Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλήρης οδηγός της λειτουργίας Digital touch στη συσκευή Apple Watch

Πλήρης οδηγός της λειτουργίας Digital touch στη συσκευή Apple Watch
ired.gr

Απαραίτητες οδηγίες χρήσης της λειτουργίας Digital touch (ψηφιακή αφή).

Υπάρχουν πολλοί τυχεροί που ήδη επεξεργάζονται τη νέα τους wearable συσκευή, Apple Watch κι άλλοι που περιμένουν υπομονετικά να διατεθεί στη χώρα τους, όπως οι υποψήφιοι αγοραστές στην Ελλάδα. Πιθανολογούμε πως εδώ δεν θα δούμε επίσημα τη συσκευή πριν το τέλος του καλοκαιριού.

Παρόλα αυτά για να είστε πανέτοιμοι μόλις αποκτήσετε ένα Αpple Watch, εμείς σας δίνουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες χρήσης για την απόλυτη συσκευή. Το χαρακτηριστικό που θα αναλύσουμε στην ανάρτηση αυτή έχει τον τίτλο "Digital touch" (ψηφιακή αφή).

Διαβάστε επίσης: Πλήρης οδηγός σύνδεσης και διαμόρφωσης Αpple Watch

Η λειτουργία Digital touch, είναι ένας μοναδικός τρόπος επικοινωνίας με τους φίλους ή την οικογένειά σας, χρησιμοποιώντας το Apple Watch. Απαραίτητη προϋπόθεση, οι φίλοι σας ή άλλα μέλη της οικογένειά σας που επιθυμείτε να επικοινωνήσετε άμεσα, να φέρουν ένα Apple Watch επίσης. Εάν έχετε καταφέρει ήδη να αποκτήσετε ένα Apple Watch και γνωρίζετε και κάποιον επίσης κάτοχο, σας παραθέτουμε τον τρόπο επικοινωνίας μέσω της λειτουργίας Digital touch.

Στείλτε ένα Digital touch από τη συσκευή Apple Watch

ired apple watch digital touch 01

Από οπουδήποτε στο λειτουργικό της συσκευής Apple Watch, μπορείτε να μεταφερθείτε στους φίλους σας, πατώντας το πλευρικό πλήκτρο (κάτω από το Digital crown). Μέσω της οθόνης αυτής μπορείτε να έχετε πρόσβαση στους φίλους, με τους οποίους επικοινωνείτε περισσότερο και συχνότερα. Έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε επαφές από τη λίστα αυτή, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Apple Watch από το iPhone σας.

Διαβάστε επίσης: 6 λόγοι για να αγοράσετε ένα Apple Watch

Με κύλιση του πλήκτρου Digital crown, μπορείτε να περιηγηθείτε μέσα στις επαφές σας και να επιλέξετε εκείνη που επιθυμείτε να συνδεθείτε. Στη συνέχεια στην οθόνη θα εμφανιστεί ένα νέο μενού με την φωτογραφία της επαφής και μερικά εικονικά πλήκτρα ακριβώς από κάτω.

ired apple watch digital touch 02

Αγγίξτε το εικονίδιο του τηλεφώνου στα αριστερά για να καλέσετε μια επαφή ή αγγίξτε το εικονίδιο μηνύματος στη δεξιά πλευρά, για να στείλετε ένα μήνυμα. Εάν ο φίλος που επιθυμείτε να επικοινωνήσετε έχει κι αυτός Apple Watch, τότε ένα νέο εικονικό πλήκτρο εμφανίζεται στο κέντρο της σειράς - Digital touch.

Αγγίζοντας το εικονίδιο Digital touch, μία μαύρη οθόνη θα εμφανιστεί. Εδώ μπορεί να εξαντλήσετε τη δημιουργικότητά σας, έχοντας στη διάθεσή σας όχι έναν, αλλά τρεις διαφορετικούς τρόπους, ψηφιακής αφής (Digital touch).

Ο πρώτος τρόπος προκειμένου να επικοινωνήσετε με κάποιον φίλο σας, κάνοντας χρήση της λειτουργίας ψηφιακής αφής, είναι ο σχεδιασμός μιας εικόνας. Το σχέδιο που θα δημιουργήσετε θα αρχίσει σταδιακά να εξαφανίζεται από την οθόνη της συσκευής σας μετά από μερικά δευτερόλεπτα αδράνειας και θα αποσταλεί στο φίλο σας. Η εμφάνιση του ψηφιακού σχεδίου στην οθόνη του φίλου σας, θα ακολουθήσει την πορεία του σχεδιασμού σας (μικρή, αλλά προσωπική πινελιά).

ired apple watch digital touch 03

Ο δεύτερος τρόπος επικοινωνίας μέσω της ψηφιακής αφής, είναι μια μικρή ενόχληση (δόνηση) στον καρπό του φίλου σας. Για να το πράξετε, αγγίξτε την οθόνη δημιουργώντας ένα μοτίβο. Το ίδιο μοτίβο θα αποσταλεί στο φίλο σας με τη μορφή δόνησης, χάρη στην τεχνολογία taptic, που βρίσκεται ενσωματωμένη στη συσκευή σας.

ired apple watch digital touch 04

Αυτό το είδος επικοινωνίας προσφέρει έναν διακριτικό τρόπο με τον οποίο δύο χρήστες μπορούν να επικοινωνήσουν με δικό τους κώδικα. Για παράδειγμα τρεις δονήσεις "πρόσκληση σε μεσημεριανό γεύμα".

ired apple watch digital touch 05

Ο τρίτος τρόπος και ίσως πιο οικείος από τους δύο προηγούμενους, είναι να στείλετε τον χτύπο της καρδιά σας, με τη χρήση του αισθητήρα αναγνώρισης καρδιακού ρυθμού της συσκευής, Apple Watch. Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία, αγγίξτε με δύο δάχτυλα την οθόνη της συσκευής σας. Θα καταλάβετε πως η αποστολή πραγματοποιήθηκε, από την εμφάνιση ενός animation (χτύποι καρδιάς), στην οθόνη σας.

Διαβάστε επίσης: Πώς να ξεφορτωθείς την εφαρμογή Apple Watch από το iPhone

Η ίδια εικόνα θα εμφανιστεί στην οθόνη της φίλης σας, αφού ενημερωθεί για την άφιξή της, με ενόχληση (ελαφριά δόνηση) στον καρπό της.

Φαίνεται από διάφορες αναρτήσεις στο διαδίκτυο, πως ενδέχεται να χάσετε κάποιο από τα μηνύματα λειτουργίας Digital touch, εάν δεν ελέγξετε εγκαίρως τη συσκευή σας. Τα μηνύματα αυτά δεν είναι δυνατόν να εμφανιστούν εκ των υστέρων.

Η Apple έχει οπτικοποιήσει όλες τις παραπάνω μεθόδους επικοινωνίας με τη λειτουργία Digital touch, σε ένα video το οποίο σας παραθέτουμε στη συνέχεια.

Εάν παραμένουν απορίες σχετικές με τη χρήση της ψηφιακής αφής, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status