Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Microsoft: Θέλει να μεταφέρει εφαρμογές από το iOS στα Windows 10

Microsoft: Θέλει να μεταφέρει εφαρμογές από το iOS στα Windows 10
ired.gr

Microsoft: Επιδιώκει μεταφορά εφαρμογών από το iOS στα Windows 10

Η Microsoft την περασμένη Τετάρτη ανακοίνωσε τα πλάνα της για την προσθήκη της υποστήριξης της Objective-C στην επερχόμενη έκδοση των Windows. Με αυτή την κίνηση, οι προγραμματιστές θα μπορούν να μεταφέρουν πολύ εύκολα τις εφαρμογές τους που είναι γραμμένες για το iOS, στα Windows 10.

ired texh news microsoft hopes to court ios 01

Τα Windows 10 αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον προσεχή Ιούλιο ως δωρεάν αναβάθμιση

Με την ονομασία "Project Islandwood", η προσπάθεια αυτή της Microsoft εστιάζει στα εργαλεία που θα μπορέσουν να ενοποιήσουν (σε κάποιο βαθμό) τα APIs του iOS και των Windows 10. Τα εργαλεία αυτά παρουσιάστηκαν στο συνέδριο "Microsoft Build".

Κάποιοι προγραμματιστές που είχαν πρόσβαση στα νέα αυτά εργαλεία, ανέφεραν πως με ελάχιστες αλλαγές κατάφεραν να μεταφέρουν τίτλους από το iOS στα Windows. Χαρακτηριστική είναι και η επίδειξη του πασίγνωστου (και εκνευριστικού) παιχνιδιού Candy Crash Saga, από τον developer, King.

Συμπληρωματικά, η Microsoft ανακοίνωσε και το αντίστοιχο εργαλείο που αφορά το Android, με την ονομασία Project Astoria. Επίσης μας αποκάλυψε πως για συσκευές μικρότερες των 8 ιντσών, η νέα έκδοση των Windows θα παρέχει πλήρη υποστήριξη των εφαρμογών του Android, σε εκδόσεις κώδικα Java & C++. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα χρειάζεται κάποια βελτιστοποίηση από τους developers, καθώς οι εφαρμογές θα τρέχουν αυτούσιες στα Windows 10, τα οποία μάλλον πλέον προωθούνται ως Microsoft Mobile Platform.

Επίσης, η εταιρία ανακοίνωσε τον νέο περιηγητή της που θα έχει την ονομασία Microsoft Edge. Η προσωρινή του ονομασία ήταν Project Spartan και σας είχαμε εκθέσει τις εντυπώσεις μας από τις πρώτες, δοκιμαστικές εκδόσεις του.

Συμπληρωματικά, η Microsoft ανακοίνωσε την πρώτη έκδοση του Visual Studio για Mac και Linux (yes!). Το Visual Studio Code είναι διαθέσιμο για OS X, επιτρέποντας την συγγραφή κώδικα σε .NET, Javascript και άλλων frameworks και γλωσσών προγραμματισμού.

Η Microsoft δείχνει πως έχει πλέον καλοσχεδιασμένη στρατηγική και στόχους. Σταμάτησε να αναμένει τα πάντα στην διείσδυση των Windows (desktop) και προσπαθεί να έχει παρουσία σε κάθε σπίτι, σε κάθε υπολογιστή και σε κάθε λειτουργικό σύστημα, κατά την γνώμη μου ως ανέκαθεν όφειλε. Και είναι σίγουρο πως αυτή η στρατηγική θα την επαναφέρει στην κορυφή, ή τελοσπάντων κοντά σε αυτή.

από Kostthem

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status