To Microsoft Office φτάνει τα 100 εκατομμύρια downloads σε iOS-Android συσκευές

To Microsoft Office φτάνει τα 100 εκατομμύρια downloads σε iOS-Android συσκευές
ired.gr

Το Microsoft Office συνεχίζει να είναι το πιο δημοφιλές πακέτο ασχέτως πλατφόρμας

Το Microsoft Office παραμένει το de facto στάνταρ πακέτο εφαρμογών γραφείου όσων αφορά τις επιτραπέζιες συσκευές - PC και Mac - αλλά μέχρι πριν λίγο καιρό, η παρουσία του στις κινητές συσκευές - κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες - ήταν από ισχνή έως ανύπαρκτη.

Τον Ιούνιο του 2013, το Office Mobile 365 φτάνει επιτέλους στις iOS συσκευές και λίγο αργότερα, παρουσιάζεται και η αντίστοιχη έκδοση για το Android. Κάποιοι που ήταν συνηθισμένοι στη χρήση του πακέτου και δεμένοι στο μικρο-σύμπαν της Microsoft ήταν χαρούμενοι, αλλά κατά τα άλλα, ο υπόλοιπος κόσμος δε φάνηκε να ξετρελάθηκε κιόλας. Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε και η Microsoft κάνει την κίνηση ματ - το πακέτο για iOS-Android δίνεται εντελώς δωρεάν!

ired tech news microsoft office app 01

Αυτό φαίνεται πως ήταν μια κρίσιμη και αποφασιστική κίνηση για την εταιρία γιατί κατά την ετήσια οικονομική έκθεση της εταιρίας, ο CEO (διευθύνων σύμβουλος) Satya Nadella, αποκάλυψε ότι οι εφαρμογές του πακέτου έχουν φτάσει τον τεράστιο αριθμό των 100 εκατομμυρίων κατεβασμάτων. Και όσο κι αν είναι εντυπωσιακό το νούμερο, δε θα έπρεπε να μας εκπλήσσει και πολύ, δεδομένου ότι οι εφαρμογές του Office, μαζί με άλλο στενά συνδεδεμένο μαζί του λογισμικό όπως το Skype (που επίσης ανήκει πια στη Microsoft) είναι μόνιμα στη λίστα των εκατό κορυφαίων εφαρμογών του App Store και του Google Play Store.

Και, παρόλο που το να επιτρέπει το κατέβασμα των εφαρμογών της δωρεάν ίσως να μην κάνει καλό στα οικονομικά της Microsoft για την ώρα, από την άλλη μεριά φαίνεται καθαρά ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη ζήτηση για τη σουΐτα της εταιρίας σε πολλαπλές πλατφόρμες.

ired tech news microsoft office app 02

Και φυσικά, η εταιρία διατηρεί και επεκτείνει την εγκατεστημένη βάση χρηστών που χρησιμοποιούν τις εφαρμογές της και μάλιστα σε όλες τις πλατφόρμες. Μην ξεχνάμε τη ρήση του ιδρυτή της Bill Gates, "Αν είναι να αντιγράφουν, καλύτερα να αντιγράφουν εμάς" που ειπώθηκε τις θρυλικές εποχές των Windows 3.1 και Windows 95. Ξέρουμε όλοι πόσο καλά απέδωσε μια τέτοια στρατηγική.

Όπως καταλαβαίνετε, η Microsoft κάνει ό,τι μπορεί για να τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού στις εφαρμογές της και μάλιστα σε όλες τις πλατφόρμες. Άλλη μια ανακοίνωσή της είναι ότι θα παρουσιάσει την Cortana για το iOS και το Android και ότι θα προσφέρει υποστήριξη για το PowerPoint και το OneDrive στο Apple Watch!

Με το να δημιουργεί έλξη και να αυξάνει την εγκατεστημένη βάση χρηστών για τις εφαρμογές της που προσφέρει δωρεάν, η Microsoft κερδίζει την προσοχή και το ενδιαφέρον και για αυτές που χρεώνει για τη χρήση τους. Αυτή τη στιγμή, η εταιρία έχει 12,4 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες που πληρώνουν για τις εφαρμογές του Office και τις υπηρεσίες cloud της εταιρίας. Έτσι, η δωρεάν προσφορά των εφαρμογών για κινητές συσκευές, μπορεί άνετα να αυξήσει τον αριθμό αυτό.

Αυτή η επιθετική στρατηγική, του να θέσει τα προϊόντα της μπροστά σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται - ακόμη κι αν δεν πληρώνουν γι' αυτά - είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την εταιρία, αλλά με το δεδομένο ότι κάτι τέτοιο απέδωσε στο παρελθόν (έστω και πλαγίως με τις αντιγραφές), μπορεί τελικά να αποδώσει τεράστια κέρδη και να θέσει και πάλι την εταιρία στην ηγετική θέση που είχε στο παρελθόν σε ένα κόσμο που αλλάζει ταχύτατα.

από Elichord

Δείτε περισσότερα: