιους ιστότοπους και θέλετε να τους έχετε εύκολα και γρήγορα προσβάσιμους, θα εκτιμήσετε όντως την απλότητα και ευκολία στη χρήση που μας προσφέρουν τα web clips.

Πώς γίνονται

Για να φτιάξετε λοιπόν web clips, ακολουθείστε την παρακάτω διαδικασία:

  • Εκκινείστε τον Safari στο iPhone σας.
  • Μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα που θέλετε να μετατρέψετε σε συντόμευση (μπορείτε να μετατρέψετε σε web clip οποιαδήποτε ιστοσελίδα, αλλά αν μια ιστοσελίδα χρειάζεται κωδικό για να έχετε πρόσβαση, θα πρέπει πάντα να εισάγετε τον κωδικό στο web clip).
  • Πατείστε το Action Box (το τετράγωνο εικονίδιο με το βελάκι επάνω του) στο κάτω μέρος στο κέντρο του παραθύρου του Safari.

ired iphone web clips 01

  • Πατείστε το τρίτο πλήκτρο από αριστερά (αυτό με το "+"), που λέει Προσθήκη σε οθόνη αφετηρίας.

ired iphone web clips 02

  • Στην οθόνη που θα εμφανιστεί μπορείτε να συμπληρώσετε το όνομα που θέλετε να έχει το web clip ή να αφήσετε το όνομα που έχει ήδη η ιστοσελίδα.
  • Πατήστε το Προσθήκη.

ired iphone web clips 03

Μετά από αυτό, θα μεταφερθείτε στην οθόνη αφετηρίας του iPhone σας και θα εμφανιστεί ένα εικονίδιο που μοιάζει με καινούρια εφαρμογή με την εικόνα της ιστοσελίδας σε μικρογραφία: αυτό είναι το web clip σας.

ired iphone web clips 04

Τα web clips προστίθενται στο τέλος της λίστας των εφαρμογών σας. Εσείς όμως μπορείτε να τα μετακινήσετε, να τα οργανώσετε ή και να τα σβήσετε κατά τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιείτε και για τις άλλες εφαρμογές σας. Απλά πατάτε παρατεταμένα στο εικονίδιο του web clip και μόλις αρχίσουν όλα να τρεμοπαίζουν κάνετε την ενέργεια που θέλετε (μετακίνηση, απαλοιφή κλπ). Μια καλή ιδέα είναι να τα οργανώσετε όλα μαζί μέσα σε ένα γκρουπ που θα του δώσετε το όνομα web clips.

από Elichord

Δείτε περισσότερα: