Αναλυτικός οδηγός χρήσης της εφαρμογής “Χάρτες” στο Apple Watch

Αναλυτικός οδηγός χρήσης της εφαρμογής “Χάρτες” στο Apple Watch
ired.gr

Γνωρίστε τα χαρακτηριστικά και τον τρόπο χρήσης της εφαρμογής Χαρτών στο Apple Watch.

Η τελευταία wearable συσκευή της Apple, μπορεί να υπερηφανεύεται για την προεγκατεστημένη εφαρμογή χαρτών, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αναζητήσετε την τοποθεσία σας ή για turn by turn πλοήγηση. Εμείς θα σας αναπτύξουμε μέσα από την ανάρτηση αυτή, όλα τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης εφαρμογής "Χάρτες" καθώς και τον τρόπο χρήσης της.

ired apple watch maps 01

Η χρήση της εφαρμογής Χαρτών μέσα από το Apple Watch είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά τα οποία εμπεριείχε η παρουσίαση της συσκευής από την Apple, επιτρέποντας στους χρήστες να ελέγχουν τι συμβαίνει γύρω τους, χωρίς την ανάγκη να κοιτάζουν επίμονα και συνέχεια μία οθόνη, προκειμένου να λαμβάνουν οδηγίες πλοήγησης.

Διαβάστε επίσης: APPLE WATCH - Workout: Αναλύουμε την προεγκατεστημένη εφαρμογή προπόνησης

Με μια μικρή ενόχληση μέσω ελαφριάς δόνησης θα αντιλαμβάνεστε στον καρπό σας, όταν πρόκειται να στρίψετε δεξιά ή αριστερά, έτσι ώστε να μην χάσετε την πορεία σας. Ας δούμε λοιπόν τα χαρακτηριστικά της και πως μπορείτε με ασφάλεια να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή.

Χρήση της εφαρμογής "Χάρτες" στο Apple Watch

Όπως προείπαμε η μέθοδος χρήσης της εφαρμογής χαρτών στο Apple Watch, είναι βασικό χαρακτηριστικό και επιχείρημα πώλησης της συσκευής. Για να αποκτήσετε πρόσβαση, θα πρέπει να πατήσετε το πλήκτρο Digital crown στο πλάι της συσκευής, ώστε να μεταφερθείτε στην αρχική οθόνη και στη συνέχεια να επιλέξετε το εικονίδιο της εφαρμογής "Χάρτες".

ired apple watch maps 02

Εναλλακτικά, έχετε τη δυνατότητα να μεταφερθείτε στην εφαρμογή Χάρτες, αγγίζοντας μία διεύθυνση η οποία εμπεριέχεται σε ένα εισερχόμενο μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ή σύροντας την οθόνη προς τα επάνω, αποκαλύπτοντάς τη λειτουργία "Ματιές" από την οθόνη του χρονογράφου (Glances).

Από προεπιλογή μόλις ανοίξετε την εφαρμογή "Χάρτες", εμφανίζεται η τρέχουσα τοποθεσία σας. Το να μεγεθύνετε ή να κάνετε σμίκρυνση στην εφαρμογή Χαρτών, είναι εύκολη υπόθεση και επιτυγχάνεται με κύλιση του Digital crown, δεξιά ή αριστερά. H περιήγηση στην ευρύτερη περιοχή, μπορεί να γίνει, σύροντας το δάχτυλό σας πάνω στη οθόνη, όπως θα κάνατε και στην εφαρμογή χαρτών ενός iPhone/iPad.

ired apple watch maps 03

Εάν επιθυμείτε να πλοηγηθείτε σε μία νέα τοποθεσία, θα πρέπει να αγγίξετε παρατεταμένα την οθόνη της συσκευής Apple Watch. H τεχνολογία "Force touch" είναι μία νέα καινοτομία της Apple η οποία πρωτοχρησιμοποιήθηκε από την εταιρεία στο Apple Watch και είναι ικανή να ανιχνεύει την ένταση της πίεσης στην οθόνη της συσκευής, προσφέροντας ένα νέο είδος αλληλεπίδρασης. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την τεχνολογία Force touch, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

ired apple watch maps 04

Νέα τεχνολογία οθόνης Force touch αναμένεται να φέρουν τα επερχόμενα iPhones

Νέα κατεύθυνση μπορείτε να λάβετε, είτε μέσω διεύθυνσης μιας επαφής, κάνοντας χρήση του ομώνυμου εικονιδίου επαφών ή να αναζητήσετε μία διεύθυνση με μη αυτόματο τρόπο, πατώντας το εικονίδιο αναζήτηση.

ired apple watch maps 05

Κατά την αναζήτηση μιας νέας τοποθεσίας, θα εμφανιστεί μία λίστα με τους πρόσφατους προορισμούς που έχετε αναζητήσει, είτε στο Apple Watch είτε στο iPhone. Επιπλέον σας παρέχεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο της υπαγόρευσης για την αναζήτησή σας. Η εφαρμογή θα σας επιστρέψει αποτελέσματα τοποθεσιών, πληροφορίες επαφών, χρόνους και σχόλια (φυσικά κατά περίπτωση κι εφόσον είναι διαθέσιμα).

Διαβάστε επίσης: 12 σημεία στα οποία υπερτερεί το Apple Watch έναντι του υπάρχοντος ανταγωνισμού

Ενώ εντοπίσετε την τοποθεσία σας, θα πρέπει να επιλέξετε την κατάσταση σας (πεζός/αυτοκίνητο) και στη συνέχεια να αγγίξετε το εικονικό πλήκτρο "Έναρξη". Το Apple Watch θα σας εμφανίσει τις απαραίτητες οδηγίες turn to turn, με ελαφριές δονήσεις στον καρπό σας, όταν πρόκειται να στρίψετε ώστε να είστε σε εγρήγορση.

ired apple watch maps 06

Για εσάς τους χρήστες, οι οποίοι δεν τρελαίνεστε να κάνετε χρήση της λειτουργίας της υπαγόρευσης, για την αναζήτηση μιας τοποθεσίας μέσα από το Apple Watch, υπάρχει διαθέσιμη εναλλακτική λύση. Κάνετε αναζήτηση για μία τοποθεσία από τη συσκευή σας iPhone και αυτόματα θα εμφανιστεί στο Apple Watch.

Όλες τις παραπάνω οδηγίες, η Apple τις έχει οπτικοποιήσει σε ένα καταπληκτικό video, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

Εάν παρόλα αυτά παραμένουν απορίες σχετικές με τη λειτουργία και τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής Χαρτών, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: