Εκτύπωση αυτής της σελίδας

21 Κόλπα και Συμβουλές για iPhone

21 Κόλπα και Συμβουλές για iPhone
ired.gr

Ψήνεστε για νέες συγκινήσεις από το iPhone σας; (21 νέα κόλπα).

Kαθημερινά κρατάτε στα χέρια σας ένα iPhone για να βρίσκεστε σε επαφή με φίλους, γνωστούς και πελάτες. Ένας μέσος χρήστης γνωρίζει αρκετά χαρακτηριστικά του λειτουργικού συστήματος iOS που φέρει η συσκευή του. Κι όμως μπορούμε να εκπλήξουμε το μέσο χρήστη, γράφοντάς του πως παραμένουν ακόμη πολλά πράγματα τα οποία μπορεί να κάνει με την συσκευή του, που πιθανόν να μην γνωρίζει πως υφίστανται.

Μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι κρυμμένα στις ρυθμίσεις της συσκευής και άλλα είναι "κρυμμένα" σε κοινή θέα. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν μερικά από αυτά.

Σημείωση: Ίσως κάποια από τα αναφερόμενα tricks and tips να είναι διαθέσιμα μόνο στην τελευταία έκδοση λειτουργικού iOS 8 ή νεότερη.

1. Απαντήστε σε μήνυμα χωρίς την ανάγκη ξεκλειδώματος της συσκευής

Είστε σε θέση να απαντήσετε σε ένα μήνυμα κειμένου απευθείας από την οθόνη κλειδώματος, σύροντας το δάχτυλό σας από το πάνω μέρος της οθόνης προς τα κάτω για να εμφανιστεί το Κέντρο Γνωστοποιήσεων. Στη συνέχεια σύρετε προς τα αριστερά το πλαίσιο της γνωστοποίησης του μηνύματος. Θα εμφανιστεί το εικονικό πλήκτρο απάντηση και πατώντας το, θα σας επιτρέψει να εισάγετε την απάντησή σας χωρίς να χρειαστεί να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας.

ired iphone tips and tricks 3 01

2. Απαντήστε σε μήνυμα κειμένου, χωρίς να απομακρυνθείτε από την εφαρμογή την οποία βρίσκεστε

Εάν είστε σε κάποια εφαρμογή την ώρα που λαμβάνετε ένα εισερχόμενο μήνυμα, μπορείτε να σύρετε προς τα κάτω την οθόνη ώστε να εμφανίσετε το Κέντρο γνωστοποίησης και να απαντήσετε με την ίδια μέθοδο που ακολουθήσατε και από την οθόνη κλειδώματος.

ired iphone tips and tricks 3 00

Διαβάστε περισσότερα κόλπα για μηνύματα: Συμβουλές και κόλπα για iPhone - Μηνύματα

3. Δείτε ποιες εφαρμογές απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος μπαταρίας σας

Εάν επιθυμείτε να γνωρίζετε γιατί η μπαταρία του iPhone σας εξασθενεί τόσο γρήγορα, δεν έχετε παρά να ανακαλύψετε τον ένοχο. Στην τοποθεσία Ρυθμίσεις > Γενικά > Χρήση > Χρήση μπαταρίας, θα δείτε ποιες εφαρμογές είναι οι πιο ενεργοβόρες κατά τη χρήση τους.

ired iphone tips and tricks 3 02

4. Δείτε όλες μαζί τις φωτογραφίες που έχετε λάβει και το αντίστροφο

Υπάρχει μία πολύ εύκολη μέθοδος για να αναζητήσετε όλες τις φωτογραφίες και τα video που σας έχει στείλει κάποιος. Ανοίξτε τη συνομιλία σας στην εφαρμογή Μηνύματα και στη συνέχεια αγγίξτε το εικονικό πλήκτρο "Στοιχεία" στην επάνω δεξιά γωνία.

ired iphone tips and tricks 3 03

5. Αποστολή αυτοκαταστρεφόμενων μηνυμάτων ήχου και video

Μπορείτε να στείλετε αποσπάσματα ήχου και video τα οποία να αυτοκαταστρέφονται ύστερα από 2 λεπτά. Εάν ακολουθήσετε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Μηνύματα και κάνετε κύλιση της σελίδας προς τα κάτω, θα συναντήσετε την ενότητα ΜΗΝΥΜΑΤΑ BINTEO. Επιλέξτε αν επιθυμείτε να λήγουν "Μετά από 2 λεπτά" ή "Ποτέ".

ired iphone tips and tricks 3 04

6. Μοιραστείτε την τοποθεσία σας με τους φίλους σας

Εάν τύχει να μην γνωρίζετε να εξηγήσετε που βρίσκεστε, μπορείτε πολύ εύκολα να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με έναν φίλο σας, μέσω μηνύματος κειμένου. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι, να πατήσετε το εικονικό πλήκτρο "Στοιχεία" και στη συνέχεια να επιλέξετε "Αποστολή τρέχουσας τοποθεσίας".

ired iphone tips and tricks 3 05

7. Επιτρέψτε στους φίλους σας να σας παρακολουθούν

Εάν επιθυμείτε οι φίλοι ή η οικογένειά σας να σας παρακολουθούν ενώ κινήστε, μπορείτε να κατευθυνθείτε και πάλι στην προηγούμενη τοποθεσία ακολουθώντας τα ίδια βήματα και στη συνέχεια να επιλέξετε "Κοινή χρήση τοποθεσίας". Μπορείτε να ορίσετε εσείς το διάστημα που θα σας παρακολουθούν από 1 ώρα έως και ολόκληρη ημέρα ή επ' αόριστο.

ired iphone tips and tricks 3 06

8. Σιγή μηνυμάτων κειμένου

Μπορείτε να προκαλέσετε σιγή των ειδοποιήσεων για νέα μηνύματα από επαφές ή συνομιλίες. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να μεταβείτε στα "Στοιχεία" και να θέσετε την εναλλαγή "Μην ενοχλείτε" στη θέση ON.

ired iphone tips and tricks 3 07

Διαβάστε επίσης: Συμβουλές και κόλπα για iPhone - Tips and Tricks

9. Αποχωρήστε από μία ομάδα συνομιλίας

Οι συνομιλίες ομάδων είναι ιδανική λειτουργία, ώστε πολλοί χρήστες να επικοινωνούν ταυτόχρονα, όμως μπορεί να γίνει και ιδιαίτερα ενοχλητική κατάσταση. Εάν λοιπόν επιθυμείτε να αποχωρήσετε από μία ομάδα συνομιλιών, δεν έχετε παρά να επιλέξετε το εικονικό πλήκτρο "Στοιχεία" και στη συνέχεια "Αποχώρηση από αυτή τη συζήτηση".

10. Δώστε τίτλο σε μία ομάδα συνομιλίας

Εάν συνομιλείτε συχνά με την ίδια ομάδα ή συζητάτε με πολλούς χρήστες ένα συγκεκριμένο θέμα, το να δώσετε τίτλο στη συνομιλίας σας, ίσως είναι ιδιαίτερα χρήσιμο. Για να το επιτύχετε, πατήστε τη λέξη "Στοιχεία" στη συνομιλία και δώστε ένα "Όνομα ομάδας" κατάλληλο για τη συζήτηση.

ired iphone tips and tricks 3 08


11. Κάνετε χρήση πολυδιεργασιών στα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας

Κατά τη σύνταξη ενός μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μπορείτε πλέον πολύ εύκολα να ανατρέξετε στο inbox και να αναζητήσετε πληροφορίες από άλλα μηνύματα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι ελαχιστοποίηση του μηνύματος που συντάσσετε, σύροντας το από το πάνω μέρος προς τα κάτω. Η ενέργεια αυτή, θα εμφανίσει τα υπόλοιπα μηνύματα. Μπορείτε να επιστρέψετε και να συνεχίσετε τη σύνταξη, αρκεί να πατήσετε στο ελαχιστοποιημένο πλαίσιο του μηνύματος.

ired iphone tips and tricks 3 09

12. Προώθηση μηνυμάτων σε άλλες επαφές

Έχετε τη δυνατότητα να κάνετε προώθηση των μηνυμάτων κειμένου σε άλλες επαφές σας, κατά τον ίδιο τρόπο που κάνετε και ένα μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Κάνετε διπλό πάτημα στο σύννεφο-μήνυμα που θέλετε να προωθήσετε και από το αναδυόμενο μενού επιλέξτε "Περισσότερα". Στη συνέχεια πατήστε το εικονίδιο προώθησης κάτω αριστερά. Ένα νέο μήνυμα θα έχει συμπεριλάβει το κείμενο που επιθυμείτε να προωθήσετε κι από εσάς θα περιμένει να εισάγετε τις επαφές που θα προωθηθεί.

ired iphone tips and tricks 3 10

13. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία Siri hands-free

Δεν είναι αναγκαίο να κρατάτε πατημένο το Home button για να ενεργοποιήσετε την εικονική βοηθό Siri. Εάν το iPhone σας είναι συνδεδεμένο σε πηγή ενέργειας μπορείτε να εκφωνήσετε τη φράση "Hey Siri" και η εικονική βοηθός θα είναι στις διαταγές σας. Θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία από την τοποθεσία Ρυθμίσεις > Γενικά > Siri και να θέσετε την εναλλαγή "Επιτρέπεται: Hey Siri" στη θέση ON.

ired iphone tips and tricks 3 11

14. H εικονική βοηθός μπορεί να αναγνώσει τα πάντα

Υπάρχει η δυνατότητα να δώσετε εντολή στην εικονική βοηθό Siri να αναγνώσει άρθρα από ιστοσελίδες, βιβλία, μηνύματα κειμένου και πολλά άλλα, χάρη σε μία λιγότερο γνωστή δυνατότητα του μενού προσβασιμότητας. Πηγαίνετε Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > Εκφώνηση. Στη συνέχεια θέστε τις εναλλαγές "Εκφώνηση επιλογής" και "Εκφώνηση οθόνης", στη θέση ON. Έτσι μπορείτε να σύρετε δύο δάχτυλα από την κορυφή της οθόνη προς τα κάτω και η εικονική βοηθός να εκφωνήσει οποιοδήποτε περιεχόμενο υπάρχει στην οθόνη της συσκευή σας.

ired iphone tips and tricks 3 12

15. Διδάξτε στη εικονική βοηθό Siri πως να προφέρει ονόματα

Μπορείτε να διδάξετε την εικονική βοηθό Siri στο πως θα προφέρει τα ονόματα. Κατ' αρχήν ενεργοποιήστε τη Siri και ρωτήστε τη πιο είναι το όνομά σας για παράδειγμα ("What's my name?"). Εάν σας απαντήσει, πείτε της πως δεν το έχει προφέρει σωστά. Σιγουρευτείτε πως χρησιμοποιείτε τη σωστή προφορά ώστε να καταλάβει για ποια λέξη πρόκειται. Στη συνέχεια, θα σας ρωτήσει πως είναι η σωστή προφορά του ονόματος. Μόλις απαντήσετε, θα σας προφέρει το όνομά σας με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Επιλέξτε αυτόν που θεωρείτε σωστότερο και η εικονική βοηθός θα το θυμάται πλέον.

ired iphone tips and tricks 3 13

16. Ελέγξτε το iPhone σας με την κίνηση του κεφαλιού σας

Αυτό είναι άλλο ένα κόλπο το οποίο προέρχεται από την ενότητα Προσβασιμότητα. Ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > και στη συνέχεια κάνετε κύλιση προς τα κάτω στην υποενότητα ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ κι επιλέξτε "Διακόπτης ελέγχου". Στη συνέχεια πατήστε στην επιλογή διακόπτες και "Προσθήκη νέου διακόπτη". Επιλέξτε κάμερα και "Κίνηση κεφαλιού δεξιά". Εδώ θα πρέπει να επιλέξετε μία ενέργεια στην υποενότητα ΣΥΣΤΗΜΑ, η οποία ουσιαστικά σας υποδεικνύει την ενέργεια που θα πραγματοποιηθεί με την κίνηση του κεφαλιού δεξιά. Εμείς κλείσαμε την εικονική βοηθό και κουνήσαμε το κεφάλι μας προς τα δεξιά κι αυτόματα ενεργοποιήθηκε η εικονική βοηθός.

ired iphone tips and tricks 3 14

Διαβάστε επίσης: Συμβουλές και κόλπα για iPhone - Μέρος Δεύτερο

17. Παρακολουθήστε τα μέρη που έχετε επισκεφθεί

Το iPhone σας καταγράφει κάθε τοποθεσία που έχετε βρεθεί και υπάρχει τρόπος να το ανακαλύψετε, ερευνώντας τα "'έγκατα" του μενού Ρυθμίσεων. Ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Υπηρεσίες τοποθεσίας > Υπηρεσίες συστήματος. Στη συνέχεια κατευθυνθείτε προς τα κάτω κι επιλέξτε "Συχνές τοποθεσίες" και δείτε το ΙΣΤΟΡΙΚΟ επισκέψεων.

ired iphone tips and tricks 3 15

18. Βελτιώστε την ενέργεια της συσκευής με την κλίμακα του γκρι

Εάν η στάθμη της ενέργειας της συσκευής σας είναι σε χαμηλά επίπεδα, κι αυτό που χρειάζεστε είναι οι βασικές λειτουργίες, δοκιμάστε να θέσετε τη συσκευή σας σε λειτουργία "Κλίμακα του γκρι", ώστε να αποταμιεύσετε λίγη ενέργεια. Θα χρειαστεί να ακολουθήσετε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά >Προσβασιμότητα > Κλίμακα του γκρι.

ired iphone tips and tricks 3 16

19. Αγγίξτε δύο φορές το Home button για να μετακινήσετε τα εικονίδια της αρχικής οθόνης προς τα κάτω (iPhone 6 μόνο).

Εάν χρησιμοποιείτε συσκευές iPhone 6 ή iPhone 6 Plus με το ένα χέρι, κάνοντας διπλό άγγιγμα (όχι πάτημα) στο Home button, θα μετακινήσετε τις εφαρμογές προς το κάτω μέρος της οθόνης. Η Apple έχει δώσει τον τίτλο στη λειτουργία αυτή "Reachabilily". Επαναλαμβάνουμε πως αγγίζουμε το Home button και δεν το πατάμε καθώς ενεργοποιείται το μενού πολυδιεργασιών.

ired iphone tips and tricks 3 17

20. Επιτρέψτε την πρόσβαση σε ιατρικές πληροφορίες απευθείας από την οθόνη κλειδώματος

Εάν έχετε διαμορφώσει το Ιατρικό ID σας στην προεγκατεστημένη iOS 8, εφαρμογή Υγεία, μπορεί κάποιος να προσπελάσει την ιατρική σας ταυτότητα χωρίς την ανάγκη ξεκλειδώματος της συσκευής σας. Αγγίξτε τη λέξη "Επείγον" κάτω αριστερά της οθόνη εισαγωγής του κωδικού πρόσβασης και θα εμφανιστεί το εικονικό πλήκτρο Ιατρικό ID στην ίδια θέση κάτω αριστερά.

ired iphone tips and tricks 3 18

Διαβάστε επίσης: Συμβουλές και κόλπα Quicktype - Health

21. Δείτε τη πραγματική ισχύ του σήματός σας

Υπάρχει ένας έξυπνος τρόπος για να εμφανίσετε την πραγματική ισχύ του σήματος της συσκευής σας κι όχι μόνο τις τελείες που συνήθως βλέπετε στην επάνω αριστερή γωνία. Καταρχήν θα πρέπει να εμφανίσετε μία κρυμμένη εφαρμογή η οποία ονομάζεται Field Test Mode.

Για να το πράξετε θα χρειαστεί να ανοίξετε την εφαρμογή "τηλέφωνο" και να πληκτρολογήσετε τον ακόλουθο αριθμό *3001#12345#*, συμπεριλαμβανομένων των συμβόλων, διέσεων και αστερίσκων και στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο κλήσης. Θα ενεργοποιηθεί η εφαρμογή Field Test Mode, η οποία στην ουσία θα αντικαταστήσει τις τελείες σήματος, με έναν αριθμό.

ired iphone tips and tricks 3 19

Ο αριθμός αυτός μπορεί να κυμανθεί από -40 έως -130, είναι πάντοτε αρνητικός κι όσο τείνει προς το μηδέν τόσο ισχυρότερο είναι το σήμα της συσκευής σας, στη δεδομένη χρονική στιγμή. Το ισχυρότερο σήμα αναφέρεται με τον αριθμό -40 και το ασθενές ή καθόλου σήμα με το -130.

Φθάσαμε αισίως στο τέλος των υποδείξεων που οδηγούν σε χαρακτηριστικά τα οποία περιμένουν υπομονετικά να τα ανακαλύψετε. Μη χάνετε χρόνο, αρχίστε να τα δοκιμάζετε ένα ένα κι εμείς εδώ είμαστε για να σας λύσουμε κάθε απορία.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status