Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Facebook Messenger video - Αντίο Skype;

Facebook Messenger video - Αντίο Skype;
ired.gr

Το Facebook Messenger αποκτά λειτουργίες video-κλήσεων. Να πούμε αντίο στο Skype;

Το Facebook Messenger άρχισε να προσθέτει τη δυνατότητα βίντεο-κλήσεων σε 18 περιοχές του κόσμου, είτε μέσω Wi-Fi, είτε μέσω LTE σύνδεσης του χρήστη. Προστιθέμενη έτσι σε υπηρεσίες όπως το Apple Facetime και το Microsoft Skype, η δυνατότητα βίντεο-κλήσεων στο Facebook Messenger είναι εντελώς δωρεάν και μπορεί να ενεργοποιηθεί πατώντας απλά στο εικονίδιο της κάμερας μέσα το παράθυρο συζήτησης (chat). Και πρέπει ακόμη να επιλέξουμε κάποιο φίλο για να συζητήσουμε πριν κάνουμε την κλήση.

Από τη στιγμή που θα γίνει αποδεκτή η κλήση από την άλλη μεριά, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν είτε τη μπροστινή, είτε την οπίσθια κάμερα της συσκευής τους. Σε αντίθεση με το Facetime, δε χρειάζεται να έχει κάποιος μια συσκευή της Apple προκειμένου να το χρησιμοποιήσει. Από τη στιγμή που οι χρήστες έχουν την τελευταία έκδοση του προγράμματος, μπορούν να επικοινωνήσουν, ασχέτως πλατφόρμας

Είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε ότι η νέα αυτή δυνατότητα των βίντεο κλήσεων, δεν περιορίζεται μόνο σε κινητές συσκευές. Η διαδικτυακή έκδοση (μέσω browser δηλαδή) του Facebook Messenger, επίσης υποστηρίζει τις βίντεο-κλήσεις από τη στιγμή που υπάρχουν μια κάμερα κι ένα μικρόφωνο συνδεδεμένα στον υπολογιστή μας. Όταν ξεκινά μια κλήση, ένα παράθυρο πετάγεται (pop-up) μέσα στο παράθυρο του περιηγητή ιστοσελίδων μας και ενεργοποιεί τη δυνατότητα συνομιλίας με τον καλούντα.

Αυτή η νέα προσθήκη στο Facebook Messenger, ίσως έχει να κάνει με την πρόσφατη αγορά της QuickFire Networks από το Facebook, μιας εταιρίας που δραστηριοποιείται στην ανεύρεση νέων πόρων για την ανάπτυξη εργαλείων συμπίεσης βίντεο. Αυτή η τεχνολογία συμπίεσης χρησιμοποιείται κατά πάσα πιθανότητα και στα βίντεο που βλέπουμε μέσα στο ίδιο το Facebook από τους διάφορους χρήστες του, ιδιαίτερα μάλιστα σε βίντεο που εκτελούνται αυτόματα (auto-play) καθώς εμείς περιηγούμαστε μέσα στη σελίδα των νέων του Facebook.

ired tech news facebook messenger video 01

Η εταιρία QuickFire Networks δημιουργήθηκε με το σκεπτικό ότι η παρούσα δομή του διαδικτύου δεν επαρκεί για να υποστηρίξει τη μαζική διαμεταγωγή και κατανάλωση αρχείων βίντεο χωρίς τη σημαντική μείωση της αντίστοιχης ποιότητας του βίντεο. Έτσι, βρήκε ένα τρόπο να επιλύσει αυτό πρόβλημα εφευρίσκοντας μια επαναστατική τεχνολογία η οποία ελαττώνει δραματικά την ανάγκη για εύρος μεταγωγής (bandwidth) του αρχείου, χωρίς να μειώνεται η ποιότητά του.

Αυτά τα τελευταία χρόνια, οι τεχνικοί και προγραμματιστές της εταιρίας εργάστηκαν πάνω στις απαιτητικές ανάγκες των δημιουργών περιεχομένου ανά τον κόσμο. Και τελικά, το αποτέλεσμα είναι να προσφέρουν βίντεο στη μέγιστη δυνατή ποιότητα, ταχύτητα μετάδοσης, συρρίκνωση των απαιτήσεων για bandwidth και την καλύτερη δυνατή εμπειρία για τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Facebook Newsroom, οι περιοχές του κόσμου που θα έχουν πρόσβαση σ' αυτή τη δυνατότητα προς το παρόν, είναι, το "Βέλγιο, Καναδάς, Κροατία, Δανία, Γαλλία, Ελλάδα (oh yeah), Ιρλανδία, Λάος, Λιθουανία, Μεξικό, Νιγηρία, Νορβηγία, Ομάν, Πολωνία, Πορτογαλία, Αγγλία, ΗΠΑ, Ουρουγουάη". Το Facebook υπολογίζει να προστεθούν κι άλλες περιοχές του κόσμου στο εγγύς μέλλον.

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status