Τι κρύβεται πίσω από το 9:42 σε όλες τις διαφημίσεις του iPhone

Τι κρύβεται πίσω από το 9:42 σε όλες τις διαφημίσεις του iPhone
ired.gr

Η αγαπημένη ώρα της Apple είναι 9:42 και ο λόγος δεν είναι πια μυστικός

Τα νούμερα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας αλλά και στη βιομηχανία της διαφήμισης. Ποιος δεν έχει αποτρελαθεί με τα νούμερα του Lost (4, 8, 15, 25, 47, 42) ή με το νούμερο 42 που υποτίθεται ότι συνοψίζει το νόημα της ζωής, του σύμπαντος και των πάντων. Επίσης, στις διαφημίσεις αναλογικών ρολογιών η ώρα είναι πάντα ρυθμισμένη στις 10:10 γιατί οι δείκτες σχηματίζουν ένα χαμόγελο και «αγκαλιάζουν» το λογότυπο, παίζοντας παιχνίδια με το μυαλό του καταναλωτή. Κάτι τέτοιο ισχύει και με το Apple Watch φυσικά, που για να ξεχωρίζει είναι ρυθμισμένο στις 10:09

ired diafora truth about 941 time 00

Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ γιατί η ώρα σε όλες τις διαφημίσεις του iPhone είναι ρυθμισμένη στις 9:42 ή 9:41;

ired diafora truth about 941 time 01

Για να βρούμε την απάντηση, πρέπει να πάμε πίσω, στο 2007, λίγες ημέρες αφού ο Steve Balmer της Microsoft είχε βάλει τα γέλια για το πρώτο iPhone .

Ως γνωστόν, ο Steve Jobs δεν άφηνε τίποτα στην τύχη και όλες οι παρουσιάσεις του ήταν τόσο καλά προγραμματισμένες σε επίπεδο δευτερολέπτου. Ο ιδρυτής της Apple, στις 9 Ιανουαρίου 2007, ανέβηκε στη σκηνή του MacWorld Conference & Expo στις 9 ακριβώς και 35 λεπτά αργότερα είπε «αυτή είναι η ημέρα που περίμενα για δυόμισι χρόνια».

ired diafora truth about 941 time 02

Στις 9:42 παρουσίασε για πρώτη φορά το iPhone στο κοινό. Όταν η εικόνα της νέας συσκευής εμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη, η ώρα που αναγραφόταν ήταν 9:42! Φυσικά αυτό δεν ήταν τυχαίο. Όσοι είχαν προετοιμάσει τις promo εικόνες, γνώριζαν ότι η παρουσίαση θα γίνει περίπου 40 λεπτά μετά την έναρξη της ομιλίας και είχαν ρυθμίσει την ώρα έτσι ώστε να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στον πραγματικό χρόνο. Και το πέτυχαν!

ired diafora truth about 941 time 03

Η ιστορία επαναλήφθηκε και με το iPad, το πεντάχρονο τάμπλετ που ήδη έχει κατακτήσει τον κόσμο και που πλέον σε κάθε διαφήμισή του θα το δείτε να έχει την ώρα 9:41 για παρόμοιους λόγους, επειδή ρολόγια κοινού και εικόνας, την ώρα της παρουσίασης, είχαν τον ίδιο χρόνο.

ired diafora truth about 941 time 04

Αν απογοητευτήκατε, να ξέρετε ότι κυκλοφορούν αρκετές θεωρίες συνωμοσίας πίσω από το 9:42: κάποιοι λένε ότι συνδέεται με ρήσεις από τη Βίβλο, ένα συμβολικό νούμερο από κάποιο δωμάτιο ξενοδοχείου ή μια μυστική διεύθυνση που σχετίζεται με τον Steve Jobs.

ired diafora truth about 941 time 05

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: