21 Κόλπα και Συμβουλές για iPhone

21 Κόλπα και Συμβουλές για iPhone
ired.gr

Ψήνεστε για νέες συγκινήσεις από το iPhone σας; (21 νέα κόλπα).

Kαθημερινά κρατάτε στα χέρια σας ένα iPhone για να βρίσκεστε σε επαφή με φίλους, γνωστούς και πελάτες. Ένας μέσος χρήστης γνωρίζει αρκετά χαρακτηριστικά του λειτουργικού συστήματος iOS που φέρει η συσκευή του. Κι όμως μπορούμε να εκπλήξουμε το μέσο χρήστη, γράφοντάς του πως παραμένουν ακόμη πολλά πράγματα τα οποία μπορεί να κάνει με την συσκευή του, που πιθανόν να μην γνωρίζει πως υφίστανται.

Μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι κρυμμένα στις ρυθμίσεις της συσκευής και άλλα είναι "κρυμμένα" σε κοινή θέα. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν μερικά από αυτά.

Σημείωση: Ίσως κάποια από τα αναφερόμενα tricks and tips να είναι διαθέσιμα μόνο στην τελευταία έκδοση λειτουργικού iOS 8 ή νεότερη.

1. Απαντήστε σε μήνυμα χωρίς την ανάγκη ξεκλειδώματος της συσκευής

Είστε σε θέση να απαντήσετε σε ένα μήνυμα κειμένου απευθείας από την οθόνη κλειδώματος, σύροντας το δάχτυλό σας από το πάνω μέρος της οθόνης προς τα κάτω για να εμφανιστεί το Κέντρο Γνωστοποιήσεων. Στη συνέχεια σύρετε προς τα αριστερά το πλαίσιο της γνωστοποίησης του μηνύματος. Θα εμφανιστεί το εικονικό πλήκτρο απάντηση και πατώντας το, θα σας επιτρέψει να εισάγετε την απάντησή σας χωρίς να χρειαστεί να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας.

ired iphone tips and tricks 3 01

2. Απαντήστε σε μήνυμα κειμένου, χωρίς να απομακρυνθείτε από την εφαρμογή την οποία βρίσκεστε

Εάν είστε σε κάποια εφαρμογή την ώρα που λαμβάνετε ένα εισερχόμενο μήνυμα, μπορείτε να σύρετε προς τα κάτω την οθόνη ώστε να εμφανίσετε το Κέντρο γνωστοποίησης και να απαντήσετε με την ίδια μέθοδο που ακολουθήσατε και από την οθόνη κλειδώματος.

ired iphone tips and tricks 3 00

Διαβάστε περισσότερα κόλπα για μηνύματα: Συμβουλές και κόλπα για iPhone - Μηνύματα

3. Δείτε ποιες εφαρμογές απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος μπαταρίας σας

Εάν επιθυμείτε να γνωρίζετε γιατί η μπαταρία του iPhone σας εξασθενεί τόσο γρήγορα, δεν έχετε παρά να ανακαλύψετε τον ένοχο. Στην τοποθεσία Ρυθμίσεις > Γενικά > Χρήση > Χρήση μπαταρίας, θα δείτε ποιες εφαρμογές είναι οι πιο ενεργοβόρες κατά τη χρήση τους.

ired iphone tips and tricks 3 02

4. Δείτε όλες μαζί τις φωτογραφίες που έχετε λάβει και το αντίστροφο

Υπάρχει μία πολύ εύκολη μέθοδος για να αναζητήσετε όλες τις φωτογραφίες και τα video που σας έχει στείλει κάποιος. Ανοίξτε τη συνομιλία σας στην εφαρμογή Μηνύματα και στη συνέχεια αγγίξτε το εικονικό πλήκτρο "Στοιχεία" στην επάνω δεξιά γωνία.

ired iphone tips and tricks 3 03

5. Αποστολή αυτοκαταστρεφόμενων μηνυμάτων ήχου και video

Μπορείτε να στείλετε αποσπάσματα ήχου και video τα οποία να αυτοκαταστρέφονται ύστερα από 2 λεπτά. Εάν ακολουθήσετε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Μηνύματα και κάνετε κύλιση της σελίδας προς τα κάτω, θα συναντήσετε την ενότητα ΜΗΝΥΜΑΤΑ BINTEO. Επιλέξτε αν επιθυμείτε να λήγουν "Μετά από 2 λεπτά" ή "Ποτέ".

ired iphone tips and tricks 3 04

6. Μοιραστείτε την τοποθεσία σας με τους φίλους σας

Εάν τύχει να μην γνωρίζετε να εξηγήσετε που βρίσκεστε, μπορείτε πολύ εύκολα να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με έναν φίλο σας, μέσω μηνύματος κειμένου. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι, να πατήσετε το εικονικό πλήκτρο "Στοιχεία" και στη συνέχεια να επιλέξετε "Αποστολή τρέχουσας τοποθεσίας".

ired iphone tips and tricks 3 05

7. Επιτρέψτε στους φίλους σας να σας παρακολουθούν

Εάν επιθυμείτε οι φίλοι ή η οικογένειά σας να σας παρακολουθούν ενώ κινήστε, μπορείτε να κατευθυνθείτε και πάλι στην προηγούμενη τοποθεσία ακολουθώντας τα ίδια βήματα και στη συνέχεια να επιλέξετε "Κοινή χρήση τοποθεσίας". Μπορείτε να ορίσετε εσείς το διάστημα που θα σας παρακολουθούν από 1 ώρα έως και ολόκληρη ημέρα ή επ' αόριστο.

ired iphone tips and tricks 3 06

8. Σιγή μηνυμάτων κειμένου

Μπορείτε να προκαλέσετε σιγή των ειδοποιήσεων για νέα μηνύματα από επαφές ή συνομιλίες. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να μεταβείτε στα "Στοιχεία" και να θέσετε την εναλλαγή "Μην ενοχλείτε" στη θέση ON.

ired iphone tips and tricks 3 07

Διαβάστε επίσης: Συμβουλές και κόλπα για iPhone - Tips and Tricks

9. Αποχωρήστε από μία ομάδα συνομιλίας

Οι συνομιλίες ομάδων είναι ιδανική λειτουργία, ώστε πολλοί χρήστες να επικοινωνούν ταυτόχρονα, όμως μπορεί να γίνει και ιδιαίτερα ενοχλητική κατάσταση. Εάν λοιπόν επιθυμείτε να αποχωρήσετε από μία ομάδα συνομιλιών, δεν έχετε παρά να επιλέξετε το εικονικό πλήκτρο "Στοιχεία" και στη συνέχεια "Αποχώρηση από αυτή τη συζήτηση".

10. Δώστε τίτλο σε μία ομάδα συνομιλίας

Εάν συνομιλείτε συχνά με την ίδια ομάδα ή συζητάτε με πολλούς χρήστες ένα συγκεκριμένο θέμα, το να δώσετε τίτλο στη συνομιλίας σας, ίσως είναι ιδιαίτερα χρήσιμο. Για να το επιτύχετε, πατήστε τη λέξη "Στοιχεία" στη συνομιλία και δώστε ένα "Όνομα ομάδας" κατάλληλο για τη συζήτηση.

ired iphone tips and tricks 3 08