iOS 8: Πάνω από το 80% το “υιοθέτησαν” και άφησαν οριστικά πίσω τους το iOS 7

iOS 8: Πάνω από το 80% το “υιοθέτησαν” και άφησαν οριστικά πίσω τους το iOS 7
ired.gr

Το iOS 8 δείχνει πλέον να κερδίζει τους iOS χρήστες

Είναι αλήθεια πως το iOS 8 μας ταλαιπώρησε. Είναι επίσης αλήθεια πως το iOS 7 στις πρώτες εκδόσεις του μας είχε ταλαιπωρήσει περισσότερο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η έβδομη έκδοση εισήγαγε το lag στο iOS, κυρίως στις παλαιότερες συσκευές. Αρχικά το iPhone 4 θα θυμάστε πως θύμιζε... Android.

Η Apple προσπαθεί από τον Οκτώβρη να λύσει τα προβλήματα που προέκυψαν με την όγδοη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για φορητές συσκευές, με συνεχείς ενημερώσεις. Κάποιες από αυτές τα κατάφερναν και κάποιες όχι. Πλέον, οι χρήστες δείχνουν εμπιστοσύνη στο iOS 8 και όλο και περισσότεροι αναβαθμίζουν την συσκευή τους.

ired tech news ios 8 01

Σύμφωνα λοιπόν με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Apple, πλέον, το iOS 8 είναι εγκατεστημένο στο 81% των συσκευών που έχουν πρόσβαση στο App Store. Ακολουθεί το iOS 7 με ποσοστό 17% και παλαιότερες εκδόσεις του iOS με 2%. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως το iOS 8 είναι διαθέσιμο σε μια ευρεία γκάμα συσκευών, από το iPhone 4s του 2011 έως και το iPad Air 2 (late 2014).

Επίσης, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η άνοδος των πωλήσεων του iPhone, καθώς όλες οι νέες συσκευές έχουν προεγκατεστημένη την όγδοη έκδοση του iOS. Αυτό το δεδομένο από μόνο του θεωρώ πως έδωσε ώθηση στην όγδοη έκδοση. Βέβαια, θα μπορούσε κάποιος να επιχειρηματολογήσει ανάλογα, αναφέροντας την μείωση των πωλήσεων του iPad αλλά θα πρέπει να θυμόμαστε πως τα μεγέθη είναι εντελώς διαφορετικά. Το iPhone πουλάει πλέον σχεδόν πέντε φορές περισσότερο από το iPad και η "επιρροή" του είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Ας ελπίσουμε πως οι φήμες για την βελτιστοποίηση του iOS 9 χωρίς να δοθεί έμφαση στην εισαγωγή νέων λειτουργιών αλλά στην σταθερότητα και την ταχύτητα είναι αληθείς. Άλλωστε το αλαγκάριστο και σταθερότατο σύστημα δεν είναι και το μεγάλο πλεονέκτημα του iOS έναντι του Android;

από Kostthem

Δείτε περισσότερα: