Δημιουργία Apple id για παιδιά

Δημιουργία Apple id για παιδιά
ired.gr

Πώς να φτιάξετε μια (ξεχωριστή) Apple id για ένα ανήλικο παιδί στην οικογένειά σας.

Για χρόνια η Apple συνιστούσε οι λογαριασμοί των παιδιών κάτω των 18 χρονών, να χρησιμοποιούν το λογαριασμό των γονέων τους για να κάνουν τις αγορές τους για μουσική, εφαρμογές, βιβλία κλπ. Αυτή ήταν μια απλή λύση, αλλά όχι η βέλτιστη δεδομένου ότι όλες οι αγορές που έκανε το παιδί συνδέονταν με το λογαριασμό του γονέα και δε μπορούσαν να μεταφερθούν στο ίδιο το παιδί αν ποτέ έκανε δικό του λογαριασμό.

Αυτό άλλαξε από τη στιγμή που η Apple παρουσίασε τη νέα δυνατότητα να δημιουργούνται ξεχωριστοί λογαριασμοί παιδιών από την έκδοση του iOS 8 και πάνω. Τώρα πια, οι γονείς μπορούν να δημιουργήσουν ξεχωριστούς λογαριασμούς για τα παιδιά τους, που τους επιτρέπουν από τη μία να κάνουν τις δικές τους ξεχωριστές αγορές και στους γονείς από την άλλη να έχουν τον πλήρη έλεγχο σ' αυτές τις αγορές.

Η δημιουργία ενός λογαριασμού για το παιδί είναι μάλιστα ένα στοιχείο κλειδί για την άλλη λειτουργία, αυτή του οικογενειακού διαμοιρασμού (Family Sharing), που επιτρέπει σε όλα τα μέλη μιας οικογένειας να μοιράζονται μεταξύ τους τις αγορές που κάνουν.

Πώς γίνεται

Για να κάνετε λοιπόν ένα ξεχωριστό λογαριασμό για ένα ανήλικο παιδί...

  • Ανοίξτε πρώτα τις Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας.
  • Πηγαίνετε στο μενού του iCloud και πατήστε την επιλογή Οικογένεια.
  • Στο κάτω μέρος του παραθύρου πατήστε το "Δημιουργείστε ένα Apple id για παιδί".

ired ios guide children apple id 01

  • Αφού πατήσετε Επόμενο και συμφωνήσετε με τους όρους, πρέπει να ορίσετε μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για τις πληρωμές (αν δεν έχετε ήδη).
  • Κατόπιν εισάγετε την ημερομηνία γέννησης του παιδιού

ired ios guide children apple id 02

ired ios guide children apple id 03

  • Μετά θα πρέπει να επιβεβαιώσετε ότι η πιστωτική (ή χρεωστική) κάρτα, σας ανήκει, συμπληρώνοντας τον τριψήφιο αριθμό ασφαλείας (CVV ) που είναι στην πίσω μεριά.

ired ios guide children apple id 04

  • Μετά πρέπει να συμπληρώσετε το ονοματεπώνυμο του παιδιού.
  • Τελικά πρέπει να συμπληρώσετε το email του παιδιού που θα είναι και η Apple id του. Αν δεν έχει ήδη μια διεύθυνση email, θα πρέπει να δημιουργήσετε εσείς μία πριν μπορέσετε να προχωρήσετε. Μπορείτε να αποκτήσετε δωρεάν διευθύνσεις στο iCloud, αλλά και σε άλλες υπηρεσίες (Yahoo, Gmail, Hotmail κλπ).

ired ios guide children apple id 05

  • Στη συνέχεια θα πρέπει να επιβεβαιώσετε τη δημιουργία του νέου λογαριασμού του παιδιού σας και να δημιουργήσετε ένα κωδικό (password) γι' αυτόν. Να θυμάστε ότι η Apple απαιτεί οι κωδικοί να έχουν τουλάχιστον ένα γράμμα κεφαλαίο.
  • Επιβεβαιώνετε τον κωδικό, εισάγοντάς τον δεύτερη φορά και εισάγετε τρεις ερωτήσεις για την περίπτωση που θέλετε να τον επανακτήσετε αν τον ξεχάσετε. Φροντίστε να είναι ερωτήσεις που θυμάστε εύκολα τις απαντήσεις τους και καλό θα είναι να μην τις γνωρίζει το παιδί.

Αφού γίνουν όλα αυτά και ο λογαριασμός δημιουργηθεί, μπορείτε να ρυθμίσετε κάποιες επιπλέον δυνατότητες αν θέλετε.

Η πρώτη είναι να ερωτάστε όταν το παιδί σας κάνει αγορές (Ask to Buy). Έτσι, θα επιβεβαιώνετε (ή όχι) τις αγορές του παιδιού σας, δεδομένου ότι θα χρησιμοποιεί τη δική σας κάρτα και δε θέλετε να βρεθείτε χρεωμένοι ως το λαιμό. Επίσης μπορείτε να ενεργοποιήσετε το διαμοιρασμό της θέσης του παιδιού σας (ή τουλάχιστον του τηλεφώνου του) ώστε να ξέρετε πού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή.

Αφού γίνουν όλα αυτά, είστε έτοιμοι και ο νέος και ξεχωριστός λογαριασμός του ανήλικου παιδιού σας είναι έτοιμος.

από Elichord

Δείτε περισσότερα: