Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλες οι αλλαγές και οι προσθήκες που αναμένουμε στην αναβάθμιση iOS 9

Όλες οι αλλαγές και οι προσθήκες που αναμένουμε στην αναβάθμιση iOS 9
ired.gr

Μάθετε πρώτοι, όλα τα νέα χαρακτηριστικά που ενδεχομένως να δούμε στο iOS 9.

O τελευταίος μήνας έχει σηματοδοτηθεί από την έναρξη κυκλοφορίας της wearable συσκευής της Apple, Apple Watch, ενώ το επόμενο μεγάλο στοίχημα της εταιρείας, είναι η νέα συσκευή iPhone τον προσεχή Σεπτέμβριο, παράλληλα με την αναβαθμισμένη έκδοση του λειτουργικού της iOS 9.

Η εταιρεία από το Cupertino, πρόκειται να ανακοινώσει σε λιγότερο από έναν μήνα, τη νέα αναβάθμιση, προσφέροντας στους προγραμματιστές μία αρχική δοκιμαστική έκδοση. Οι ανακοινώσεις θα λάβουν χώρα στα πλαίσια του Παγκόσμιου συνεδρίου προγραμματιστών της Apple (WWDC 2015).

Το πρωινό της 8ης Ιουνίου η εταιρεία Apple, θα είναι απασχολημένη με τις ανακοινώσεις των αναβαθμισμένων λειτουργικών συστημάτων της, αν ακολουθήσει την παραδοσιακή οδό. Το νέο iOS, αναμένεται να φέρει νέες λειτουργίες κι εφαρμογές, καθώς και την αναμενόμενη σταθερότητα μέσα από δραστικές αλλαγές, σύμφωνα πάντα με τις τελευταίες φήμες.

Ας προσπαθήσουμε να ανιχνεύσουμε τι αναμένεται να δούμε τον επόμενο μήνα.

iOS 9 - Ημερομηνία κυκλοφορίας

Η Apple έχει ανακοινώσει επίσης τις ημερομηνίες διεξαγωγής του συνεδρίου της (8-12 Ιουνίου) στο Σαν Φρανσίσκο, η οποία θα ξεκινήσει με μία εναρκτήρια ομιλία την πρώτη ημέρα εκ των 5, του συνεδρίου. Αυτό σημαίνει για τους εγγεγραμμένους προγραμματιστές, πως θα περιμένουν τις ανακοινώσεις και στη συνέχεια θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν την νέα αναβάθμιση iOS 9 τη πρώτη ημέρα στις 8 Ιουνίου, με την επιφύλαξη πάντα, πως η εταιρεία θα ακολουθήσει το πρόγραμμα των τελευταίων ετών.

Ενδεχομένως αυτή τη φορά να υπάρξει και μία public έκδοση beta, δεδομένου πως όλες οι επιμέρους αλλά και η αρχική, εκδόσεις του λειτουργικού iOS 8, ήταν προβληματικές και ημιτελείς. Το τρίμηνο που προηγείται της τελικής έκδοσης είναι πολύ χρήσιμο. Είναι σίγουρο πως η πρώτη δοκιμαστική θα έχει αρκετά προβλήματα. Φυσικά το σύνολο των νέων χαρακτηριστικών παρουσιάζονται στις τελευταίες beta και συγκεκριμένα στην Golden Master, τον Σεπτέμβριο.

iOS 9 - Συμβατότητα

Ενδεχομένως να είναι η πρώτη έκδοση λειτουργικού για iPhone και iPad το οποίο να θέτει ως προϋπόθεση, σύνδεση Lightning. H τελευταία αναβάθμιση που έχουμε έως τώρα στις συσκευές μας, με έναρξη κυκλοφορίας τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, έθεσε εκτός υποστήριξης το iPhone 4, ενώ η αμέσως προηγούμενη έκδοση iOS 7, το iPhone 3GS, συγκεκριμένα πριν δύο χρόνια. Πιθανολογούμε πως εφέτος ήρθε η ώρα της έκδοσης iPhone 4S για να αποσυρθεί από τις αναβαθμίσεις.

ired tech news ios 9 features 01

Είναι λογικό, καθώς η Apple προαπαιτεί Lightning θύρα για το Apple CarPlay infotainment system, αλλά και το Apple Watch είναι συμβατό όπως και τα iPhones. To iPhone 5 και iPhone 5c, έφεραν για πρώτη φορά ποσότητα μνήμης RAM, 1 GB, διπλάσια του iPhone 4s (512 MB). Ήρθε η ώρα η Apple να αποσύρει όλες τις συσκευές με υποδοχή 30-pin, κατά τη γνώμη μας.

iOS 9 - Μικρότερες σε μέγεθος (downloading)

Πολλοί χρήστες με συσκευές iPhone και iPad, έχουν μείνει πίσω σε ό,τι αφορά τις αναβαθμίσεις, επειδή δεν υπάρχει ο προαπαιτούμενος αποθηκευτικός χώρος, προκειμένου να γίνει η ενημέρωση. Οι χρήστες οφείλουν να αποφασίσουν μεταξύ της διατήρησης των φωτογραφιών τους και video ή την αναβάθμιση.

Ιδιαίτερα χρήστες που στερούνται αποθηκευτικού χώρου, είναι όσοι κατέχουν συσκευές iPhone και iPad, χωρητικότητας 16 GB, καθώς η αναβάθμιση iOS 8, απαιτεί τουλάχιστον 5 GB, ελεύθερο χώρο για να γίνει η εγκατάσταση.

ired tech news ios 9 features 02

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να προχωρήσουν σε διαγραφή πολύτιμων εφαρμογών, φωτογραφιών video και μουσικής. Συγκεκριμένα το λειτουργικό σύστημα στο iPad 2, καταλαμβάνει 3,4 GB, αφήνοντας στο χρήστη υπολειπόμενο χώρο της τάξεως των 12,6 GB. Eάν ο χώρος που χρειάζεται για εγκατάσταση είναι τα 5 GB, τότε απομένουν 7,6 GB, απελπιστικά ελάχιστος για ένα iPad.

Αυτό φαίνεται πως στην επερχόμενη αναβάθμιση λειτουργικού πρόκειται να αλλάξει, καθώς η αγορά επιπλέον χώρου στο iCloud παρουσιάζεται σε αυτή ως τιμωρία. Οι εκδόσεις iOS 8.3 και iOS 8.4 beta, είναι μία καλή αρχή προς τη σωστή κατεύθυνση.

Διαβάστε επίσης: iOS 9: Έμφαση στην σταθερότητα και στην βελτιστοποίησή του από την Apple (Rumor)

iOS 9 - Αναβαθμισμένη εικονική βοηθός (Siri)

Η εικονική βοηθός Siri της Apple φέρεται να λαμβάνει κι εκείνη μία μικρή αναβάθμιση στην επερχόμενη έκδοση iOS 9, η οποία θα ταιριάζει με την baby έκδοσή της, στο Apple Watch.

H νέα έκδοση που αναπτύχθηκε για τη wearable συσκευή της Apple, έχει περισσότερο χρώμα με κυματοειδείς γραμμές στο κάτω μέρος της οθόνης. Κάπως έτσι θα εμφανιστεί και στο iOS 9, σύμφωνα με αναρτήσεις του διαδικτύου, αυτήν την εβδομάδα.

ired tech news ios 9 features 03

Πέραν όμως της εμφάνισης, η εικονική βοηθός αναμένεται να εμπλουτίσει και τις γνώσεις της. Πιστεύουμε πως πλέον θα αγγίξει τα επίπεδα των Google now και Cortana της Microsoft ή και να τα ξεπεράσει. Νομίζουμε πως η εικονική βοηθός θα πρέπει να πάψει να ανταποκρίνεται στην έκκληση "Hey Siri", εάν δεν ακολουθείται από κάποια εντολή. Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

iOS 9 - Ένταξη Beat Music υπηρεσίας

Μην ξεχάσουμε την υπηρεσία Dre. Streaming music ή οποία θα απογειώσει το λειτουργικό και μπορεί να είναι και μία κατά μέτωπο επίθεση στην υπηρεσία Google Play Music All Access. Φυσικά δεν παραβλέπουμε τις υπάρχουσες υπηρεσίες, αλλά είναι η μόνη που εύκολα μπορεί να συνδεθεί με τον λογαριασμό σας iTunes, έχοντας επιπλέον πρόσβαση και στη τοπική μουσική σας βιβλιοθήκη, ενέργεια η οποία θα ήταν ευπρόσδεκτη.

ired tech news ios 9 features 04

Η Apple είχε ήδη την υπηρεσία iTunes, και τώρα εξαγοράζοντας την εταιρεία Beats, έχει πρόσβαση και στην υπηρεσία streaming, Beats music. Δεν είναι ρεαλιστικό να σκεφθούμε πως η Apple θα μπορούσε να φέρει τη νέα υπηρεσία στην έκδοση iOS 9, ως προεγκατεστημένη μουσική εφαρμογή της Beats Music ή όπως αλλιώς επιθυμεί η Apple να τιτλοποιείται, αν δεν εμφανιστεί νωρίτερα μέσω της minor αναβάθμισης την έκδοση iOS 8.4;

iOS 9 - Ένταξη των μέσων μαζικής μεταφοράς στους Χάρτες

H Apple βελτιώνει τακτικά την άλλοτε καταστροφική προσπάθεια χαρτογράφησης και με κάθε ενημέρωση γίνεται όλο ένα και πιο χρήσιμη, αλλά απέχει αρκετά από την "αγαπητή της", Google Maps.

ired tech news ios 9 features 05

Mία ενδιαφέρουσα εξέλιξη ή καλύτερα προσθήκη, που ενώ φημολογούνταν έντονα κατά την έλευση της έκδοσης iOS 8, αλλά δεν την είδαμε, ήταν τα δημόσια μέσα μεταφοράς, λεωφορεία, τρένα και οι διαδρομές μετρό. Ένα ακόμη πιο φιλόδοξο σχέδιο αφορά την ένταξη μιας υπηρεσίας επαυξημένης πραγματικότητας, όπου κάνοντας χρήση της κάμερας της συσκευής, να μπορείτε να εντοπίσετε σημεία ενδιαφέροντος στην οθόνη του iPhone. Μία τέτοια εξέλιξη δικαιολογεί την ύπαρξη περίεργων φορτηγών οχημάτων με κάμερες στους δρόμους μεγάλων πόλεων.


iOS 9 - Βελτιώσεις στη σταθερότητα

Το υπ' αριθμόν 1 σημαντικό χαρακτηριστικό, που αναμένουμε στο λειτουργικό iOS 9, είναι η σταθερότητα. Τo iOS 8, έχει σημαδευτεί από λανθασμένες εκκινήσεις, δυσλειτουργίες οι οποίες συνεχίζονται ακόμη σε μερικές συσκευές (βλέπε Wi-Fi) καθώς και από αδικαιολόγητη διαρροή ενέργειας. Η εφαρμογή Υγεία, έκανε την εμφάνιση της κάπως καθυστερημένα και με σχεδιασμό εκτός εποχής στην έκδοση iOS 8.0.1 μία κακότεχνη κατ' εμάς υλοποίηση, αν και η ίδια η εταιρεία το υπαινίχθηκε, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου iPad, πέρυσι.

Από φήμες εκ των έσω, η εταιρεία έχει δώσει κύρια προτεραιότητα στην αποφυγή τέτοιου είδους ζητημάτων ακόμη και από τις πρώτες beta. Mε το γρήγορο ρυθμό απελευθέρωσης των αναβαθμίσεων του λειτουργικού συστήματος σε αντίθεση με το λειτουργικό Android, πραγματικά δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για των εντοπισμό και την επίλυση σημαντικών θεμάτων, που μπορεί να προκύψουν στο επερχόμενο λειτουργικό.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα είναι άραγε το επερχόμενο iOS 9; (video concepts)

iOS 9 - Περισσότερες interface συντομεύσεις

Η νέα αναβαθμισμένη έκδοση iOS 9, είναι πολύ πιθανό να προσφέρει νέες συντομεύσεις, οι οποίες θα σας επιτρέψουν να περιηγείστε άμεσα στα μενού, στις συσκευές iPhone και iPad με μερικά taps ή χειρονομίες. Οφείλουμε να παραδεχθούμε πως η Apple προχώρησε ένα βήμα παραπάνω στη διεπαφή του χρήστη, με τις διαδραστικές κοινοποιήσεις, τις πρόσφατες κλήσεις στο μενού πολύ-διεργασιών, την αποστολή μηνυμάτων ήχου και video και αρκετές χειρονομίες στην προεγκατεστημένη εφαρμογή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, Mail.

ired tech news ios 9 features 06

H νέα αναβάθμιση θα μπορούσε να μας δώσει περισσότερα, γλιτώνοντάς μας, πολύτιμο χρόνο. Για παράδειγμα εικάζουμε μια λειτουργία τύπου Command Center με συντομεύσεις υποδοχής και με επιμέρους ρυθμίσεις όπως: Κρατώντας παρατεταμένα το εικονικό πλήκτρο Wi-Fi (on/off), θα μπορούσε να οδηγεί στο μενού Wi-Fi όπως και ο διακόπτης Bluetooth, στο αντίστοιχο μενού κ.λ.π.

Μια τέτοια ενέργεια είναι σαφώς πιο γρήγορη από το κλείσιμο του Κέντρου Ελέγχου με κατεύθυνση το μενού Ρυθμίσεις > Wi-Fi για να αλλάξετε δίκτυο ή το μενού Bluetooth για την ζευγοποίηση (ταίριασμα) μιας νέας συσκευής. Το λειτουργικό Android διαθέτει τέτοιες συντομεύσεις εδώ και χρόνια.

iOS 9 - Widgets στην Αρχική οθόνη

Εδώ και πολλά χρόνια αναζητούσαμε widgets και με την έλευση του iOS 8, τελικά εισακουστήκαμε. Είναι τοποθετημένα στο Κέντρο Γνωστοποιήσεων και συγκεκριμένα στη σελίδα "Σήμερα". Σύροντας την οθόνη προς τα κάτω, αποκαλύπτεται το κρυφό μενού, το οποίο αποκαλύπτει αποτελέσματα από σπορ που παρακολουθούμε, τυχόν κρατήσεις για γεύματα, μια προεπισκόπηση ημερολογίου και άλλα.

Αυτό όμως που εξακολουθεί να απουσιάζει από το λειτουργικό σύστημα της Apple, είναι τα widgets στην Αρχική οθόνη. Η Apple προσπαθεί να διατηρήσει το interface της αρχικής οθόνης καθαρό, και αυτός πιθανόν, είναι ένας από τους λόγους που χρειάστηκαν τόσες εκδόσεις, για να δούμε τη υλοποίηση των widgets, σε οποιαδήποτε μορφή.

Το να ενθαρρύνει τους χρήστες να προσαρμόζουν την αρχική οθόνη κατά το δοκούν, νομίζουμε πως θα ήταν μία πολύ καλή εξέλιξη κι αν η Apple δεν επιθυμεί να ταυτιστεί με το λειτουργικό Android, τότε θα μπορούσε να κοιτάξει προς τα Windows Phone, προκειμένου να εμπνευστεί και να δημιουργήσει απλά εικονίδια, "live".

Σίγουρα η εμφάνιση δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί πάρα πολύ από την τωρινή. Aλλά φάκελοι οι οποίοι θα μας έδιναν περισσότερες πληροφορίες, για αλλαγές σχετικές με τις εφαρμογές μας, είναι ένα από τα ζητούμενα για το λειτουργικό iOS 9.

iOS 9 - Λειτουργία επισκέπτη ή και παιδιών

Μήπως υπάρχει κάποιος στην οικογένειά σας που να αρέσκεται να τοποθετεί τα μικρά λίγο βρωμικά χεράκια του/της, στο iPad σας; Τα παιδιά λατρεύουν να παίζουν παιχνίδια με τα tablets, τα οποία είναι πιο προσιτά από ένα PS4, ή Xbox One. Με δεδομένο ότι επιτρέπετε στη σύζυγο ή στα παιδιά σας να δανειστούν την μονάκριβη συσκευή σας Apple, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη μία λειτουργία επισκέπτη και ακόμη πιο αποτελεσματικά, λειτουργία για παιδιά.

ired tech news ios 9 features 07

Δεν ξεχνάμε φυσικά τη δυνατότητα "Πρόσβαση με καθοδήγηση", όπου δύναται να περιοριστεί η χρήση της συσκευής σε μία συγκεκριμένη εφαρμογή, αλλά σίγουρα ένα σύστημα σε επίπεδο λογαριασμού guest (επισκέπτη), για τα μέλη της οικογένειας, θα ήταν ιδανικό για ένα οικογενειακό iPad. Η σύνδεση της προτεινόμενης αυτής λειτουργίας επισκέπτη, θα μπορούσε να εμφανίζεται στιγμιαία κατά το άγγιγμα του αισθητήρα Touch ID, μία υλοποίηση πολύ καλύτερη του λειτουργικού Android 5.0 Lollipop.

iOS 9 - Πραγματικό Multitasking

Εδώ θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Πραγματικό Multitasking είναι η διαχείριση δύο εφαρμογών ταυτοχρόνως. Εναλλαγή μεταξύ δύο "παγωμένων" εφαρμογών, δεν λογίζεται ως Multitasking. H Apple θα μπορούσε να αδράξει την ευκαιρία που της δίνεται με την αναβάθμιση iOS 9, και να εκπληρώσει την επιθυμία των χρηστών για μία side-by-side εφαρμογή λειτουργικότητας, η οποία κατά καιρούς φημολογείται, αλλά στην πραγματικότητα δεν την έχουμε δει σε κανένα WWDC.

ired tech news ios 9 features 08

Η κυκλοφορία ενός iPad Pro, στις 12 ίντσες, θα μπορούσε να προσφέρει όλο τον απαιτούμενο χώρο, προκειμένου κάποιος να μπορεί να εργαστεί με δύο ή περισσότερες εφαρμογές ταυτόχρονα και η πιθανολογούμενη αύξηση της ποσότητας μνήμης RAM, στα 2 GB, μπορεί να την υποστηρίξει. Η εξερεύνηση του κώδικα στο λειτουργικό iOS 8, απέφερε αρκετές ενδείξεις για ένα είδος Multitasking, έτσι δεν μπορούμε να πούμε πως θα ήταν τραβηγμένη η προσθήκη της λειτουργίας αυτής, στο επερχόμενο iOS 9.


Ο κατάλογος με τις αλλαγές και προσθήκες στο επερχόμενο λειτουργικό iOS 9, ίσως φαίνεται μικρός προς το παρόν, καθώς κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει επίσημα, οτιδήποτε, πριν τις ανακοινώσεις που αναμένονται τον ερχόμενο μήνα.

Όμως υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που θα θέλαμε να ενταχθούν από την Apple, στις iOS 9 beta, οι οποίες θα μας συντροφεύσουν, αυτό το καλοκαίρι. Σίγουρα δεν πρόκειται να γίνουν πραγματικότητα όλα όσα αναφέραμε και θα αναφέρουμε στη συνέχεια. Αλλά αξίζει να πιέζουμε την εταιρεία, προς αυτή την κατεύθυνση.

iOS 9 - Μείωση τιμής iCloud Drive

Για να βρίσκεστε πάντα σε ετοιμότητα, θα πρέπει να αποθηκεύετε όλα σας τα δεδομένα στο "σύννεφο" και δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος από το να διατηρείτε τα δεδομένα των συσκευών σας iPhone και iPad, στο iCloud Drive. Το οικοσύστημα της Apple δίνει τη δυνατότητα αποθήκευσης φωτογραφιών και video και όλων των εγγράφων σας, αυτόματα στο σύννεφο, όπως ακριβώς σε κάθε άλλη cloud-based πλατφόρμα, με τη διαφορά ότι σας κοστίζει κάτι παραπάνω.

ired tech news ios 9 features 09

Υπάρχει ένα δωρεάν διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος των 5 GB, για τον κάθε λογαριασμό, αλλά δεν είναι αρκετός, προκειμένου να υποστηρίξει την εξ αποστάσεως αποθήκευση δεδομένων ενός iPhone των 16 GB. Ακόμη κι αν δεχθείτε να πληρώσετε συνδρομή των 20 GB, πάλι δεν είναι αρκετός ο διαθέσιμος χώρος, εάν κατέχετε περισσότερες από μία, iOS συσκευές. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε πως το κόστος για 1TB, χώρο αποθήκευσης σε Dropbox ή Google Drive, είναι στο ήμισυ της τιμής του iCloud Drive, κι αυτό θα πρέπει να αλλάξει στο επερχόμενο iOS 9 native cloud storage system.

iOS 9 - Ορισμός εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών ως προεπιλεγμένες

Η Apple, εξακολουθεί να φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή ποιοτικών εφαρμογών από οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα, αλλά υπόκεινται σε δεσμευτικούς όρους και ορισμένες λειτουργίες φυλάσσονται καλά κλειδωμένες. Η Apple δεν έχει επιτρέψει τη δυνατότητα δημιουργίας εφαρμογής SMS σε τρίτους κατασκευαστές κι ενώ υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την ηλεκτρονική αλληλογραφία, δεν επιτρέπει των ορισμό τρίτων εφαρμογών ως προεπιλογή.

Η εταιρεία στο iOS 9 θα πρέπει να ανοίξει ακόμη περισσότερο το λειτουργικό της σύστημα, με περισσότερα APIs, τα οποία θα επιτρέπουν το άνοιγμα ενός συνδέσμου με Google Chrome, αντί της υποχρεωτικής χρήσης της προεγκατεστημένης εφαρμογής Safari ή να δώσει τη δυνατότητα στην εικονική βοηθό Siri να αναζητήσει κατευθύνσεις, στους Χάρτες της Google.

iOS 9 - Απόκρυψη εφαρμογών που δεν απεγκαθίστανται

Η Apple προφανώς και δεν θέλει να διαγράφουν οι χρήστες τις εφαρμογές της, οι οποίες έρχονται προεγκατεστημένες με το λειτουργικό iOS, αν και στοιχηματίζουμε πως δεν είμαστε οι μόνοι που επιθυμούμε να ελαφρύνουμε την αρχική οθόνη από εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούμε. Αναφερόμαστε στις εφαρμογές οι οποίες ενώ τρέμουν με παρατεταμένο άγγιγμα αυτών, εν τούτοις δεν διαθέτουν το εικονίδιο "x" διαγραφής, για να τα διαγράψετε.

ired tech news ios 9 features 10

Μία ενδιαφέρουσα ιδέα, είναι η προσθήκη δυνατότητας απόκρυψης, με μία επιπλέον επιλογή στις ρυθμίσεις κι όταν αποφασίσετε να τις χρησιμοποιήσετε ξανά να μπορείτε να τις ανακτήσετε στην αρχική οθόνη της συσκευής σας. Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον φυσικά εάν η Apple επέτρεπε να αντικαταστήσουμε και τις προεπιλεγμένες εφαρμογές με άλλες της αρεσκείας μας, όπως αναφέρουμε παραπάνω.

iOS 9 - Λιγότερη εξάρτηση από την εφαρμογή iTunes

Η προτίμηση των χρηστών στο λειτουργικό iOS, δεν συνεπάγεται απαραίτητα και την προτίμηση στην εφαρμογή iTunes και σίγουρα δεν σημαίνει πως είστε αναγκασμένοι να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή κάθε φορά που συνδέετε το iPhone ή το iPad σας στον υπολογιστή.

Εδώ η κοινή γνώμη διχάζεται, καθώς υπάρχουν φορές που είναι πολύ πιο εύκολη διαδικασία επικόλλησης κομματιών σε φακέλους στη συσκευή σας, ως εξωτερικός δίσκος και θα θέλαμε από την νέα αναβάθμιση να μας το επιτρέψει. Δεν χρειάζεται να μας απαλλάξει εντελώς από την παρουσία της εφαρμογής iTunes, να μας δώσει μόνο τη δυνατότητα επιλογής κι άλλων εφαρμογών.

iOS 9 - Ας συμπορευτεί με το Jailbreaking αντί να το αποτρέπει

Η Apple κάνει τα πάντα προκειμένου να αποτρέψει, τα εργαλεία Jailbreaking, να εισβάλλουν στο λειτουργικό της. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα από την κατοχή μιας jailbroken συσκευής και δεν αναφερόμαστε φυσικά στις σπασμένες εφαρμογές. Επιτρέποντας το ξεκλείδωμα της συσκευής, μπορείτε να εγκαταστήσετε νέες εφαρμογές και να έχετε στην διάθεσή σας νέες λειτουργίες, που η Apple δεν θα επέτρεπε στον "περιφραγμένο κήπο" της.

Πρόκειται για δυνατότητες οι οποίες υπάρχουν σε άλλα λειτουργικά συστήματα και που το πιο πιθανό είναι σταδιακά να τις υιοθετήσει και η Apple. Να σας φέρουμε για παράδειγμα τους φακέλους που υπήρχαν στις jailbroken συσκευές πολύ πριν τους ενσωματώσει η Apple στο λειτουργικό της και το προαναφερόμενο Command Center το οποίο προϋπάρχει, εδώ και πέντε περίπου χρόνια.

ired tech news ios 9 features 11

Εννοείται πως όταν η Apple όταν προσθέτει μία τέτοιου είδους εφαρμογή στο λειτουργικό της, είναι πολύ πιο προσεγμένη και σταθερή αλλά για τους χρήστες της περιπέτειας θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν τέτοιες εφαρμογές πρώτοι. Δεν λέμε σε καμία περίπτωση η Apple να στηριχθεί πάνω σε αυτές τις εφαρμογές ή τις μεθόδους αλλά να μην τις εμποδίζει για όσους το επιθυμούν. Η Google δεν κάνει καμία προσπάθεια να αποτρέψει τους χρήστες, από το να κάνουν rooting τις συσκευές τους. Δεν περιμένουμε πως η Αpple θα κάνει στροφή 180 μοιρών επί του θέματος, αλλά προσωπικά θα χαιρόμουν πραγματικά, εάν στο λειτουργικό iOS 9 η εταιρεία χαλάρωνε λίγο.

Έχουμε και άλλες ιδέες αλλά θα προτιμούσαμε να τις συζητήσουμε στα σχόλια , αφήνοντας και το πεδίο ελεύθερο σε δικές σας προτάσεις. Ελπίζουμε πως γρήγορα κάποια από τα παραπάνω να γίνουν πραγματικότητα στο επερχόμενο iOS 9, ειδάλλως θα αναφέρουμε κάποια από αυτά του χρόνο τέτοιο καιρό, που θα κάνουμε εικασίες για το λειτουργικό iOS 10.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status