Λήψη και πραγματoποίηση κλήσης κάνοντας χρήση του Apple Watch

Λήψη και πραγματoποίηση κλήσης κάνοντας χρήση του Apple Watch
ired.gr

Μάθετε πρώτοι πως να πραγματοποιήσετε κλήσεις απευθείας από το Apple Watch.

Ένα από τα δεκάδες χαρακτηριστικά τα οποία διαφοροποιούν το Apple Watch από τις υπόλοιπες wearable συσκευές, είναι η δυνατότητα των χρηστών να απαντήσουν σε κλήσεις ή να καλέσουν τους δικούς τους ανθρώπους, χρησιμοποιώντας το ρολόι τους. Με τη δυνατότητα αυτή θα ασχοληθούμε παρακάτω.

Παρότι στο μυαλό ξυπνά ταινίες επιστημονικής φαντασίας, με το Apple Watch στην πραγματικότητα μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους φίλους σας και την οικογένειά σας, μέσω του καρπού σας. Εμείς θα σας αναλύσουμε πως μπορείτε να λάβετε ή να πραγματοποιήσετε κλήσεις, ώστε να πάρετε μία γεύση, πριν αποκτήσετε τη δημοφιλή συσκευή.

Διαβάστε επίσης: Apple Watch - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Απαντήστε σε κλήση με το Apple Watch

ired apple watch calls 01

Κατά τη διάρκεια μία εισερχόμενης κλήσης, το Apple Watch θα σας ειδοποιήσει γι' αυτή, μέσω μίας ανεπαίσθητης δόνησης, ακολουθούμενη από ήχο κλήσης (εάν δεν έχετε ενεργοποιήσει τη σίγαση). Κοιτώντας τη συσκευή σας εμφανίζεται το όνομα του καλούντος, καθώς και δύο εικονικά πλήκτρα απάντησης και απόρριψης.

Εάν επιθυμείτε να απαντήσετε στην εισερχόμενη κλήση, θα πρέπει να αγγίξετε το πράσινο πλήκτρο. Στη συσκευή υπάρχει ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο, έτσι ώστε να είστε σε θέση να συνομιλήσετε με τον καλούντα, χωρίς την ανάγκη χρήσης του iPhone σας.

ired apple watch calls 02

Όμως, εάν θελήσετε να απαντήσετε από τη συσκευή σας (μη ξεχνάτε πως μαζί με εσάς ακούν και οι περίοικοι τη συνομιλία σας, εκτός αν χρησιμοποιείτε ακουστικά Bluetooth), μπορείτε να μεταφέρετε την κλήση χωρίς να τη διακόψετε, από το Apple Watch, στο iPhone, κάνοντας κύλιση του Digital crown στην επιλογή "Απάντηση από το iPhone".

Εάν βρίσκεστε σε κάποια επαγγελματική συνάντηση για παράδειγμα και λάβετε μία εισερχόμενη κλήση, μπορείτε να προκαλέσετε σίγαση στην wearable συσκευή σας, καλύπτοντας με το χέρι σας την οθόνη του Apple Watch.

Διαβάστε επίσης: Πλήρης οδηγός χρήσης της εφαρμογής Μουσική για το Apple Watch

Πραγματοποίηση κλήσης από το Apple Watch

ired apple watch calls 03

Φυσικά είστε σε θέση και να πραγματοποιήσετε μία κλήση σε κάποια από τις επαφές σας, απευθείας από το Apple Watch σας. Αγγίξτε το πλευρικό πλήκτρο ώστε να εμφανιστεί ο κύκλος με της μικρογραφίες και τα αρχικά των φίλων σας. Εάν αγγίξετε μία από τις μικρογραφίες αυτές, μπορείτε να καλέσετε την επαφή σας και να συνομιλήσετε μέσω του προαναφερθέντος μικροφώνου και ηχείου.

ired apple watch calls 04

Αγγίζοντας το πλήκτρο κλήσης κάτω αριστερά της οθόνης, ακριβώς κάτω από τη μικρογραφία της επαφής, θα εμφανιστεί μία λίστα με τους αριθμούς κλήσης, που σχετίζονται με το άτομο αυτό και τους οποίους μπορείτε να πατήσετε για να πραγματοποιήσετε την κλήση.

Διαθέσιμη είναι και η δυνατότητα ενεργοποίησης της εικονικής βοηθού Siri, την οποία μπορείτε να επικαλεστείτε, προφέροντας τη φράση "Hey Siri" και στη συνέχεια "call mum" για παράδειγμα. Εδώ εντοπίσαμε μία επιλογή η οποία απουσιάζει. Εάν έχετε το iPhone στην τσέπη σας με συνδεδεμένα ακουστικά, είναι λογικό να σκεφθείτε πως αν επιλέξετε να απαντήσετε από το iPhone σας, από τις επιλογές του Apple Watch, θα συνομιλήσετε μέσω των ακουστικών.

ired apple watch calls 05

Διαβάστε επίσης: Αναλυτικός οδηγός χρήσης της εφαρμογής "Χάρτες" στο Apple Watch

Κι όμως η ενέργεια αυτή προς το παρόν δυστυχώς δεν είναι εφικτή.

Ολοκληρώσαμε την ανάλυση ακόμη μιας δυνατότητας που έχετε στη διάθεσή σας, φορώντας το Apple Watch. Η Apple έχει δημιουργήσει έναν ενδιαφέρον video οδηγό που αφορά τις κλήσεις από τη wearable συσκευή της και το οποίο σας το παραθέτουμε στον παρακάτω σύνδεσμο.

Παρόλα αυτά, εάν παραμείνουν απορίες, δεν έχετε παρά να μας τις καταθέσετε στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: