Εκτύπωση αυτής της σελίδας

OS X 10.11: Τι θα θέλαμε από την Apple

OS X 10.11: Τι θα θέλαμε από την Apple
ired.gr

OS X 10.11: Τα χαρακτηριστικά που θα θέλαμε να ενσωματώσει η Apple

Η ώρα της πρώτης παρουσίασης του νέου - αναβαθμισμένου λειτουργικού συστήματος για υπολογιστές της Apple, OS X, 10.11 πλησιάζει. Στο WWDC αναμένεται να αποκτήσουμε μια πρώτη εικόνα για τις νέες δυνατότητες που θα αποκτήσουν οι υπολογιστές Mac τους μήνες που θα ακολουθήσουν.

Διαβάστε τα 5 σημαντικά χαρακτηριστικά του OS X Yosemite

Μέχρι στιγμής δεν έχουν κυκλοφορήσει φήμες ή screenshots για το αναβαθμισμένο OS X και εμείς προσπαθήσαμε να συλλέξουμε τις λειτουργίες που θα επιθυμούσαμε να ενσωματωθούν σε αυτό.

Siri (ακόμα καλύτερα, στα Ελληνικά)

ired tech news what we want from os x 01

Πολλοί από εμάς δεν χρησιμοποιούν την εικονική βοηθό της Apple λόγω της μη υποστήριξης της Ελληνικής γλώσσας, η οποία υποστηρίζεται μόνο από την λειτουργία Dictation (όσο και αν η Apple προσπάθησε να μας χρυσώσει το χάπι αναφέροντας πως το Dictation αποτελεί μέρος της Siri - κάτι τέτοιο δεν ισχύει). Αναμένουμε λοιπόν στην επόμενη έκδοση του OS X πλήρη υποστήριξη της Siri και ίσως στις αρχές του 2016 να δούμε και την Ελληνική γλώσσα. Θα το θέλαμε πολύ. Πιθανότητες: σχετικά μικρές.

Έμφαση στην βελτιστοποίηση του συστήματος

Το είχε πράξει με το Snow Leopard και αναμένεται να κάνει το ίδιο και με το iOS 9. Θεωρείται πλέον αρκετά πιθανό η Apple να εστιάσει εκ νέου στην σταθερότητα και ταχύτητα του λειτουργικού της συστήματος. Ίσως το OS X να μην χρειάζεται τόσο απεγνωσμένα βελτιστοποίηση όσο το iOS 9, αλλά πιστεύουμε πως κάθε 2-3 χρόνια η Apple θα πρέπει να βάζει φρένο στις νέες προσθήκες λειτουργιών και να εστιάζει στην βελτιστοποίηση του OS X. Πιθανότητα: σχετικά μεγάλη.

Βελτιωμένο Instant HotSpot

ired tech news what we want from os x 02

Αν και θα μπορούσε άνετα να ανήκει στην κατηγορία της "βελτιστοποίησης" θα θέλαμε να δώσουμε έμφαση σε αυτή την καταπληκτική λειτουργία. Γιατί; Από ένα σημείο (βασικά... update) και μετά, το συγκεκριμένο feature λειτουργεί μόνο... όταν έχει κέφια. Και είναι κρίμα. Πρέπει να διορθωθεί οπωσδήποτε. Πιθανότητα: μεγάλη

Βελτιωμένο Spotlight

ired tech news what we want from os x 03

Το νέο, βελτιωμένο spotlight που μας παρουσίασε η Apple με την κυκλοφορία του OS X Yosemite, πραγματικά έκλεψε τις εντυπώσεις. Όμως, και πάλι οι Έλληνες χρήστες δεν μπορούν να το χαρούν στο έπακρο. Σε αρκετές χώρες δεν υποστηρίζονται πλήρως οι νέες λειτουργίες του, όπως η δυνατότητα παράδοσης αποτελεσμάτων από την Wikipedia. Είναι κάτι που μπορεί να γίνει, εύκολα, αλλά και κάτι που πρέπει να γίνει. Πιθανότητα: μεσαία

Ενσωματωμένο Spotify killer App

ired tech news what we want from os x 04

Γνωρίζουμε πως η Apple κινείται γοργά (;) προς την είσοδό της στην αγορά του streaming περιεχομένου στην μουσική. Η Apple όμως γνωρίζει πως η πλειοψηφία των χρηστών προτιμά την free έκδοση του Spotify - ή άλλων παραπλήσιων επιλογών - γιατί εντελώς δωρεάν μπορούν να ακούσουν όποιο τραγούδι θέλουν, έστω και σε μειωμένη ποιότητα; Θεωρούμε πως η επόμενη έκδοση του OS X θα πρέπει να ενσωματώνει το νέο "stream player" της εταιρείας με την δυνατότητα δωρεάν ακρόασης, έστω και με διαφημίσεις. Πιθανότητα: μικρή (ας πρόσεχε)

Επίλογος

Μου ήταν πολύ πιο δύσκολο να βρω κενά που "φωνάζουν" στο OS X από ότι στο iOS. Και είναι λογικό. 30 χρόνια βελτιστοποίησης και εμπειρίας είναι αρκετά για την Apple που έχει ήδη δημιουργήσει το πιο προηγμένο και πλήρες λειτουργικό σύστημα στον κόσμο. Στις 8 Ιουνίου θα μάθουμε κάποια από τα νέα χαρακτηριστικά του. Θα θέλαμε και εσείς να μας θέσετε τις δικές σας προτάσεις - ιδέες για την νέα έκδοση του OS X.

από Kostthem

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status