Το smartphone που έχει δύο λειτουργικά

Το smartphone που έχει δύο λειτουργικά
ired.gr

Elephone: το smartphone που έχει Android 5 και Windows Phone 10 ταυτόχρονα!

Ίσως να μην έχετε ακούσει ποτέ για την Elephone (εγώ πάντως όχι ως τώρα). Είναι μια (τι άλλο) Κινέζικη εταιρία κατασκευής smartphone που έχει μεγάλες βλέψεις. Η εταιρία λοιπόν, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το νέο της δημιούργημα θα έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί και με το Android 5.0 Lollipop και με τα Windows 10 χάρις στην ιδιότητα διπλής εκκίνησης (dual-boot) που θα έχει.

Μια τέτοια δυνατότητα δεν είναι ακριβώς κάτι το νέο (αν μιλάμε για υπολογιστές υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια). Όμως και σε ταμπλέτες έχει εμφανιστεί αυτή η ικανότητα τους τελευταίους μήνες. Αν ρωτήσουμε την Asus και τη Huawei (που το πειραματίστηκαν σε κάτι υβριδικά laptop/tablet και απέτυχαν), ούτε και οι Google - Microsoft ενθουσιάζονται στην ιδέα της συγκατοίκησης των λειτουργικών τους σε μία συσκευή. Αυτό όμως δεν αποθαρρύνει την Elephone από το να δημιουργήσει μια συσκευή που θα έχει μια τέτοια δυνατότητα. Και για να την κάνει και πιο ελκυστική, η Elephone πρόσθεσε υψηλής ποιότητας χαρακτηριστικά στο επερχόμενο μοντέλο της για να συνοδέψουν το ειδικό λογισμικό που θα επιτρέπει τη μετάβαση από το ένα λειτουργικό στο άλλο.

ired tech news the smartphone with dual os 01

Και το σκέτο Lollipop μοντέλο, αλλά και τα dual-boot μοντέλα της Elephone έχουν οθόνες 5,5 ιντσών και ανάλυσης σχεδόν (!) - 2560Χ1440 - μαζί με 4GB RAM, σαρωτή δαχτυλικού αποτυπώματος και μπαταρία που υπερβαίνει τα 3.800mAh (οι Κινέζοι επελαύνουν). Εκεί που διαφέρουν είναι στην "καρδιά" του συστήματος, πιο γνωστή ως κεντρικό επεξεργαστή, και στις κάμερες. Το "απλό" Android μοντέλο έχει έναν 64-bit MediaTek MTK6795 επεξεργαστή και κάμερα των 21 megapixel, Sony IMX 230 (μόνο). Από την άλλη, το dual-boot μοντέλο έχει επεξεργαστή Intel Atom και 20.7-megapixel κάμερα.

Είναι βέβαια ένα ζήτημα κατά πόσον υπάρχει μεγάλο αγοραστικό κοινό που θα επιθυμούσε μια συσκευή dual-boot με Android και Windows μαζί. Και οπωσδήποτε δεν έχουν γίνει κανενός είδους στατιστικές που να το επιβεβαιώνουν ή να το απορρίπτουν. Από την άλλη μεριά όμως, κάποιος μεγάλος είχε πει, "Όταν δεν υπάρχει μια αγορά, τη δημιουργείς".

Πάντως δε φαίνεται να υπάρχουν, προς το παρόν, πολλοί που θα ήθελαν ένα τέτοιο smart-phone και αν κρίνουμε και από την "επιτυχία" που είχε το εγχείρημα των Asus και τη Huawei, τότε τα πράγματα είναι μάλλον χλωμά. Και αν από την άλλη, η Ινδική κατασκευάστρια Karbonn μπορέσει να νικήσει την Elephone σε αυτό το θέμα - δηλαδή το ποιος θα παρουσιάσει πρώτος μια τέτοια συσκευή - το πιθανό υψηλό της κόστος είναι κάτι που επιπλέον δε θα βοηθήσει την άνοδο των πωλήσεων.

Για τη ώρα η Elephone δεν έχει παρουσιάσει τιμοκατάλογο για τα μοντέλα της, αν και είναι γνωστή για την ανταγωνιστικότητά της στο χώρο, ίσως τελικά και οι δύο εκδόσεις της νέας της συσκευής να είναι σχετικά προσιτές. Αυτό που ακούγεται, είναι ότι η έκδοση Android θα εμφανιστεί το Μάιο, ενώ η έκδοση dual-boot, τον Ιούνιο.

από Elichord

Δείτε περισσότερα: