Στα “έγκατα” του Apple Watch: Custom S1 chip με 512MB RAM & 8GB αποθήκευσης

Στα “έγκατα” του Apple Watch: Custom S1 chip με 512MB RAM & 8GB αποθήκευσης
ired.gr

Το εσωτερικό του Apple Watch μας αποκαλύπτεται: S1 chip με custom CPU και 512MB RAM

Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να γνωρίζετε τα πάντα για το Apple Watch, το οποίο έκανε πρόσφατα πρεμιέρα σε αρκετές χώρες ανά τον κόσμο (για την Ελλάδα ακόμα, δεν έχουμε κανένα νεότερο).

Ενώ οι διάφοροι οδηγοί για το ρολόι της εταιρίας μπορούν να μας βοηθήσουν για την πιο εύκολη εκμάθηση του γραφικού περιβάλλοντός του, μια ματιά στα ενδότερα της συσκευής μας δίνει μια πιο "τεχνική" ματιά αλλά και μπορεί να ορίσει τα όρια των δυνατοτήτων της συσκευής.

ired tech news apple watch tear down 01

Φυσικά, λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του, όπως αναμενόταν, το σχετικό teardown της συσκευής είναι γεγονός. Πιο συγκεκριμένα, αυτό που εντυπωσιάζει είναι το τσιπ S1 το οποίο και σχεδιάστηκε από την Apple και δεν το συναντάμε πουθενά αλλού. Περιλαμβάνει μέρη από διαφορετικούς προμηθευτές, όπως της Elpida της Toshiba και της SanDisk για την RAM, αλλά και της Broadcom για την ασύρματη λειτουργία (wireless chip).

Στην καρδιά του S1 συναντάμε έναν ειδικά σχεδιασμένο από την Apple επεξεργαστή, με την ονομασία APL 0778. To chip της Broadcom είναι "υπεύθυνο" για το Wi-Fi, το bluetooth και το NFC και έχει την δυνατότητα αναπαραγωγής FM radio! Δυστυχώς όμως η Apple είναι "τσακωμένη με τα FM" και μάλλον δεν πρόκειται ποτέ να ενεργοποιηθεί. Επίσης, για την χρήση του Apple Pay, περιλαμβάνεται ένα τσιπάκι ελέγχου και ενίσχυσης σήματος από την AMS.

Η συσκευή διαθέτει 512MB RAM από την εταιρία Elpida και 8GB αποθήκευσης, τσιπάκι που κατασκευάζεται από την SanDisk και την Toshiba. Επίσης, το επιταχυνσιόμετρο και το γυροσκόπιο ελέγχονται από ένα chip της SMP. Θα πρέπει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που αυτές οι δύο λειτουργίες συνδυάζονται αλλά και "εξυπηρετούνται" από ένα και μόνο chip.

Οι αναφορές κάνουν λόγο για σχεδιασμό που ξεκάθαρα είναι επηρεασμένος από τον χώρο των smartphones, κάτι που βεβαίως και αναμέναμε. Βέβαια, η τεχνολογία προχωράει και πλέον λειτουργίες που απαιτούσαν ογκώδη ολοκληρωμένα κυκλώματα πλέον "συγχωνεύονται" και δημιουργούν χώρο για τον σχεδιασμό και την τοποθέτηση νέων, με απώτερο σκοπό τα νέα features, στις ίδιες - ήδη μικροσκοπικές - κλίμακες μεγέθους.

από Kostthem

Δείτε περισσότερα: