Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναμένουμε ανακοινώσεις για νέους Mac υπολογιστές στο WWDC;

Αναμένουμε ανακοινώσεις για νέους Mac υπολογιστές στο WWDC;
ired.gr

Μπορείτε να μαντέψετε τι θα μπορούσε να αναφέρει η Apple πάνω στο hardware στο WWDC;

H εκδήλωση WWDC 2014, είχε απογοητεύσει όσους περίμεναν επιπλέον ανακοινώσεις για νέα hardware προϊόντα - ήταν μία εκδήλωση η οποία αφορούσε αποκλειστικά το software. Πιστεύετε πως η ίδια ιστορία θα επαναληφθεί;

Πιθανότατα όχι.

Εάν γυρίσουμε δύο χρόνια πίσω, μπορούμε να συμπεράνουμε πως η Apple και πάλι δεν είχε κάνει κάποια ανακοίνωση νέου προϊόντος στο Worldwide Developer Conference - παρότι ακολούθησε η κυκλοφορία του αναβαθμισμένου iMac 21,5 ιντσών, μερικές εβδομάδες αργότερα - και δεν ήταν η τελευταία. Στο WWDC 2015, ελπίζουμε για έναν νέο Mac.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, ελπίζουμε πως η Apple, θα μας δώσει μία γεύση από ένα νέο MacBook Pro, 15 ιντσών, το οποίο θα χρησιμοποιεί μία ταχύτερη έκδοση μικροεπεξεργαστή Intel Broadwell, ο οποίος εντοπίστηκε στο MacBook Air των 13 ιντσών. (Ο Core-M procesor που βρίσκεται ενσωματωμένος στο νέο MacBook, είναι επίσης σχέδιο Broadwell, μια ειδική έκδοση, ultramobile με κωδική ονομασία Broadwell-Y).

Διαβάστε επίσης: Τι αναμένεται να ανακοινωθεί στο WWDC 2015

Όλοι αναζητούμε καλύτερη αποτελεσματικότητα, αυτό σημαίνει περισσότερος χρόνος για χρήση και λιγότερος, για φόρτιση των υπολογιστών μας.

Οι επεξεργαστές Broadwell δεν είναι αισθητά γρηγορότεροι από τους επεξεργαστές Haswell, που είναι εγκατεστημένοι στους περισσότερους Macs, αλλά όμως είναι πιο αποτελεσματικοί. Οι περισσότεροι από εμάς, αν όχι όλοι, επιθυμούμε καλύτερη αποτελεσματικότητα, με λίγα λόγια, περισσότερο αφιερωμένο χρόνο στη χρήση ενός φορητού υπολογιστή, με λιγότερο χρόνο σε κατάσταση φόρτισης.

ired tech news macs coming at wwdc 01

Πέρα αυτού, το 15 ιντσών MacBook Pro, οφείλει να φέρει και την νέας τεχνολογίας Force touch επιφάνειας αφής, που πρωτοεμφανίστηκε στην έκδοση των 13 ιντσών και στο νέο MacBook. Επιθυμούμε επίσης να δούμε τον σχεδιασμό του νέου πληκτρολογίου που μας παρουσίασε η Apple στο νέο MacBook, ειδικά εάν μεταφράζεται ως μείωση του πάχους και του βάρους, της επερχόμενης συσκευής.

Στο παρελθόν έχουμε αναφερθεί στη νέα θύρα USB-C, μια μικρή compact κι αναστρέψιμη υποδοχή USB 3.1 την οποία είδαμε στο νέο MacBook. Θα έλεγα πως ανήκω στους υποστηρικτές, ακόμη κι αν μία τέτοια κίνηση προκαλεί μια μικρή δυσφορία στους χρήστες οι οποίοι θα πρέπει να προβούν σε αγορά adaptors για να συνδέσουν τις περιφερειακές συσκευές τους. Ενδεχομένως να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση, στην επόμενη από αυτή που αναμένουμε αναβάθμιση, του Retina MacBook Pro, όμως δεν το γνωρίζουμε, αν και θα θέλαμε να συμβεί τώρα.

Διαβάστε επίσης: Οι δοκιμές του λειτουργικού συστήματος iOS 9 έχουν ήδη αρχίσει

Δεν βλέπουμε των 15 ιντσών MacBook Pro να δέχεται ριζική αναβάθμιση στο WWDC

Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε πως στο WWDC 2015, αναμένουμε πως θα δούμε μια ριζική αναβάθμιση του MacBook Pro. Ούτε βλέπουμε σημαντικές αλλαγές για τους υπολογιστές desktop, τουλάχιστον όχι μέσα στον Ιούνιο. Κι ο λόγος είναι γιατί όλα εξαρτώνται και είναι συνυφασμένα με το roadmap (πρόγραμμα) της Intel για τις CPUs των Macintosh.

H Apple, φαίνεται να έχει διανύσει τη μισή απόσταση σχετικά με τους Broadwell μικροεπεξεργαστές: 13 ιντσών MacBook Pros, MacBook Airs και το νέο MacBook ήδη τον χρησιμοποιούν, αλλά οι εκδόσεις των 15 ιντσών MacBook Pro, οι εκδόσεις iMac, Mac mini και Mac Pro, όχι. (Ο υπολογιστής Mac Pro αποτελεί εξαίρεση, καθώς χρησιμοποιεί Intel's beefier server-sized Xeon επεξεργαστή, ο οποίος τυπικά είναι μία γενιά πίσω ή και περισσότερο).

ired tech news macs coming at wwdc 02

Η Intel έχει καθυστερήσει να κυκλοφορήσει τους Broadwell στην αγορά, αρκετά αργά, σε συνάρτηση με τις προθέσεις της κι ο λόγος είναι η νέα διαδικασία 14 nanometer, που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του. Η Apple έχει ήδη εγκρίνει τους νέους υψηλότερης ισχύος επεξεργαστές για τους υπολογιστές Mac. Η Intel αναμένεται να ολοκληρώσει την παραγωγή των επεξεργαστών έκδοσης Βroadwell, κατά τη διάρκεια του 2015.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το νέο ελαφρύτερο και λεπτότερο MacBook σε πολλές αποχρώσεις

Τους επόμενης γενιάς μικροεπεξεργαστές Skylake, δεν αναμένεται να τους δούμε στην αγορά, πριν την υλοποίηση της προγραμματισμένης εκδήλωσης Intel Developer Forum, η οποία θα λάβει χώρα, τον Αύγουστο. Με αυτό το δεδομένο, αμφιβάλλουμε εάν η Apple θα έχει να μας παρουσιάσει κάτι στο WWDC τελικά (αν και ποτέ δεν ξέρεις).

Το Mac mini ανανεώθηκε τον προηγούμενο Οκτώβριο (με την έλευση και του iMac 5K), το MacBook Air ανανεώθηκε τον προηγούμενο Μάρτιο μαζί με των 13 ιντσών MacBook Pro και την ανακοίνωση του νέου ΜacBook. Πιστεύετε πως υπάρχει περίπτωση για μία ανακοίνωση μιας ανανεωμένης έκδοσης iMac;

Πώς σας φαίνεται πως η ναυαρχίδα των Mac, Pro, χρησιμοποιεί τον ίδιο επεξεργαστή στην αρχική του έκδοση το 2013; Μπορείτε να μαντέψετε τι θα μπορούσε να αναφέρει η Apple πάνω στο hardware στο WWDC; Περιμένουμε τις απόψεις σας, στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status