3+1 τρόποι αναζήτησης στο iPhone/iPad

3+1 τρόποι αναζήτησης στο iPhone/iPad
ired.gr

Οδηγός «πες μου τι ψάχνεις, να σου πω που θα το βρεις» για αναζήτηση στο iPhone

Πώς αναζητούμε αρχεία στο iPhone ή στο iPad αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα αναζήτησης όπως στον υπολογιστή, είτε είναι Mac είτε είναι PC; Η απάντηση δεν είναι απλή, μάλιστα υπάρχουν αρκετοί τρόποι αναζήτησης στο iOS ανάλογα με αυτό που ψάχνουμε.

  • Βρείτε το αρχείο που θέλετε χρησιμοποιώντας το app που το δημιούργησε

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι τα αρχεία αποθηκεύονται σε έναν φάκελο που σχετίζεται με την εφαρμογή που το δημιούργησε. Έτσι αν ψάχνετε κάτι που δημιουργήθηκε με το app Pages, ο ευκολότερος τρόπος να το βρείτε είναι να ανοίξετε απευθείας το Pages app. (το Pages θα το βρείτε και στη λίστα με τα 100 must have apps). Κάθε φορά που ανοίγετε την κάθε εφαρμογή, έχετε πρόσβαση σε όλα τα πρόσφατα αρχεία με χρονολογική ή αλφαβητική σειρά. Επίσης κάθε app έχει δικό της κουτί αναζήτησης για να βρείτε πιο γρήγορα αυτό που θέλετε.

ired iphone browse an iphone drive 01

  • Βρείτε αρχεία με το iCloud Drive

Όταν μια εφαρμογή δημιουργεί ένα αρχείο, το αποθηκεύει σε έναν φάκελο με το ίδιο όνομα. Όμως κατά έναν περίεργο τρόπο, δεν υπάρχει iCloud Drive app στο iOS, για να διαχειρίζεστε τα έγγραφά σας όπως στον Finder του Mac. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αρχεία από την επιλογή «άνοιγμα» συμβατών με το iCloud Drive εφαρμογών (περισσότερες λεπτομέρειες για τη χρήση iCloud με το λειτουργικό iOS8. Επίσης, διαβάστε εδώ πως να ανοιγοκλείνετε τη χρήση δεδομένων του iCloud Drive.

ired iphone browse an iphone drive 02

  • Βρείτε φωτογραφίες από το Άλμπουμ Κάμερας (Camera Roll)

Αν ψάχνετε μια φωτογραφία που τραβήχτηκε με την κάμερα του iPhone, τότε θα τη βρείτε στις Φωτογραφίες. Αν έχετε ενεργοποιήσει το iCloud Photo Drive θα έχετε πρόσβαση σε όλες τις φωτογραφίες από όλες τις iOS συσκευές σας. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη πηγαίνετε Ρυθμίσεις> iCloud > Φωτογραφίες> Βιβλιοθήκη φωτό iCloud και ενεργοποιήστε την. Επίσης οι φωτογραφίες μπορούν να ταξινομηθούν ανά ημερομηνία αλλά και ανά γεωγραφική περιοχή της λήψης, ώστε ο εντοπισμός μιας συγκεκριμένης φωτογραφίας να είναι πιο εύκολος.

ired iphone browse an iphone drive 03

  • Βρείτε αρχεία με το Spotlight

Αρχεία όπως μουσική, video, podcasts, επαφές, σημειώσεις, μηνύματα μπορείτε να τα αναζητήσετε μέσω του Spotlight. Από τη μέση της οθόνης, σύρετε προς τα κάτω για να εμφανίσετε το Spotlight, γράψτε στο πεδίο αυτό που αναζητάτε και ενώ γράφετε θα εμφανίζονται αποτελέσματα. Μπορείτε να περιορίσετε τα αποτελέσματα από το Spotlight, πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Αναζήτηση με Spotlight.

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: