10 Aσύλληπτα τεχνάσματα στο Κέντρο Γνωστοποιήσεων του λογισμικού Yosemite

10 Aσύλληπτα τεχνάσματα στο Κέντρο Γνωστοποιήσεων του λογισμικού Yosemite
ired.gr

10 ασύλληπτα τεχνάσματα για το Κέντρο Γνωστοποιήσεων Yosemite, αντέχετε;

Με την πάροδο των ετών, το λογισμικό OS X, έχει αλλάξει σημαντικά. Όμως οι βασικές αρχές του, παραμένουν αμετάβλητες: Δύναμη, Εμφάνιση, ευχρηστία. Έτσι κατά τον σχεδιασμό της έκδοσης OS X Yosemite, η εταιρεία έθεσε ως στόχο να δημιουργήσει ένα ακόμη πιο ισχυρό κι εύκολο στη καθημερινή χρήση λογισμικό, διατηρώντας όμως ευλαβικά την ουσία των υπολογιστών Mac. H έκδοση Yosemite αποτελεί το επόμενο βήμα στην εξέλιξη του λογισμικού, όχι μόνο αλλάζοντας την εμφάνιση του, αλλά και τις δυνατότητες που παρέχει το ίδιο το λογισμικό.

Η νέα προβολή της ενότητας "Σήμερα" στο Κέντρο Γνωστοποιήσεων, έχει εξασφαλίσει άμεση πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζεστε, εύκολα. Κάνετε κλικ στο Κέντρο Γνωστοποιήσεων ή σύρετε δύο δάχτυλα στην επιφάνεια αφής (trackpad), ακόμη και σε προβολή πλήρους οθόνης.

Θα αντικρίσετε μία συνοπτική εικόνα των γεγονότων της ημέρας, των υπομνήσεων και των γενεθλίων. Επιπλέον θα έχετε στη διάθεσή σας εύχρηστα πρόσθετα (widgets) τα οποία προβάλουν το σημερινό ημερολόγιο, ένα δελτίου καιρού, ενημερωμένες τιμές των μετοχών σας, την ώρα σε πολλές ζώνες, τυχόν υπομνήσεις και ένα κομπιουτεράκι.

Έχετε την επιλογή να προσαρμόσετε τι θα εμφανίζεται, με την προσθήκη widgets τρίτων κατασκευαστών, από το ηλεκτρονικό κατάστημα App Store. Εμείς θα σας δείξουμε στη συνέχεια 10 τρόπους, ώστε να εκμεταλλευτείτε στο μέγιστο, το Κέντρο Γνωστοποιήσεων του υπολογιστή σας, Mac.

Tips and tricks για τη χρήση του Κέντρου γνωστοποιήσεων στο λογισμικό Yosemite

1. Γρήγορη ενεργοποίηση της λειτουργίας "Μην ενοχλείτε"

ired mac tips notifications center 01

Η λειτουργία "Μην ενοχλείτε", δύναται να ενεργοποιηθεί και να διαμορφωθεί από τις προτιμήσεις συστήματος (κάνοντας κλικ στο εικονίδιο "Γνωστοποιήσεις"), αλλά και άμεσα με τους παρακάτω τρόπους. Ο πρώτος, είναι να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο "Alt" (Option σε ορισμένα πληκτρολόγια), πατώντας παράλληλα το εικονίδιο ειδοποιήσεων στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Το εικονίδιο ειδοποίησης θα γίνει "γκρι" για να δείξει πως ενεργοποιήσατε με επιτυχία τη λειτουργία "Μην ενοχλείτε".

Η δεύτερη άμεση μέθοδος, είναι να ανοίξετε το Κέντρο γνωστοποιήσεων, να βεβαιωθείτε πως βρίσκεστε στην ενότητα "Σήμερα" και να κάνετε κύλιση της οθόνης προς τα κάτω. Στην κορυφή θα εμφανιστεί ένας διακόπτής με την μορφή εναλλαγής, τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την ενεργοποίηση της λειτουργίας. Χρησιμοποιώντας μία από τις παραπάνω μεθόδους, θα ενεργοποιήσετε τη λειτουργία "Μην ενοχλείτε" έως το τέλος της ημέρας.

2. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία "Μην ενοχλείτε" ακόμη πιο γρήγορα

ired mac tips notifications center 02

Ένας ακόμη γρηγορότερος τρόπος ενεργοποίησης της λειτουργίας "Μην ενοχλείτε" είναι να κάνετε χρήση μίας συντόμευσης πληκτρολογίου. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν υπάρχει ενεργό από προεπιλογή, αλλά είναι πολύ εύκολο να την πραγματοποιήσετε. Στις προτιμήσεις συστήματος πατήστε το εικονίδιο της ενότητας "Πληκτρολόγιο" κι επιβεβαιώστε πως είναι ενεργό το πλαίσιο επιλογής Mission Control (τικαρισμένο).

Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την επιλογή "Ενεργοποίηση / Απενεργοποίηση "Μην ενοχλείτε" και πληκτρολογήστε τη συντόμευση, που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε, για παράδειγμα η συντόμευση Shift+Alt+Cmd+D, λειτουργεί άψογα και δεν είναι σε χρήση.

Διαβάστε επίσης: 5 σημαντικά χαρακτηριστικά του OS X Yosemite

3. Ανοίξτε άμεσα το Κέντρο Γνωστοποιήσεων

ired mac tips notifications center 03

Εάν πιστεύετε πως το να μετακινήσετε τον κέρσορα στην επάνω δεξιά γωνία και να κάνετε κλικ στο εικονίδιο Γνωστοποιήσεων, είναι χάσιμο πολύτιμου χρόνου για εσάς, μπορείτε να διαμορφώσετε έτσι την οθόνης σας, ώστε μόλις μεταβαίνει ο κέρσορας στην επάνω δεξιά γωνία, να εμφανίζεται το "Κέντρο Γνωστοποιήσεων".

Για να το επιτύχετε, ανοίξτε τις Προτιμήσεις συστήματος και κάνετε κλικ στο εικονίδιο της ενότητας "Mission Control". Στη συνέχεια κάνετε κλικ στην υποενότητα "Ενεργές γωνίες". Από το αναδυόμενο πλαίσιο, επιλέξετε πάνω δεξιά από το drop down μενού, "Κέντρο Γνωστοποιήσεων".

Σημείωση: Κρατώντας πατημένα μεμονωμένα (ή σε συνδυασμό) τα πλήκτρα Alt, Ctrl και Shift, ενώ κάνετε κλικ στη επιλογή μενού στις "Ενεργές γωνίες", έχετε τη δυνατότητα να ρυθμίσετε, το Κέντρο Γνωστοποιήσεων, να εμφανίζεται μόνο αν και τα εν λόγω πλήκτρα, είναι πατημένα σε συνδυασμό με την μετατόπιση του κέρσορα, στην επάνω δεξιά γωνία.

4. Αναζητήστε συμβατές εφαρμογές με το Κέντρο Γνωστοποιήσεων

ired mac tips notifications center 04

Πολλές από τις προεγκατεστημένες εφαρμογές στο λογισμικό Yosemite, διαθέτουν πρόσθετα για χρήση στο Κέντρο Γνωστοποιήσεων. Επίσης εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών εμπεριέχουν στα χαρακτηριστικά τους πρόσθετες μικρο-εφαρμογές (widgets) για το Κέντρο Γνωστοποιήσεων.

Για να εμφανίσετε τη λίστα με τα διαθέσιμα widgets, βεβαιωθείτε πως βρίσκεστε στην ενότητα "Σήμερα" και κάνετε κλικ στο εικονικό πλήκτρο "Επεξεργασία" στο κάτω μέρος της ενότητας. Στη συνέχεια επιλέξτε App Store. H ενέργεια αυτή θα ανοίξει το Mac App Store, για να σας δείξει μία επιμελημένη λίστα των διαθέσιμων εφαρμογών.

Διαβάστε επίσης: Προβλήματα Wi-Fi στο OS X 10.10.2 Yosemite

5. Κάνετε αλλαγές στις επιμέρους ρυθμίσεις

ired mac tips notifications center 05

Αν και το σύνολο των ρυθμίσεων στο Κέντρο Γνωστοποιήσεων, είναι ορατό από τις προτιμήσεις συστήματος, όπως έχουμε αναφέρει παραπάνω (κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Γνωστοποιήσεις), εν τούτοις αρκετές εφαρμογές έχουν τις δικές τους ειδικές ρυθμίσεις. Μπορείτε να τις προβάλλετε από τις "Προτιμήσεις" της κάθε εφαρμογής ή εναλλακτικά να τις εμφανίσετε πατώντας τα πλήκτρα (Cmd+,), όντας εντός της εφαρμογής.

Για παράδειγμα μπορείτε να ρυθμίσετε από ποια inboxes θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την προεγκατεστημένη εφαρμογή Mail, ή αν θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για μηνύματα αγνώστων αποστολέων, στην εφαρμογή Μηνύματα.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »