Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Facebook Messenger στο Mac OS X

Facebook Messenger στο Mac OS X
ired.gr

Πώς να αποκτήσετε τη λειτουργικότητα του Facebook Messenger στα Μηνύματα (Messages) του Mac OS X

Ο Facebook Messenger έχει γίνει μια πολύ δημοφιλής πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων για τα κινητά και τις ταμπλέτες, αλλά στα επιτραπέζια μηχανήματα - και ειδικά στο Mac που μας ενδιαφέρει εδώ - δεν υπάρχει αντίστοιχη εφαρμογή.... ή μήπως δεν είναι έτσι; Η αλήθεια είναι λοιπόν ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Facebook Messenger για να στείλετε μηνύματα σε φίλους μέσω του OS X ρυθμίζοντας - με ευκολία - την εφαρμογή Μηνύματα (Messages) του OS X ώστε να λειτουργεί σαν client (εφαρμογής πελάτης) του Facebook Messenger.

Η χρήση λοιπόν του Facebook Messenger στο Mac είναι απλή και εύκολη, αλλά και εντελώς διαφορετική από τη ρύθμιση κοινής χρήσης του Facebook στο Mac (δηλαδή να έχετε προσθέσει το λογαριασμό του Facebook στους Λογαριασμούς Διαδικτύου στις Προτιμήσεις Συστήματος). Αν λοιπόν έχετε κάνει το δεύτερο, αλλά όχι το πρώτο, θα πρέπει να έχετε και τα δύο ώστε να λειτουργούν σωστά όλες οι λειτουργίες του Facebook όπως, η κοινή χρήση, οι κοινοποιήσεις και τα μηνύματα στο OS X.

Πώς γίνεται

Όπως είπαμε, αυτή η διαδικασία θα μετατρέψει την εφαρμογή Μηνύματα του OS X σε εφαρμογή πελάτη του Facebook Messenger και γίνεται ως εξής:

  • Ανοίγουμε πρώτα την εφαρμογή Μηνύματα.
  • Ακολουθούμε τη διαδρομή μενού Μηνύματα>Προσθήκη Λογαριασμού...

ired mac facebook messenger on mac os 01

  • Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέγουμε "Άλλος λογαριασμός για μηνύματα"...

ired mac facebook messenger on mac os 02

  • Στο νέο παράθυρο στο πρώτο πεδίο που γράφει "ΑΙΜ" αλλάζουμε την επιλογή σε "Jabber"...

ired mac facebook messenger on mac os 03

  • Στο πεδίο "Όνομα λογαριασμού" συμπληρώνουμε το εξής: "το όνομά μου στο facebook@chat.facebook.com", όπου το όνομα είναι βέβαια, το όνομά σας στο Facebook.
  • Στο πεδίο "Συνθηματικό" συμπληρώνετε το συνθηματικό που έχετε στο Facebook.
  • Αγνοείστε όλες τις άλλες ρυθμίσεις, πατήστε το πλήκτρο "Δημιουργία" και είστε έτοιμοι. Θα δείτε να εμφανίζονται οι "φίλοι" σας στο Facebook σαν λίστα φίλων στα Μηνύματα και μπορείτε να συμπληρώσετε με επιπλέον πληροφορίες, ονόματα και εικόνες.

ired mac facebook messenger on mac os 04

  • Στέλνοντας μήνυμα από εδώ και στο εξής σε οποιαδήποτε επαφή αυτής της λίστας, θα εμφανίζεται στον παραλήπτη μέσω του Facebook Messenger.

Αν λοιπόν είστε σε ένα Mac, η δυνατότητα να ενσωματώσετε τις λειτουργίες του Facebook Messenger μέσα στα Μηνύματα του OS X είναι πραγματικά πολύ βολική και θα παρουσιάζονται μαζί με τα άλλα σας μηνύματα από το iMessages, Google Chat, Yahoo Messenger κλπ.

Από τη στιγμή που θα έχετε τη λειτουργία του Facebook Messenger μέσα στα Μηνύματα θα γίνεται αυτόματη είσοδος (log-in) στο λογαριασμό σας στο Facebook Messenger όποτε ανοίγετε τα Μηνύματα. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη λίστα των φίλων σας από το μενού Παράθυρο > Φίλοι της εφαρμογής και από τη λίστα αυτή μπορείτε να ορίσετε αν είστε Διαθέσιμος/η ή όχι.

Σίγουρα η λύση που προτείνουμε είναι πολύ καλύτερη από το να έχετε κάποιο παράθυρο του περιηγητή διαδικτύου ανοιχτό μόνιμα για να έχετε γνωστοποιήσεις για τα μηνύματα σας. Αν παρ' ελπίδα έχετε κάποια παλαιότερη έκδοση του OS X που δεν έχει τα Μηνύματα αλλά το iChat, μην ανησυχείτε γιατί η ρύθμιση γίνεται και στο iChat με τον ίδιο σχεδόν τρόπο, οπότε καλή συζήτηση με τους φίλους σας.

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status